Dakkapel isolatie prijzen & kosten

Beschikt jouw woning over een dakkapel? Is dat het geval, maar heb je er niet voor gekozen om deze te laten isoleren? In dat geval moet je er rekening mee houden dat je eigenlijk een unieke meerwaarde voor jouw woning over het hoofd ziet. Het laten isoleren van een dakkapel zorgt er namelijk niet alleen voor dat warmteverlies een halt wordt toegeroepen, bovendien is het ook nog eens zo dat er extra woonruimte wordt gecreëerd. Zie jij dit wel zitten en wil je graag jouw dakkapel laten isoleren? Wij hebben de kosten waar je op dit vlak rekening mee dient te houden alvast even voor jou op een rijtje gezet!

*Tip:

→ De exacte kosten weten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost dakkapel isolatie?

Het isoleren van een dakkapel kan eigenlijk door gebruik te maken van tal van verschillende materialen. In principe is het vooral je persoonlijke voorkeur samen met je budget die op dit vlak de doorslag zal geven. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er evenwel toch voor om gebruik te maken van glaswol. Ze doen dit omdat het isolatiemateriaal vrij eenvoudig te plaatsen is (je moet weliswaar opletten voor irritatie, maar dat terzijde) en een stuk voordeliger is in vergelijking met PUR en PIR. We hebben de kosten van de verschillende isolatiematerialen voor een dakkapel alvast even op een rijtje gezet.

Type isolatiemateriaal Gemiddelde kostprijs
EPS Vanaf 21 euro per vierkante meter
PUR Vanaf 26 euro per vierkante meter
PIR Vanaf 26 euro per vierkante meter
Glaswol Vanaf 8,50 euro per vierkante meter

Voor wat het isoleren van je dakkapel betreft mag je ook niet vergeten om rekening te houden met het aanwezige glas. Veel mensen staan er niet bij stil, maar het heeft weinig zin om je dakkapel te isoleren wanneer je er gewoon enkel glas in laat zitten. De prijzen voor de verschillende vormen van dubbel of hoogrendementsglas zijn verder op deze pagina terug te vinden.

De prijsopbouw van dakkapel isolatie

Voor een investering in dakkapel isolatie geldt dat het grootste deel van de kostprijs is voorbehouden voor de arbeidskost. Deze kost neemt zo’n slordige 55 procent in van het totale kostenplaatje. 40 procent van de kosten voor dakkapel isolatie zijn nodig voor het indekken van de kosten van het isolatiemateriaal. De laatste 5 procent dient vervolgens om zaken zoals het gebruikte materiaal en de voorrijkosten in te dekken.

Factoren die de kostprijs van je dakkapel isolatie beïnvloeden

Meerdere factoren kunnen het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor het isoleren van je dakkapel beïnvloeden. We hebben deze verschillende zaken voor jou op een rijtje gezet:

Factor 1: Het soort isolatie

In eerste instantie wordt het prijskaartje bepaald door het soort isolatie waar gebruik van wordt gemaakt. Glaswol is met een kostprijs van 8,50 euro per vierkante meter altijd het voordeligst. Je dient er alleen rekening mee te houden dat het plaatsen er van geen lachertje is. Veel mensen zijn er dan ook zo gevoelig aan dat ze er werkelijk weken lang hinder van ondervinden. Kan je hier mee leven of heb je er geen last van, dan is het isoleren van je dakkapel met glaswol misschien nog wel de interessantste keuze.

Factor 2: Het type isolatieglas

Zoals eerder al aangegeven speelt niet alleen de gewone isolatie een belangrijke rol bij het isoleren van je dakkapel, wat bovendien ook te denken van het zogenaamde isolatieglas. Er bestaan tegenwoordig op de markt tal van verschillende soorten HR glas waardoor het voor jou als eigenaar van de woning mogelijk is om het type glas af te stemmen op onder meer je persoonlijk budget. We hebben de verschillende soorten isolatieglas die gebruikt kunnen worden in jouw dakkapel alvast even op een rijtje gezet.

 

Type glas Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Vanaf 120 euro per vierkante meter
HR glas Vanaf 125 euro per vierkante meter
HR+ glas Vanaf 130 euro per vierkante meter
HR++ glas Vanaf 135 euro per vierkante meter
HR+++ glas Vanaf 175 euro per vierkante meter

Factor 3: De plaatsingskosten van je dakkapel isolatie

Zoals de prijsopbouw van dakkapel isolatie reeds duidelijk heeft gemaakt is het zo dat de arbeidskosten het merendeel van het kostenplaatje in beslag nemen. Neem deze weg en het isoleren van je dakkapel wordt meteen wel erg interessant. Je moet er wel rekening mee houden dat het isoleren van een dakkapel zeer specifiek dient te gebeuren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de juiste isolatiematerialen worden toegepast en pas op met gaten en kieren. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat het isoleren haar doel voorbijschiet.

Interessante bespaartips

Het is op tal van verschillende manieren mogelijk om een besparing te realiseren op het aanschaffen en laten plaatsen van je dakkapel isolatie. Wij hebben de verschillende, meest interessante bespaartips alvast even voor jou op een rijtje gezet.

  • Aanvragen van een subsidie. Het eerste wat je altijd moet doen is bekijken welke subsidies je kan verkrijgen. Veel mensen staan hier niet of te weinig bij stil waardoor ze misschien wel niet alle financiële compensaties ontvangen waar ze wel recht op hebben. Bekijk dus goed op welke subsidies je zowel vanuit de regio als op nationaal vlak kan rekenen.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit jouw buurt! Het is niet alleen op praktisch, maar ook op financieel vlak altijd het interessantst om te kiezen voor een isolatiebedrijf die bij jou in de buurt is gevestigd. Op deze manier wordt er immers niet alleen voor gezorgd dat je eenvoudig met elkaar kan afspreken, daar komt bij dat ook de zogenaamde voorrijkosten tot een minimum worden beperkt. Zo sla je twee vliegen in één klap!
  • Plaats zelf je dakkapel isolatie. Ben je een beetje handig en heb je tijd? In dat geval is het altijd interessant om er voor te kiezen om je dakkapel isolatie zelf te plaatsen. Op deze manier kan je zomaar tot een aantrekkelijke 55 procent op het totale dakkapel kostenplaatje besparen.

Bespaar nu tot 30% op jouw dakkapel isolatie!

Het laten isoleren van je dakkapel kan een behoorlijke som geld kosten. Bovenstaande bespaartips zorgen er als het goed is echter reeds voor dat het prijskaartje een beetje wordt gedrukt. Er kan echter nog een zeer interessante, extra korting worden verkregen. Wat zou je er namelijk van zeggen mochten we je vertellen dat je probleemloos tot 30 procent kan besparen op jouw dakkapel isolatie factuur? Deze besparing kan verkregen worden door het opvragen van meerdere offertes bij verschillende bedrijven. Op deze manier kan je tot een mooie 30 procent uitsparen en dat zonder dat er aan kwaliteit moet worden ingeboet.

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.