Isolerende beglazing prijzen & kosten

isolerende beglazing prijzenOm er zeker van te zijn dat je woning een zo optimaal mogelijke bescherming biedt tegen warmteverlies is het niet alleen noodzakelijk om gebruik te maken van kwalitatief isolatiemateriaal. Mensen staan er dan ook vaak niet bij stil, maar via het glas van een woning verdwijnt er zeer veel warme lucht naar buiten. Hierdoor blijft er ook in verder uitstekend geïsoleerde woningen sprake van een bepaalde hoeveelheid warmteverlies die het kostenplaatje van de energiefactuur aanzienlijk kan beïnvloeden. Ben jij omwille van deze reden eveneens van plan om te investeren in sterk isolerende beglazing? Wij zetten de kosten waar je dan rekening mee dient te houden op deze pagina alvast even voor jou op een rijtje.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost isolerende beglazing?

Wanneer je woning nog over enkele beglazing beschikt is het altijd de moeite waard om uit te kijken naar een andere glassoort die beschikt over een betere isolatiewaarde. Op dit vlak zijn er door de jaren heen zeer veel interessante mogelijkheden verschenen. Zo kan je er voor kiezen om gebruik te maken van dubbel glas, maar is er ook reeds hoogrendementsglas in verschillende uitvoeringen op de markt terug te vinden. Om je een goed beeld te geven van de gemiddelde kostprijs van de verschillende soorten isolerende beglazing hebben we even onderstaande prijstabel opgemaakt.

Type isolerende beglazing Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Gemiddeld 70 euro per vierkante meter
HR glas Gemiddeld 75 euro per vierkante meter
HR+ glas Gemiddeld 80 euro per vierkante meter
HR++ glas Gemiddeld 85 euro per vierkante meter
HR+++ glas Gemiddeld 125 euro per vierkante meter

Je dient er rekening mee te houden dat de prijzen zoals aangegeven in bovenstaande tabel exclusief de arbeidskosten zijn. Wanneer je de plaatsing van de isolerende beglazing niet zelf kan doen dien je dan ook nog rekening te houden met een niet onaanzienlijke meerprijs.

De prijsopbouw van isolerende beglazing

Wanneer we kijken naar de prijsopbouw van isolerende beglazing kunnen we vaststellen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen de arbeids- en materiaalkosten. De arbeidskosten zijn met 55 procent duidelijk de grootste. 40 procent van de kosten is dan weer voorbehouden voor het aanschaffen van het materiaal en de resterende 5 procent gaat naar de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van isolerende beglazing beïnvloeden

Het is altijd van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat het kostenplaatje dat voor isolerende beglazing in rekening wordt gebracht afhankelijk is van verschillende factoren. Deze factoren kunnen de prijs echt aanzienlijk beïnvloeden waardoor het de moeite waard is om ze even voor jou op een rijtje te zetten.

Factor 1: Het type isolerende beglazing waar gebruik van wordt gemaakt

Zoals je reeds hebt kunnen afleiden uit de prijstabel op deze pagina is er vandaag de dag sprake van een groot aantal verschillende soorten isolerende beglazing. Gewoon dubbel glas is met een kostenplaatje van gemiddeld 70 euro per vierkante meter duidelijk het voordeligst. Heb je iets meer uit te geven of wil je echt zeker zijn van een uitstekende meerwaarde op vlak van bescherming tegen warmteverlies? In dat geval is HR++ of HR+++ glas dan weer een aanrader. Hou er bovendien rekening mee dat isolerende beglazing ook nog bijvoorbeeld extra zonwerend kan zijn en er speciaal veiligheidsglas op de markt wordt aangeboden. Deze twee verschillende soorten beglazing in huis halen zorgt uiteraard voor een extra meerprijs.

Factor 2: De dikte waar het glas over beschikt

Wanneer je er voor kiest om bijvoorbeeld HR++ isolerende beglazing te laten plaatsen kan je rekenen op een dikte die is gelegen tussen de 4 en 8 mm per glasplaat. Tussen de beide glasplaten in is een spouw terug te vinden van 9, 12 of 15 mm. De dikte waar jouw isolerende beglazing uiteindelijk over zal komen te beschikken is evenwel afhankelijk van niet alleen het bedrag dat je wenst uit te geven, maar ook van het kozijn waar gebruik van wordt gemaakt. Dit is erg belangrijk, want een te grootte dikte kan er voor zorgen dat je moet investeren in een ander kozijn en die meerprijs kan vrij aanzienlijk zijn.

Factor 3: Nieuwe kozijnen plaatsen of niet?

In bepaalde omstandigheden zal je merken dat het noodzakelijk is om bij de plaatsing van (nieuwe) isolerende beglazing ook nieuwe kozijnen te voorzien. Dit is zeker en vast zo wanneer je tot dusver in je huis gebruik hebt gemaakt van enkele beglazing. Voor het laten plaatsen van nieuwe kozijnen kan je al snel rekening moeten houden met een kostenplaatje die is gelegen tussen de 750 en 900 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Denk je er aan om te investeren in isolerende beglazing, maar wil je het prijskaartje graag zoveel mogelijk drukken? In dat geval zal je al snel kunnen vaststellen dat onderstaande bespaartips je daar ongetwijfeld een flink handje bij kunnen helpen.

  • Kwantumkorting voor isolerende beglazing. Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen er voor om isolerende beglazing in hun woning te plaatsen. De kans is dan ook zeer groot dat er nog een aantal mensen uit jouw omgeving met hetzelfde idee rondlopen. Door samen isolerende beglazing te bestellen bij hetzelfde bedrijf en deze te laten plaatsen kan je al snel rekenen op een kwantumkorting die kan oplopen tot 10 procent!
  • Aanvragen van subsidies. Voor een investering in isolerende beglazing geldt tegenwoordig nog steeds dat je één of zelfs meerdere subsidies kan verkrijgen afhankelijk van de plaats waar je woonachtig bent. Buiten de standaard subsidie die geldt voor het isolatiemateriaal dat moet worden aangekocht geldt ook nog eens een verlaging van het BTW-tarief op de arbeidskosten van 21 naar 6 procent. Zo kan je nog eens een extra 15 procent besparen!
  • De plaatsing van isolerende beglazing zelf uitvoeren? De arbeidskost die voor het plaatsen van isolerende beglazing in rekening wordt gebracht is alles behalve onaanzienlijk te noemen. Omwille van deze reden kiezen steeds meer mensen er voor om zelf de beglazing te plaatsen. Dit levert je inderdaad een niet onaantrekkelijk financieel voordeel op, maar je moet er wel rekening mee houden dat dit ook niet zonder risico is. Het zelf plaatsen van isolerende beglazing kan je dan ook vervelende en ernstige verwondingen opleveren.

Ook tot 30% besparen op jouw isolerende beglazing?

Ga jij ook investeren in isolerende beglazing? Kies er dan altijd voor om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende isolatiebedrijven. Veel mensen gaan zomaar met de eerste, de beste partij in zee waardoor ze zonder het zelf te beseffen veel teveel geld betalen. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen meerdere bedrijven kan je dan ook zomaar rekenen op een besparing die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent. Als dat niet mooi meegenomen is!

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

aanbrengen isolatie

Juni 2021 laat weer een stijging van de isolatieprijzen zien

Het isoleren van je huis past prima …

isolatie plaatsen

Geluidshinder in huis aanzienlijk verminderen

Veel mensen weten dat het huis …

dak isoleren

Alles wat je moet weten over vlas isolatie

Je huis duurzamer maken door middel …

aanbrengen isolatie

Kosten versus besparingen van isolatie

Steeds meer Nederlanders zien het …