Kosten badkamer isolatie

De badkamer is een bijzonder aangename plaats in huis om te vertoeven. Het laatste wat je dan ook wil is dat je een bad moet nemen in een koude, kille omgeving. Op deze manier verdwijnt een flink stuk van de gezelligheid als sneeuw voor de zon en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Om dergelijke, vervelende situaties te voorkomen is het belangrijk om er voor te kiezen om je badkamer goed te isoleren. Het grondig isoleren van je badkamer is een éénmalige investering die je de daarop volgende jaren alleen maar voordelen zal opleveren. Ben je ook van plan om jouw badkamer te isoleren, maar wil je eerst graag een duidelijk beeld hebben op de kostprijs die hiervoor in rekening wordt gebracht? Lees dan snel verder en je komt er alles over te weten op deze pagina!

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost badkamer isolatie?

Het isoleren van een badkamer hoeft op zich niet zoveel geld te kosten, in het bijzonder omdat dit niets te maken heeft met de buitenzijde van de woning. Het isoleren van een badkamer heeft dan ook vooral betrekking tot het isoleren van de wanden of muren, de vloer evenals het plafond. De kosten die in rekening gebracht kunnen worden voor het isoleren van een badkamer zijn de volgende:

Type isolatie Gemiddelde kostprijs
Vloerisolatie Tussen 22 & 32 euro per vierkante meter
Muurisolatie Tussen 100 & 145 euro per vierkante meter
Plafondisolatie Tussen 25 & 40 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van een badkamer isoleren

De prijsopbouw met betrekking tot het isoleren van een badkamer bestaat uit drie verschillende onderdelen. Het merendeel van de kosten gaat naar het plaatsen van de isolatie. Dit is goed voor zo’n 55 procent. 40 procent van de kosten wordt voorbehouden voor het kopen van het isolatiemateriaal terwijl de laatste 5 procent is vereist voor het bekostigen van de voorrijkosten. Het zal je evenwel niet verbazen dat er op diverse kosten kan worden bespaard waardoor de effectieve prijsopbouw in de praktijk nog wel eens verschillen durft te vertonen.

Keuzes die de kostprijs van badkamer isolatie beïnvloeden

Vooraleer je badkamer te isoleren zijn er verschillende keuzes die je als eigenaar van de woning dient te maken. Deze keuzes zullen uiteindelijk bepalend zijn voor de manier waarop je badkamer zal worden geïsoleerd evenals het kostenplaatje dat er aan verbonden is. We hebben deze verschillende keuzes even voor jou op een rijtje gezet:

Keuze 1: Het soort isolatiemateriaal

Voor het isoleren van een badkamer kan er gebruik worden gemaakt van verschillende isolatiematerialen. Het type materiaal waar je gebruik van gaat maken is uiteraard deels afhankelijk van het type onderdeel van de badkamer die je gaat isoleren, maar ook van het budget dat je voor handen hebt. Goed de verschillende isolatiematerialen op de markt evenals hun eigenschappen vergelijken zorgt er voor dat je niet alleen kiest voor het best mogelijke isolatiemateriaal voor jouw situatie, daarnaast kan je zo ook nog eens behoorlijk wat geld besparen.

Keuze 2: De onderdelen die je wenst te isoleren

Een badkamer isoleren kan op tal van verschillende manieren. Het plafond en de muren of wanden isoleren is altijd interessant, maar heb je bijvoorbeeld ook al eens gedacht aan het isoleren van de vloer? Het toepassen van vloerisolatie zorgt er niet alleen voor dat warmteverlies op deze manier kan worden voorkomen, daarnaast kan je ook nog eens altijd genieten van een lekker warm aanvoelende vloer. Het isoleren van de badkamervloer realiseert dan ook een zeer interessante meerwaarde op vlak van comfort in je huis.

Keuze 3: Het toepassen van ventilatie

In principe is het ventileren van de ruimtes in je huis altijd interessant, maar dat geldt misschien nog wel in het bijzonder voor de badkamer. Een slechte ventilatie in de badkamer kan er namelijk voor zorgen dat het vocht zich al snel niet alleen gaat ophopen, maar ook gaat manifesteren waardoor er vochtschade kan ontstaan. Dit voorkomen kan door gebruik te maken van één of meerdere ventilatieroosters. Een klein ventilatierooster kan je kopen tegen een prijskaartje van zo’n 25 euro terwijl je voor een groot exemplaar al snel rond de 60 euro dient te betalen.

Interessante bespaartips

Het is op tal van verschillende manieren mogelijk om te besparen op het isoleren van jouw badkamer. Wij hebben de beste en meest interessante bespaartips alvast even voor jou op een rijtje gezet:

  • Kleine of grote ventilatieroosters? Het type ventilatierooster is afhankelijk van de ruimte waarin ze moet worden geïntegreerd. Bovendien spreekt het voor zich dat ook jouw persoonlijke keuze een bepalende invloed heeft. Door te kiezen voor een klein ventilatierooster kan je behoorlijk wat geld besparen, maar dan moet de ruimte zich daar ook toe lenen.
  • Aanvragen van een subsidie. Het isoleren van delen van je woning kan altijd rekenen op een bepaalde subsidie. Het aanvragen van een subsidie kan er voor zorgen dat de investering in isolatie die je moet maken behoorlijk kan worden beperkt. Het spreekt voor zich dat op deze manier ook de terugverdientijd danig kan worden verkort. Dit maakt het isoleren van een badkamer mogelijk voor een grotere doelgroep.
  • Recht op kwantumkorting of niet? In bepaalde omstandigheden heb je recht op een kwantumkorting die kan oplopen tot wel 10 procent. Dit is het geval wanneer je er samen met anderen uit je omgeving voor kiest om te investeren in isolatie. Op deze manier kan het isolatiebedrijf een degelijk bedrag uitsparen waarvan een deel uiteraard wordt doorgerekend aan de klant. Een besparing van 10 procent is zo op eenvoudige wijze te realiseren.

Bespaar tot 30% (extra) op jouw badkamer isolatie!

Zou jij jouw badkamer graag willen isoleren tegen een nog scherpere kostprijs? Dat kan! Het is namelijk mogelijk om nog een (extra) besparing te realiseren die kan oplopen tot een slordige 30 procent. Je doet dit door het opvragen van verschillende offertes bij diverse isolatiebedrijven. Op deze manier wordt immers meteen duidelijk welke partij jou de best mogelijke badkamer isolatie kan aanbieden tegen de scherpste prijs. Wil jij ook wel tot 30 procent besparen op jouw badkamer isolatie? Dan is het opvragen van meerdere offertes via deze website dus zeker en vast de moeite waard!

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.