Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voor het isoleren van bepaalde onderdelen van een woning, zoals bijvoorbeeld de spouwmuur evenals de kruipruimte onder de vloer wordt er tegenwoordig niet zelden gebruik gemaakt van isolatieparels. Dergelijke parels zijn in het bijzonder interessant omdat ze perfect kunnen worden gebruikt in vochtige omstandigheden. Met andere woorden, zelfs wanneer er een beetje water in de kruipruimte staat kan dit isolatiemateriaal er zonder probleem voor zorgen dat er een degelijke bescherming tegen warmteverlies en optrekkend vocht wordt gerealiseerd. Ben jij eveneens wel geïnteresseerd in het plaatsen van isolatieparels, maar zou je graag een goed beeld willen hebben op de gemiddelde kostprijs die hier aan verbonden is? Wij vertellen je er graag alles over op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kosten parels?

In eerste instantie zal je natuurlijk graag willen weten welke kostprijs er precies voor isolatieparels in rekening wordt gebracht. De prijs die we weergeven door middel van onderstaande tabel is een gemiddelde prijs per vierkante meter. Het daadwerkelijke prijskaartje waar je rekening mee zal moeten houden is uiteindelijk nog onderhevig aan onder meer de moeilijkheid van het project evenals de vakman in kwestie.

Type isolatie Gemiddelde kostprijs
Isoleren met isolatieparels Tussen 20 & 25 euro per vierkante meter

Het gemiddelde kostenplaatje zoals aangegeven is exclusief BTW en exclusief de plaatsingskosten. In het bijzonder voor wat dit laatste betreft is het altijd de moeite waard om een objectieve vergelijking tussen verschillende isolatiebedrijven uit te voeren. Alleen zo ben je immers echt verzekerd van de scherpst mogelijke kostprijs.

De prijsopbouw van isolatieparels

De prijsopbouw met betrekking tot isolatieparels is vrij helder. In principe bestaat deze uit slechts twee hoofdonderdelen en nog eens twee kleinere extra invloeden. De twee grootste kosten zijn voorbehouden voor het materiaal en de arbeidskosten. Het materiaal neemt zo’n 40 procent van de kosten in beslag en de arbeidskost 50 procent. De resterende 10 procent wordt gelijkmatig verdeeld onder de kosten voor de machine evenals de voorrijkosten. Deze laatste kan je uiteraard wel drukken door te kiezen voor een isolatiebedrijf uit jouw eigen omgeving. Bovendien levert je dit ook altijd extra praktische voordelen op.

Keuzes die de prijs van isolatieparels kunnen beïnvloeden

Verschillende keuzes kunnen het prijskaartje dat voor isolatieparels in rekening wordt gebracht aanzienlijk beïnvloeden. We hebben de meest invloedrijke keuzes even op een rijtje gezet waardoor je op dit vlak geen onaangename financiële verrassingen moet vrezen!

Keuze 1: Waar moeten de isolatieparels worden geplaatst?

De eerste keuze is er uiteraard één waar je zelf niet zoveel invloed op heeft. Toch wordt er een onderscheid gemaakt op vlak van kostprijs afhankelijk van het type ruimte die moet worden geïsoleerd. Een spouwmuur die eenvoudig te bereiken is en die is ontdaan van alle bouwafval zal bijvoorbeeld nog vrij voordelig uitvallen. Betreft het echter een zeer lastig bereikbare kruipruimte, dan kan het kostenplaatje een stukje hoger uitvallen dan je eerst had verwacht. Het verschil is gelukkig niet onoverkomelijk.

Keuze 2: De dikte van de benodigde isolatielaag

De dikte van de benodigde isolatielaag wordt voor een niet onbelangrijk deel bepaald door de omvang van bijvoorbeeld de spouwmuur of de kruipkelder. Hoe groter deze is, des te dikker uiteraard ook de laag moet worden en des te hoger de kostprijs komt te liggen. Let ook altijd op de omstandigheden in de spouwmuur of de kruipruimte. Ook deze kunnen immers een impact hebben op de hoeveelheid isolatiemateriaal waar gebruik van moet worden gemaakt.

Keuze 3: Zelf plaatsen of uitbesteden?

Ondanks het feit dat je in principe zonder al teveel moeite zelf isolatieparels kan voorzien in de spouwmuur of in de kruipruimte is het toch aangeraden om hiervoor een beroep te doen op een specialist. Zij dienen hoe dan ook op voorhand met name de spouw te controleren of deze wel geschikt is voor het plaatsen van isolatiemateriaal zoals EPS parels. Is dat niet het geval, dan zal er op dit vlak eerst nog de nodige actie moeten worden ondernomen. Let op, het vrij maken van de spouwmuur van bijvoorbeeld bouwafval kan een meerprijs met zich meebrengen.

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat isolatieparels op zich geen echt duur isolatiemateriaal zijn is het begrijpelijk dat mensen graag zoveel mogelijk willen besparen op het kostenplaatje dat voor deze vorm van isolatie in rekening wordt gebracht. Om dit te kunnen realiseren hebben we alvast enkele interessante bespaartips op een rijtje gezet.

  • Kwantumkorting. Je bent vast en zeker niet de enige persoon in jouw omgeving die er aan denkt om zijn of haar woning beter te isoleren. Wanneer je iemand uit je buurt weet die eveneens met dit idee speelt is het steeds een goed idee om het kopen en laten plaatsen van de isolatieparels samen uit te besteden aan dezelfde partij. Op deze manier kan je dan ook rekenen op een kwantumkorting die zomaar 10 procent kan bedragen!
  • Vraag een subsidie aan! Voor het laten plaatsen van isolatieparels kan je, indien je aan bepaalde voorwaarden voldoet rekenen op een terugbetaling tot zo’n 5 euro per vierkante meter. Deze subsidie kan er in combinatie met de verlaagde BTW op arbeidskosten voor zorgen dat de terugverdientijd van je investering in isolatieparels zomaar even nog meer wordt ingekort.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit de buurt. Wil je de extra kosten onder de vorm van bijvoorbeeld de voorrijkosten uitsparen? In dat geval is het altijd interessant om een beroep te doen op een isolatiebedrijf bij jou uit de buurt. Zo kan je al snel tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer besparen. Dit lijkt op het eerste zicht misschien geen al te groot bedrag, maar elke besparing is mooi meegenomen.

Wil jij ook tot 30% besparen op je isolatieparels?

Zou je graag ook willen investeren in isolatieparels, maar dan wel alleen wanneer dit mogelijk is tegen de scherpst mogelijke prijs? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om offertes op te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Door het opvragen van deze offertes en ze met elkaar te vergelijken zal je namelijk kunnen vaststellen dat er zeer eenvoudig een meer dan aantrekkelijk bedrag kan worden uitgespaard op het totale kostenplaatje. In het beste geval kan je op deze manier jouw investering in isolatieparels met zomaar even 30 procent verlagen, als dat niet mooi meegenomen is!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Kosten versus besparingen van isolatie

Steeds meer Nederlanders zien het voordeel in van het isoleren van hun

Wat betekent BENG als je het hebt over energieprestatie?

Voor alle nieuwbouw geldt dat vanaf 2021 alle vergunningaanvragen moeten voldoen aan

Wat kost de isolatie van een loggia?

Een loggia is een galerij of open ruimte, die vroeger door zuilen