Kosten keuken isolatie

De keuken is een ruimte in huis waar heel wat tijd in wordt doorgebracht. Het laatste wat je dan wil is dat je continue geconfronteerd wordt met een bepaalde tocht of koude lucht die in de ruimte naar binnen komt. Omwille van deze reden is het steeds interessant om er voor te kiezen om keuken isolatie te voorzien. Het isoleren van je keuken zorgt er niet alleen voor dat je tijdens het koken kan rekenen op een aangename temperatuur, bovendien komt dit je energiefactuur ook ten goede. Je zal er immers van verbaasd zijn hoeveel warmte er in de keuken wordt gegenereerd die je radiatoren kan ontlasten. Ben je ook van plan om je keuken te isoleren en wil je daar graag meer informatie over? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de kosten die voor keuken isolatie in rekening worden gebracht.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost keuken isolatie?

Het merendeel van de mensen die op zoek zijn naar informatie over keuken isolatie willen uiteraard het liefst van allemaal weten hoeveel dit ze zal kosten. Op dat vlak hebben we zeer goed nieuws voor jou, keuken isolatie maak je namelijk zo duur (of juist zo goedkoop) als je zelf wil. Je hoeft er namelijk uiteraard niet voor te kiezen om je keuken volledig te gaan isoleren en de kans is groot dat de muren sowieso reeds van een degelijke laag isolatie zijn voorzien. Hoe dan ook, de verschillende kosten waar je op vlak van keuken isolatie rekening mee kan houden zijn de volgende:

Type isolatie Gemiddelde kostprijs
Vloerisolatie Tussen 22 & 32 euro per vierkante meter
Muurisolatie Tussen 100 & 145 euro per vierkante meter
Plafondisolatie Tussen 25 & 40 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van keuken isolatie

Van alle isolatie gerelateerde werkzaamheden is bekend dat er heel wat arbeidskosten mee gepaard gaan. Deze kosten hebben betrekking tot het plaatsen van de isolatie en dat is niet alleen een arbeidsintensief proces, bovendien moet het ook nog eens zeer nauwkeurig gebeuren om het meest optimale resultaat te kunnen bereiken. De arbeidskosten nemen in ieder geval zo’n 55 procent van het totale kostenplaatje in beslag. Het kopen van het materiaal neemt zo’n 40 procent in beslag en de resterende 5 procent gaat naar het indekken van de voorrijkosten. Gelukkig biedt de prijsopbouw duidelijk ruimte voor het realiseren van enkele besparingen en daar kan je zeker en vast een financieel voordeel mee behalen.

Keuzes die de kostprijs van keuken isolatie beïnvloeden

Je moet er altijd rekening mee houden dat het isoleren van een bepaalde, specifieke ruimte in huis steeds gepaard gaat met een aantal keuzes die gemaakt dienen te worden. Al deze keuzes oefenen stuk voor stuk een bepaalde invloed uit op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: De keuze van het type isolatiemateriaal

Het isoleren van je keuken kan gebeuren door gebruik te maken van verschillende soorten isolatiematerialen. We onderscheiden op dit vlak diverse mogelijkheden. Wil je er zeker van zijn dat je keuken het voordeligst wordt geïsoleerd? Kijk dan naar goedkope isolatiematerialen zoals bijvoorbeeld glaswol als plafondisolatie. Vergeet bovendien bij het isoleren van je keuken ook niet om speciale aandacht te spenderen aan de ramen. Kiezen voor HR++ of HR+++ glas zorgt er namelijk voor dat warmteverlies via de ramen in de kiem kan worden gesmoord.

Keuze 2: Extra comfort realiseren met isolatie of niet?

Het isoleren van je keuken is niet alleen interessant voor wat het inperken van warmteverlies betreft, daarnaast kan het ook zorgen voor meer comfort. Het isoleren van de vloer in je keuken maakt bijvoorbeeld dat je probleemloos op blote voeten kan koken, zeker wanneer de vloerisolatie wordt gecombineerd met vloerverwarming. Het zorgt uiteraard voor een extra kostprijs, maar het verhoogt wel duidelijk de waarde en het comfort van je woning.

Keuze 3: Een goede ventilatie is belangrijk

In principe is een goede ventilatie overal in huis van cruciaal belang, maar dat geldt zeker en vast voor de keuken. Tijdens het koken ontstaat er immers heel wat waterdamp die op efficiënte wijze moet kunnen worden afgevoerd. Bovendien is een goede ventilatie een vereiste wanneer je wil kunnen rekenen op zo optimaal mogelijke leefomstandigheden. Er voor kiezen om één of meerdere ventilatieroosters in je keuken in te bouwen is dan ook een echte must. Voor een klein ventilatierooster kan je rekening houden met een prijskaartje van om en bij de 25 euro terwijl je voor een groot exemplaar al snel rond de 60 à 65 euro betaalt.

Interessante bespaartips

Door rekening te houden met enkele interessante bespaartips is het mogelijk om je keuken te isoleren tegen een prijskaartje die je waarschijnlijk nooit eerder voor mogelijk had durven te houden. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren? Vergeet dan niet om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips!

  • Kies voor HR+++ glas in je keuken. Heel veel warmte gaat in de keuken verloren via de beglazing. Mensen isoleren hun keuken zo goed, maar zien vaak het glas in de ramen over het hoofd. Kiezen voor goed isolerende kozijnen is echter niet voldoende. Wil je er echt zeker van zijn dat er in je keuken geen sprake is van warmteverlies? Dan is het altijd de moeite waard om gebruik te maken van HR+++ glas.
  • Het aanvragen van een subsidie. Welk onderdeel van je woning je ook wenst te isoleren, je kan altijd rekenen op een interessante subsidie. Om recht te hebben op deze financiële tegemoetkoming dien je uiteraard wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Is dat bij jou het geval? Dan kan je rekenen op een zeer interessante, financiële tegemoetkoming die niet alleen het investeringsbedrag, maar ook de terugverdientijd behoorlijk kan inperken.
  • Geniet van een kwantumkorting tot 10 procent. Wil jij ook kunnen genieten van een interessante kwantumkorting die zomaar kan oplopen tot een bedrag van 10 procent? Kies er dan voor om samen met andere geïnteresseerden te investeren in keuken isolatie. Op deze manier zorgen jullie er beiden voor dat jullie keuken tegen een interessant prijskaartje kan worden geïsoleerd.

Ook tot 30% extra besparen op jouw keuken isolatie?

Ben jij ook op zoek naar een mogelijkheid om tot 30 procent (extra) te besparen op jouw keuken isolatie? Dan kunnen wij jou daar bij helpen! Het opvragen van verschillende offertes bij meerdere isolatiebedrijven kan er namelijk zomaar voor zorgen dat je er de voordeligste partij uit kan halen. Twijfel dan ook niet langer en kies er meteen voor om meerdere keuken isoleren offertes op te vragen via deze website!

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.