Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten isolatie bijgebouwBen je van plan om een bijgebouw bij je woning te realiseren? In dat geval zal je er graag voor willen kiezen om deze op gepaste wijze te isoleren. Het isoleren van je bijgebouw zorgt er voor dat je kan rekenen op twee interessante voordelen. In eerste instantie wordt op deze manier uiteraard gezorgd voor een lekker aangenaam leefklimaat, maar daarnaast wordt ook het warmteverlies in de kiem gesmoord. Op deze manier kan je zomaar op het einde van het jaar ook nog eens rekenen op een aantrekkelijke besparing op je energiefactuur. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot het isoleren van je bijgebouw en de kosten die dit met zich meebrengt? Je leest er alles over op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijzen? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost isolatie bijgebouw?

Een bijgebouw beschikt doorgaans slechts over vrij beperkte afmetingen. Dit zorgt er voor dat de kostprijs om deze te isoleren niet bijzonder hoog zal uitvallen. Desalniettemin is veel afhankelijk van de functie van het bijgebouw. Moet deze bijvoorbeeld tot in de puntjes worden geïsoleerd of volstaat het om het grootste deel van het warmteverlies te voorkomen? In ieder geval geven de onderstaande kosten je alvast een relatief goed beeld van het gemiddelde kostenplaatje waar je bij het isoleren van een bijgebouw rekening mee dient te houden.

Type isolatie voor hoekwoning Gemiddelde kostprijs
Dakisolatie Tussen 14 & 69 euro per vierkante meter
Spouwmuurisolatie Tussen 19 & 28 euro per vierkante meter
Vloerisolatie Tussen 21 & 31 euro per vierkante meter
Muurisolatie Tussen 96 & 141 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van isolatie bijgebouw

Je kan het kostenplaatje dat wordt aangerekend voor het isoleren van een bijgebouw pas echt goed evalueren op het ogenblik dat je een concreet beeld hebt van de prijsopbouw. Deze bestaat uit in totaal drie verschillende delen. De voorrijkosten zijn met amper 5 procent uiteraard het kleinst. Vervolgens zijn er de materiaalkosten die goed zijn voor zo’n 45 procent van de totale kostprijs. De helft van de factuur heeft dan ook betrekking tot de arbeidskosten. Het spreekt voor zich dat deze ingeperkt kunnen worden door zelf ook de handen uit de mouwen te steken.

Keuzes die de kostprijs van isolatie bijgebouw beïnvloeden

Voor wat het isoleren van een bijgebouw betreft dienen er altijd een reeks keuzes te worden gemaakt. Het merendeel van deze keuzes worden gebaseerd op het doel waarvoor het bijgebouw zal worden gebruikt. Wordt het bijvoorbeeld apart bureau, een werkplaats of iets anders? In ieder geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de volgende keuzes:

Keuze 1: De plaats van de isolatie

Hou er rekening mee dat isolatie op verschillende plaatsen in een woning moet worden aangebracht. Dat is niet anders bij een bijgebouw. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Bovendien moet er eveneens rekening worden gehouden met het verschil tussen akoestische en thermische isolatie. Wanneer je zelf door de bomen het bos niet meer ziet is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op een echte vakman. Hij kan je immers precies vertellen welke onderdelen van het bijgebouw je beter wel kan isoleren en welke eventueel nog even kunnen wachten om kosten te besparen.

Keuze 2: Het soort isolatiemateriaal

Weten welke onderdelen van je bijgebouw je precies gaat isoleren is één ding, maar hou er rekening mee dat er ook een keuze moet worden gemaakt uit verschillende isolatiematerialen. Wil je de beschikking hebben over een degelijk isolatiemateriaal die bovendien ook nog eens over gunstige akoestische eigenschappen beschikt? In dat geval kan je er voor kiezen om gebruik te maken van glaswol. Dit materiaal is met een gemiddelde van 8,50 euro per vierkante meter ook het voordeligst. Voor EPS betaal je al snel meer dan het dubbele en voor PUR en PIR ben je gemiddeld zo’n 30 euro per vierkante meter kwijt.

Keuze 3: Hou rekening met de ventilatie

Kies je er voor om je bijgebouw zo optimaal mogelijk te isoleren? In dat geval is het ook altijd belangrijk om rekening te houden met de ventilatie. Het plaatsen van ventilatieroosters lijkt op het eerste zicht misschien een beetje bijzaak, maar dat is het absoluut niet. Voor het plaatsen van één of meerdere ventilatieroosters moet rekening worden gehouden met onderstaande kosten.

Type ventilatierooster Gemiddelde kostprijs
Klein ventilatierooster Gemiddeld zo’n 25 euro per stuk
Groot ventilatierooster Gemiddeld zo’n 65 euro per stuk

Interessante bespaartips

Ben je geschrokken van de bovenvermelde prijzen met betrekking tot het isoleren van jouw bijgebouw? In dat geval hebben we goed nieuws voor jou, want het is perfect mogelijk om door middel van onderstaande bespaartips een niet onbelangrijke besparing te realiseren.

  • Subsidies aanvragen. Voor het verbeteren van de isolatiewaarde van een woning geldt dat je recht hebt op één of misschien zelfs meerdere subsidies. Ga vooraf te rade bij je gemeente, maar onderzoek ook of er op dat ogenblik geen nationale subsidies van toepassing zijn. Deze komen en gaan, maar kunnen er zomaar voor zorgen dat jouw investering nog een beetje voordeliger wordt gemaakt.
  • Zelf je bijgebouw isoleren. Je kan er altijd voor kiezen om het isoleren van je bijgebouw uit te besteden aan een echte vakman, maar dan moet je helaas rekening houden met een zeer aanzienlijke arbeidskost. Wil je deze kosten niet aangerekend krijgen? Dan is het uiteraard een goed idee om de werken zelf uit te voeren. Let op, het plaatsen van isolatie dient wel nauwkeurig te gebeuren wil je het maximale uit je investering kunnen halen. Denk ook aan: isolatie d.m.v. rolluiken.

Tot 30% besparen op jouw isolatie bijgebouw? Het kan!

Is het een fabeltje dat je zomaar tot 30 procent (extra) kan besparen op de kostprijs met betrekking tot het isoleren van jouw bijgebouw? Absoluut niet! Veel mensen kiezen er nog steeds voor om in zee te gaan met het eerste, het beste bedrijf waarbij ze een offerte aanvragen. Dat is echter helemaal niet interessant. Door het opvragen van meerdere offertes via deze website kan je in het beste geval tot een slordige 30 procent (extra) besparen waardoor de investering voor veel meer mensen betaalbaar wordt. Ook jouw bijgebouw isoleren? Kies er dan zeker voor om verschillende offertes aan te vragen via deze website!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Geluidshinder in huis aanzienlijk verminderen

Veel mensen weten dat het huis isoleren leidt tot meer warmte in

De valkuilen van spouwmuurisolatie

  Tegenwoordig beginnen Nederlanders steeds meer het nut in te zien van

huis isoleren

Besparen op de isolatie kosten

De crisis is begonnen. We zitten lange dagen thuis, waardoor we veel