Aanbouw isolatie prijzen

Het realiseren van een aanbouw zorgt er voor dat je een niet onbelangrijke meerwaarde realiseert voor jouw woning. In eerste instantie zorgt een aanbouw er namelijk voor dat de bewoonbare oppervlakte groter wordt. Daarnaast kan op deze manier echter ook een uitstekende verbinding worden gerealiseerd met de tuin. Het plaatsen van grote ramen zorgt er immers voor dat je tijdens de winter weliswaar lekker warm binnen zit terwijl je toch kan genieten van een mooi uitzicht op je tuin. Wil je er zeker van zijn dat je zo optimaal mogelijk kan genieten van jouw aanbouw? In dat geval is het altijd de moeite waard om deze goed te isoleren. Hoe je dat doet en welke kosten dit met zich meebrengt lees je op deze pagina!

*Tip:

→ Exacte prijzen weten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost een aanbouw isoleren?

Zoals reeds aangegeven zorgt het bouwen van een aanbouw er eigenlijk voor dat de bewoonbare oppervlakte wordt uitgebreid. Omdat je ook in je aanbouw zal willen kunnen genieten van het meest optimale comfort is het niet meer dan normaal dat je deze zo optimaal mogelijk zal willen laten isoleren. Dit brengt bovendien als extra voordeel met zich mee dat er dan niet zomaar via de aanbouw warme lucht kan ontsnappen. Voor het isoleren van een aanbouw is het interessant om rekening te houden met de onderstaande richtprijzen.

Type isolatie voor aanbouw Gemiddelde kostprijs
Dakisolatie Tussen 14 & 70 euro per vierkante meter
Spouwmuurisolatie Tussen 19 & 28 euro per vierkante meter
Vloerisolatie Tussen 25 & 35 euro per vierkante meter
Muurisolatie Tussen 100 & 140 euro per vierkante meter

 

Het spreekt voor zich dat je zelf als eigenaar van de woning zal bepalen op welke manier je jouw aanbouw gaat isoleren en bovendien ook van welke materialen er op dit vlak gebruik zal worden gemaakt. Hou er evenwel rekening mee dat er nog meer isolerende ingrepen nodig kunnen zijn om jouw aanbouw op en top energiezuinig te maken. We komen hier verder op deze pagina nog uitgebreid op terug.

De prijsopbouw van een aanbouw isoleren

De prijsopbouw van een aanbouw isoleren kan bestaan uit vier verschillende onderdelen. Het belangrijkste onderdeel is de arbeidskost. Deze neemt de helft van het totale kostenplaatje in beslag. 40 procent van de kosten gaan naar het in huis halen van het vereiste isolatiemateriaal voor het isoleren van je aanbouw en 5 procent is nodig om de voorrijkosten te betalen. Nog eens 5 procent zal je tot slot nodig hebben om de eventuele machinekosten te vergoeden.

Keuzes die de kostprijs van een aanbouw isoleren beïnvloeden

Als eigenaar van een woning zijn er verschillende keuzes die je moet maken met betrekking tot het isoleren van je aanbouw. Elke keuze die je zal maken zal een bepaalde invloed hebben op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Omwille van deze reden hebben we ze even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De oppervlakte van de aanbouw

Natuurlijk is de oppervlakte van de aanbouw voor een niet onbelangrijk deel bepalend voor de exacte kostprijs die voor het isoleren wordt aangerekend. Hoe groter de aanbouw is, des te meer isolatiemateriaal er namelijk voor moet worden aangekocht en des te langer het duurt om al het isolatiemateriaal te plaatsen. Let op, samen met de oppervlakte speelt ook het type isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt uiteraard een eveneens niet onbelangrijke rol. Denk ook aan het schilderen van de aanbouw: prijs schilder.

Keuze 2: De functie van de aanbouw

De functie van de aanbouw zal bepalend zijn voor de mate waarin deze moet worden geïsoleerd. Wanneer ze bijvoorbeeld zal worden gebruikt als verlengde van de woonkamer en om tijdens de koude wintermaanden te kunnen genieten van de mooie aanblik van je tuin zal je deze als vanzelfsprekend zo optimaal mogelijk willen isoleren. Gaat de aanbouw dienst doen als garage? Dan kan een minder doorgedreven isolatie eveneens voldoende zijn.

Keuze 3: Plaatsing van isolatieglas of niet?

Afhankelijk van de functie waarvoor de aanbouw zal worden gebruikt kan het eventueel ook interessant zijn om er isolatieglas in te plaatsen. Dat is vooral het geval indien de aanbouw dienst zal doen als verlengde van de leefomgeving. Je moet er rekening mee houden dat je voor het kopen van isolatieglas tussen de 120 en 175 euro per vierkante meter kwijt bent. Wanneer je de isolatiewaarde van je aanbouw echt zeer belangrijk vindt is kiezen voor de HR+++ uitvoering uiteraard steeds de meest interessante keuze.

Interessante bespaartips

Wist je dat je door rekening te houden met enkele zeer interessante bespaartips een erg aantrekkelijke besparing kan realiseren op het isoleren van je aanbouw? We hebben de drie belangrijkste bespaartips alvast even op een rijtje gezet.

  • Combineer de werkzaamheden. Heb je er voor gekozen om een bestaande woning te kopen en is de isolatie verouderd of is er zelfs helemaal geen sprake van isolatie? Kies er dan bij voorkeur voor om het isoleren van je aanbouw te combineren met andere werkzaamheden. Op deze manier zal je op het einde van de rit namelijk altijd een aardig bedrag kunnen besparen.
  • Vraag subsidies aan. Wist je dat je voor het isoleren van je aanbouw vandaag de dag nog steeds één of misschien zelfs meerdere subsidies kan krijgen? Het aanvragen van deze subsidies zorgt er voor dat de investering wordt beperkt en de terugverdientijd bijgevolg wordt verkort. Een investering in isolatie voor een aanbouw wordt op die manier op financieel vlak uiteraard alleen maar nog interessanter.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit de buurt. Veel mensen kiezen voor een isolatiebedrijf die verder bij hun vandaan is gelegen omdat ze op die manier kunnen genieten van de scherpst mogelijke prijs voor de uit te voeren werkzaamheden. Dat is uiteraard mogelijk, maar vergeet niet dat er ook zogenaamde voorrijkosten aangerekend worden. Deze voorrijkosten zijn veelal goed voor zo’n 0,50 à 1 euro per kilometer en kunnen aldus het prijskaartje op niet onaanzienlijke wijze verhogen.

Bespaar tot zomaar even 30% op jouw aanbouw isoleren!

Bovenstaande bespaartips kunnen alvast een mooie besparing realiseren op het isoleren van je aanbouw, maar er is meer. Wist je bijvoorbeeld dat er een mogelijkheid bestaat om nog eens 30 procent (extra) te besparen zonder dat er op eender welke wijze moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door het opvragen van verschillende offertes bij meerdere isolatiebedrijven. Het vergelijken van deze offertes zorgt er voor dat je er zo de scherpst mogelijke prijs tussenuit haalt. Je zal merken dat je op deze manier echt een zeer aantrekkelijke besparing kan realiseren waardoor jouw uit te voeren isolatiewerken alleen maar goedkoper worden.

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.