Kosten houten kozijnen isolatie

Heel veel mensen die er vandaag de dag voor kiezen om te investeren in nieuwe kozijnen voor in hun woning houden bewust rekening met de isolatiewaarde waar de verschillende materialen van kozijnen over beschikken. Er zijn immers heel veel verschillende kozijnen op de markt terug te vinden, maar slechts enkelen beschikken daadwerkelijk over een gunstige isolatiewaarde. Op dit vlak kunnen we uiteraard niet anders dan te stellen dat houten kozijnen de beste bescherming bieden tegen warmteverlies. Ben jij nu al overtuigd van het nut van houten kozijnen, maar wil je graag een duidelijk beeld hebben van het kostenplaatje dat er aan verbonden is? Zoek dan niet verder en ontdek de interessante informatie over houten kozijnen isolatie op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost houten kozijnen isolatie?

We hebben goed nieuwe en we hebben slecht nieuws met betrekking tot houten kozijnen isolatie. Het goede nieuws is dat houten kozijnen voordeliger zijn dan de aluminium varianten die op de markt terug te vinden zijn. Het slechte nieuws is echter dat ze duurder zijn in vergelijking met kunststof kozijnen. Van alle drie deze verschillende kozijnen isoleert hout evenwel altijd het beste. Wanneer je er dus absoluut zeker van wenst te zijn dat het warmteverlies ook via je kozijnen en ramen zoveel mogelijk in de kiem wordt gesmoord is kiezen voor hout steeds een aanrader.

Type karwei Gemiddelde kostprijs
Herstellen van bestaand houten kozijn Tussen 325 & 525 euro
Nieuw houten kozijn plaatsen Tussen 2.100 & 3.400 euro

De exacte kostprijs die voor het plaatsen van houten kozijn isolatie wordt aangerekend wordt uiteraard ook beïnvloed door het glas waar gebruik van wordt gemaakt. Wil je kunnen genieten van een degelijke bescherming tegen warmteverlies, maar dan wel zonder dat je er zeer veel geld voor moet betalen? In dat geval is kiezen voor dubbel glas interessant. Heb je een groter budget, ga dan voor hoogrendementsglas en beperk het warmteverlies nog meer!

De prijsopbouw van houten kozijnen isolatie

Wanner we de prijsopbouw van houten kozijnen isolatie meer gedetailleerd gaan bekijken kunnen we uiteraard vaststellen dat deze uit diverse onderdelen bestaat. We onderscheiden op dit vlak de kostprijs voor de arbeidsuren (zo’n 40 procent) evenals deze voor het kopen van het materiaal (zo’n 50 procent). De resterende 10 procent gaat dan naar de voorrijkosten (5 procent) evenals de eventuele afvoerkosten waar rekening mee moet gehouden worden. Een deel van de kosten kan je gelukkig wel uitsparen door zelf de handen uit de mouwen te steken.

Keuzes die de kostprijs van houten kozijnen isolatie beïnvloeden

Diverse keuzes die door jou als eigenaar van het huis worden gemaakt zullen een zekere invloed hebben op de kostprijs van houten kozijnen isolatie. Veel mensen zien één of meerdere van deze keuzes over het hoofd waardoor wij ze graag even voor jou op een rijtje hebben gezet:

Keuze 1: De omvang van het kozijn

Een uitermate belangrijke factor is uiteraard de omvang waar het houten kozijn in kwestie over beschikt. Hoe groter het kozijn, des te meer materiaal er voor wordt gebruikt en des te hoger bijgevolg ook het kostenplaatje komt te liggen.

Keuze 2: De afwerking van het houten kozijn

Kiezen voor houten kozijnen isolatie is één ding, maar heb je ook al eens aan de afwerking er van gedacht? Veel mensen houden van de natuurlijke uitstraling waar hout over beschikt, maar anderen willen er graag een bijzonder kleurtje aan geven. Ondanks het feit dat een houten kozijn uitstekend kan worden geschilderd brengt dit uiteraard wel een bepaalde meerprijs met zich mee waar je bij stil zal willen blijven staan.

Keuze 3: Het isolatieglas waar gebruik van wordt gemaakt

Je kan er nog voor kiezen om kozijnen te kopen die echt uitstekend isoleren, wanneer je niet kiestt voor het gebruik van degelijk isolerend glas zal je merken dat de isolerende kozijnen hun doel voorbijschieten. Beschik je in je woning dus met andere woorden nog over enkel beglazing? Kies er dan voor om deze te vervangen door dubbel glas of hoogrendementsglas. De kosten hiervoor staan weergegeven in de onderstaande tabel.

Type glas Isolatiewaarde Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Redelijk Tussen 70 & 85 euro
HR glas Voldoende Tussen 80 & 95 euro
HR++ glas Goed Tussen 90 & 105 euro
HR+++ glas Fantastisch Tussen 105 & 135 euro

Interessante bespaartips

Heeft de nog steeds niet bepaald onaanzienlijke kostprijs van houten kozijnen isolatie je toch een beetje verrast? Ben je omwille van deze reden dan ook op zoek naar één of meerdere tips om een beetje te kunnen besparen? Wij hebben de interessantste bespaartips alvast even voor jou op een rijtje gezet.

  • Zorg voor een goed onderhoud van je kozijnen. Een investering in houten kozijnen isolatie is er één die je als het goed is slechts één keer in een lange tijd zal moeten doen. Om er zeker van te zijn dat je niet snel terug moet investeren is het goed onderhouden van je kozijn een absolute aanrader.
  • Vraag subsidies aan voor het isolatieglasEr voor kiezen om gebruik te maken van isolatieglas in combinatie met houten kozijnen isolatie is altijd een bijzonder interessante keuze. Wist je bovendien ook dat er een subsidie geldt voor isolatieglas? Door het aanvragen van deze subsidie zal je kunnen vaststellen dat je zomaar een erg aantrekkelijke besparing kan realiseren op jouw investering in isolatieglas.
  • Geniet van een kwantumkorting tot wel 10 procent! Bijzonder veel huizen beschikken er nog over verouderde en daardoor slecht isolerende kozijnen. Zeer veel mensen kiezen er daarom tegenwoordig voor om deze te laten vervangen. De kans is dan ook zeer groot dat er nog iemand anders in jouw omgeving is terug te vinden die met hetzelfde idee speelt. Door samen jullie kozijnen te laten vervangen heb je zomaar recht op een kwantumkorting die kan oplopen tot 10 procent!

Bespaar tot 30% op jouw houten kozijnen isolatie!

Zou je graag een besparing willen realiseren tot een mooie 30 procent op jouw houten kozijnen isolatie? Wil je dat bovendien vooral kunnen doen zonder dat je rekening moet houden met een bepaald verlies aan kwaliteit? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om er voor te kiezen om verschillende offertes op te vragen bij meerdere bedrijven. Het vergelijken van deze offertes zorgt er immers voor dat je er altijd de voordeligste partij tussenuit kan halen en dat levert je een zeer aantrekkelijke besparing op.

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

aanbrengen isolatie

Juni 2021 laat weer een stijging van de isolatieprijzen zien

Het isoleren van je huis past prima …

isolatie plaatsen

Geluidshinder in huis aanzienlijk verminderen

Veel mensen weten dat het huis …

dak isoleren

Alles wat je moet weten over vlas isolatie

Je huis duurzamer maken door middel …

aanbrengen isolatie

Kosten versus besparingen van isolatie

Steeds meer Nederlanders zien het …