Hoe isolatie offertes vergelijken

Als eigenaar van een woning is het vandaag de dag erg belangrijk om te proberen om de vaste, terugkerende kosten zoveel mogelijk te drukken. Je kan dit onder meer doen door je huis grondig te isoleren. Dit is uiteraard heel eenvoudig gezegd, maar het aanbod aan isolatiematerialen op de markt is vandaag de dag zo aanzienlijk dat het alles behalve eenvoudig is om door de bomen het bos te blijven zien. Wil jij ook jouw huis isoleren, maar wil je er absoluut zeker van zijn dat je kan genieten van de scherpst mogelijke prijs? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om isolatie offertes op te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Op deze manier is de scherpst mogelijke prijs immers absoluut gegarandeerd. Hoe je een dergelijke vergelijking precies kunt uitvoeren en waar je allemaal rekening mee moet houden vertellen we je graag op deze pagina!

*Tip:

→ Offertes vergelijken? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale isolatiespecialisten.

Hoe isolatie offertes opvragen?

Vroeger was het een behoorlijke opdracht om isolatie offertes op te kunnen vragen bij verschillende bedrijven. Vandaag de dag is dat gelukkig niet langer het geval. Het opvragen van een offerte kan door individueel contact op te nemen met elk bedrijf, maar op deze manier zal je heel veel tijd verliezen. Veel interessanter is het dan ook om via deze website offertes op te vragen. Op die manier kan je namelijk in slechts enkele minuten tijd verschillende offertes opvragen bij isolatiebedrijven die voor jou mogelijks een zeer interessant aanbod in petto hebben. Eén ding staat in ieder geval vast, het opvragen van meerdere isolatie offertes hoeft absoluut geen enkel probleem meer te zijn, in tegendeel.

Het soort isolatiemateriaal

Het eerste punt waar je uiteraard rekening mee dient te houden bij het vergelijken van offertes gaat schuil in het isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Er zijn tegenwoordig zeer veel verschillende isolatiematerialen op de markt terug te vinden die elk over hun sterke en minder sterke punten beschikken. Hou bij het vergelijken van de in de offerte opgenomen isolatiematerialen altijd rekening met onder meer de brandwerende eigenschappen evenals de zogenaamde U-waarde. Op deze laatste komen we verder op deze pagina nog even uitgebreid terug. Let er ook voor op dat de arbeidskosten die in rekening worden gebracht eveneens worden beïnvloed door het soort isolatiemateriaal. Dit geldt eveneens voor het mogelijk gebruik van een bepaalde machine. Hoe dan ook is het isolatiemateriaal op zich dus zeker en vast iets waar je even bij stil zal willen blijven staan.

Wees aandachtig voor de U-waarde van het isolatiemateriaal

We hebben het reeds gehad over de U-waarde van het isolatiemateriaal. Ook deze is erg belangrijk. Het kan namelijk perfect voorkomen dat je van drie bedrijven een offerte ontvangt met daarin op het eerste zicht precies hetzelfde isolatiemateriaal opgenomen. Toch lijkt bedrijf A heel wat goedkoper te zijn in vergelijking met bedrijf B welke op haar beurt nog steeds aanzienlijk voordeliger is in vergelijking met bedrijf C. Hoe kan dat? Het antwoord gaat meer dan waarschijnlijk schuil in de zogenaamde U-waarde van het isolatiemateriaal waar gebruik van is gemaakt. De U-waarde is namelijk voor een niet onbelangrijk deel bepalend voor het kostenplaatje dat voor isolatiemateriaal in rekening wordt gebracht. Wees er dan ook altijd absoluut zeker van dat deze daadwerkelijk precies hetzelfde is in alle offertes.

Zijn de arbeidskosten inbegrepen?

Een bijzonder aandachtspunt zijn de arbeidskosten. Wanneer je de prijsopbouw van een karwei met betrekking tot het plaatsen van isolatie reeds in detail hebt bekeken zal je namelijk hebben kunnen vaststellen dat deze voor een slordige 50 tot soms zelfs 60 procent bestaat uit arbeidskosten. Dat is natuurlijk heel wat. Wees er daarom zeker van dat er duidelijk in de offerte wordt aangegeven dat alle arbeidskosten voor het uitvoeren van het volledige karwei zijn inbegrepen. Is dat niet het geval of wordt er gebruik gemaakt van vermoedelijke hoeveelheden? In dat geval kan het uiteindelijke kostenplaatje voor jouw isolatie karwei heel wat hoger uitvallen dan je in eerste instantie had gedacht.

Wat met de meerprijs voor eventueel machinegebruik?

Het is mogelijk dat een isolatiebedrijf er voor kiest om een meerprijs in rekening te brengen omdat er voor het plaatsen van diverse isolatiematerialen gebruik moet worden gemaakt van een bepaalde machine. Deze machine wordt uiteraard ook ouder en verslijt bijgevolg ook waardoor de kans bestaat dat er voor het gebruik er van een extra bedrag wordt aangerekend. Dit dient altijd te worden vermeld in de offerte. Wordt er niet over gesproken? Wees er dan zeker van dat je dit alsnog even bespreekt met het isolatiebedrijf om eventuele vervelende financiële verrassingen na het uitvoeren van de werken te voorkomen.

Eventuele extra kosten

Bovenstaande somt het belangrijkste waar je rekening mee moet houden bij het vergelijken van isolatie offertes eigenlijk wel een beetje op. Eventueel zijn er nog twee extra zaken waar je maar beter even bij stil kan blijven staan. Denk hierbij in eerste instantie aan de voorrijkosten. Heb je er voor gekozen om een beroep te doen op een isolatiebedrijf die niet bepaald bij jou in de buurt is gevestigd? Dan kunnen de voorrijkosten die worden aangerekend nog zorgen voor een aanzienlijk hoger prijskaartje. Een tweede eventuele extra kost is terug te vinden in eventuele extra uren. Is de plaats die moet worden geïsoleerd slecht bereikbaar? Moet de vakman daarom nog enige tijd extra in je huis spenderen die niet was voorzien? In dat geval kan ook daarvoor nog een extra prijs worden aangerekend.

Isolatie offertes vergelijken betekent besparen!

Twijfel je nog een beetje of het nu echt wel noodzakelijk is om verschillende offertes op te vragen voor het isoleren van je woning? Laat ons je dan overtuigen. Het opvragen van meerdere offertes voor een isolatie gerelateerde opdracht kan er namelijk zomaar voor zorgen dat je kan rekenen op een besparing die kan oplopen tot een niet onaanzienlijke 30 procent. Het uitsparen van deze 30 procent zorgt er als vanzelfsprekend voor dat het isoleren van jouw woning op financieel vlak een behoorlijk stuk toegankelijker wordt. Dat is echter niet alles, want ook de terugverdientijd wordt op deze manier danig beperkt. Het mag dan ook duidelijk zijn, vooraleer de opdracht toe te kennen aan een bepaald isolatiebedrijf is het altijd de moeite waard om een objectieve vergelijking uit te voeren.

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.