Kosten isolatie schuin dak

Kosten isolatie schuin dakBijzonder veel mensen kiezen er voor om een woning te kopen of te bouwen die beschikt over een schuin dak. Men is het er dan ook over eens dat een dergelijke dakconstructie veel mooier oogt in vergelijking met een plat dak. Voor welk type dakconstructie je echter ook kiest, in beide gevallen zal je deze uiteraard graag willen isoleren. Het niet isoleren van een dak zorgt er namelijk voor dat er bijzonder veel warme lucht kan ontsnappen en dat zal je aan het einde van het jaar ongetwijfeld merken in de afrekening van je energiefactuur. Wil je er absoluut zeker van zijn dat het warmteverlies tot een minimum wordt beperkt? Lees dan snel verder en ontdek de verschillende mogelijkheden en bijbehorende kosten voor het (laten) isoleren van jouw schuin dak.

*Tip:

→ Wat kost het isoleren een schuin dak? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost isolatie schuin dak?

Heb je een woning met een schuin dak welke niet is geïsoleerd? Dat is vervelend. Een niet geïsoleerd dak zorgt er namelijk voor dat er continue heel veel warme lucht verloren gaat en dat kost je op het einde van het jaar wanneer de afrekening van je energie in de bus valt een behoorlijke som geld. Het kan gelukkig ook anders, namelijk door er voor te kiezen om je schuin dak degelijk te isoleren. Dit kan op verschillende manieren, namelijk:

  • Het isoleren van de buitenste zijde van het dak. Dit is de beste keuze voor mensen die de hoogst mogelijke isolatiewaarde voor hun dak willen realiseren. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat dit bij voorkeur door een specialist wordt gedaan. De dakbedekking dient immers in eerste instantie te worden verwijderd. Ben je bezig met het bouwen van een nieuwe woning? Dan is deze vorm van dakisolatie voor je schuin dak de meest voor de hand liggende keuze.
  • Het isoleren van de binnenste zijde van het dak. Deze klus is eenvoudiger waardoor het minder tijd en dus ook geld in beslag neemt. Isolatie die aan de binnenste zijde van een schuin dak wordt geplaatst beschikt evenwel over een lagere isolatiewaarde. De dakisolatie wordt in dit geval tussen het zogenaamde dakbeschot en de beplating geplaatst.
  • Het isoleren van de zoldervloer. Beschik je weliswaar over een zolderruimte onder de nok van het dak, maar ben je niet van plan om hier echt gebruik van te maken? In dat geval kan je ook altijd gewoon de zoldervloer isoleren. Dit kost je minder geld in vergelijking met dakisolatie en bovendien is het ook nog eens een karwei dat vrij eenvoudig en bijgevolg zeer snel kan worden uitgevoerd.

Ondertussen zal je uiteraard graag willen weten wat je voor deze verschillende vormen van isoleren voor je schuin dak moet betalen. Wel, dat hebben we voor jou uiteen gezet aan de hand van onderstaande prijstabel:

Type isolatie voor schuin dak Gemiddelde kostprijs
Hellend dak met onverwarmde zolder (76 vierkante meter) Tussen 14 & 21 euro per vierkante meter
Hellend dak met verwarmde zolder (76 vierkante meter) Tussen 51 & 66 euro per vierkante meter
Hellend dak met zoldervloer isolatie (52 vierkante meter) Tussen 21 & 27 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van isolatie schuin dak

De prijsopbouw met betrekking tot het isoleren van een schuin dak bestaat uit in totaal drie onderdelen. Het betreft hier de kostprijs voor de verrichte arbeidsuren, maar ook de kosten voor het aanschaffen van het materiaal en wat ook nog te denken van de eventuele voorrijkosten die in rekening worden gebracht? De arbeidskosten zijn goed voor 55 procent van de kostprijs, de materiaalkost neemt 40 procent in beslag en de voorrijkosten claimen de resterende 5 procent.

Keuzes die de kosten van isolatie schuin dak beïnvloeden

De prijs die voor het isoleren van een schuin dak wordt aangerekend is onderhevig aan meerdere keuzes die door jou als eigenaar van het huis en aldus ook opdrachtgever worden gemaakt. De belangrijkste keuzes waar je zeker en vast rekening mee zal willen houden zijn de volgende:

Keuze 1: Het isolatiemateriaal voor jouw dakisolatie

Net zoals wel vaker geldt ook voor het isoleren van een schuin dak dat je als opdrachtgever een keuze zal moeten maken uit verschillende isolatiematerialen. Het ene isolatiemateriaal is al wat duurder dan het andere, maar een hogere kostprijs betekent vaak ook extra voordelen. Zo is EPS isolatie een stuk duurder dan glaswol, maar beschikt ze over een betere brandveiligheid. In ieder geval hebben we de verschillende mogelijke isolatiematerialen waar gebruik van kan worden gemaakt voor het isoleren van een schuin dak even op een rijtje gezet.

Type isolatiemateriaal voor schuin dak Gemiddelde kostprijs
EPS isolatie Gemiddeld 21 euro per vierkante meter
PIR isolatie Gemiddeld 26 euro per vierkante meter
Glaswol Gemiddeld 8,50 euro per vierkante meter

Keuze 2: Het isoleren van de zoldervloer

Lang niet iedereen die de beschikking heeft over een zolder onder het dak zal deze ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Wanneer jij in deze ruimte gewoon een aantal zaken wenst op te slaan hoef je er in principe niet voor te kiezen om het dak te isoleren. Een interessant alternatief is dan om gewoon de vloer van de zolder te isoleren. Op deze manier kan je heel wat kosten besparen en het werkt even doeltreffend als dakisolatie. Let wel, in dit geval zal de temperatuur in de zolder dus niet vergelijkbaar zijn met deze in de overige delen van de woning.

Interessante bespaartips

Het isoleren van een schuin dak kost uiteraard behoorlijk wat geld. Dit geld kan niet iedereen zomaar missen. Er bestaan gelukkig verschillende mogelijkheden om het prijskaartje van isolatie schuin dak te drukken. We hebben de drie belangrijkste en meest interessante bespaartips alvast even speciaal voor jou op een rijtje gezet!

  • Subsidies drukken de hoogte van je investering. Voor het isoleren van een schuin dak geldt dat je een beroep kan doen op verschillende subsidies. Door het aanvragen van deze subsidies kan je een niet onaanzienlijk bedrag van je investering op korte termijn terugkrijgen.
  • Kwantumkorting tot wel 10 procent. Ga je niet als enige in de buurt je schuin dak isoleren? Vraag die andere persoon dan om de opdracht samen aan hetzelfde isolatiebedrijf toe te kennen. Op die manier kunnen jullie beiden recht hebben op een interessante kwantumkorting die zomaar kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 10 procent.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit jouw omgeving. Zit je er niet meteen op te wachten om tussen de 0,50 en 1 euro voorrijkosten te betalen? Dan is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een isolatiebedrijf uit de buurt. Op deze manier kan het uiteindelijke kostenplaatje immers nog een beetje extra worden gedrukt.

Ook tot 30% (extra) besparen op jouw isolatie schuin dak?

Zou je het ook fantastisch vinden om nog eens tot 30 procent (extra) te kunnen besparen op het isoleren van je schuin dak? En dat ook nog eens zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit? Onmogelijk? Zeker en vast niet! Veel mensen kiezen er voor om zomaar met het eerste, het beste isolatiebedrijf in zee te gaan, maar verliezen uit het oog dat ze op die manier heel wat geld teveel kunnen betalen. Vraag dus zeker en vast meerdere offertes op bij verschillende bedrijven via deze website en profiteer op die manier van een mogelijke (extra) besparing die kan oplopen tot een mooie 30 procent!

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

aanbrengen isolatie

Juni 2021 laat weer een stijging van de isolatieprijzen zien

Het isoleren van je huis past prima …

isolatie plaatsen

Geluidshinder in huis aanzienlijk verminderen

Veel mensen weten dat het huis …

dak isoleren

Alles wat je moet weten over vlas isolatie

Je huis duurzamer maken door middel …

aanbrengen isolatie

Kosten versus besparingen van isolatie

Steeds meer Nederlanders zien het …