Kosten stalen kozijnen isolatie

gevelisolatie-prijsEr heerst vandaag de dag nog steeds een zeer groot misverstand met betrekking tot stalen kozijnen. Nog steeds wordt vaak aangegeven dat dit type kozijnen zeer slecht tot nauwelijks isoleren. Het klopt inderdaad dat de isolerende werking er van minder optimaal is in vergelijking met houten of kunststof kozijnen, maar dat neemt niet weg dat er door de jaren heen reeds heel wat is veranderd. Stalen kozijnen beschikken vandaag de dag dan ook over een degelijke isolatiewaarde wat er voor zorgt dat ze geen extra isolatie meer vereisen. Toch zijn er een aantal zaken en kosten waar je maar beter rekening mee kan houden en deze hebben we speciaal voor jou op deze pagina even op een rijtje gezet.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost stalen kozijnen isolatie?

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk dat stalen kozijnen vandaag de dag geen extra isolatie vereisen, althans in het merendeel van de gevallen. Dat is niet het geval wanneer je over een wat oudere woning beschikt waar reeds stalen kozijnen in zijn geïntegreerd. Beschikken deze kozijnen over een wat oudere leeftijd? In dat geval is het wel degelijk mogelijk dat je de gaten en kieren alsnog zal moeten voorzien van extra isolatie. Het spreekt voor zich dat hierbij rekening moet worden gehouden met een hoger prijskaartje De standaard kostprijs voor het plaatsen van stalen kozijnen wordt duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type kozijn Gemiddelde kostprijs
Stalen kozijnen Tussen 1.150 & 1.250 euro

 

Kiezen voor stalen kozijnen zorgt er vandaag de dag aldus voor dat een extra isolatie lang niet altijd een vereiste is. Bovendien zijn er nog verschillende andere interessante voordelen verbonden aan het gebruik van stalen kozijnen. Het betreft namelijk een zeer sterk materiaal dat bovendien ook nog eens onderhoudsarm is en over een unieke uitstraling beschikt.

De prijsopbouw van stalen kozijnen isolatie

Wanneer we de prijsopbouw van stalen kozijnen isolatie gaan bekijken stellen we vast dat er drie verschillende kosten deel van uitmaken. De grootste kost is met 60 procent ongetwijfeld de kostprijs voor het aanschaffen van het materiaal. 35 procent van de kosten gaan naar de montagekosten en de resterende 5 procent zijn vereist voor het bekostigen van de voorrijkosten. Op de arbeids- en voorrijkosten kan in principe zeer eenvoudig worden bespaard waardoor het totale kostenplaatje behoorlijk kan worden gedrukt.

Keuzes die de kostprijs van stalen kozijnen isolatie beïnvloeden

Vooraleer een investering te doen in stalen kozijnen isolatie is het altijd belangrijk om voor jezelf enkele keuzes te maken. Deze verschillende keuzes kunnen een niet onbelangrijke impact hebben op de prijs die uiteindelijk in rekening wordt gebracht. Het betreft de volgende keuzes:

Keuze 1: De leeftijd van de stalen kozijnen

Zoals reeds aangegeven is het belangrijk om er rekening mee te houden dat stalen kozijnen echt niet altijd over een goede isolatiewaarde hebben beschikt, in tegendeel. De leeftijd van de stalen kozijnen die je gaat kopen speelt dan ook een cruciale rol. Jonge stalen kozijnen hebben een meer dan goede isolerende werking, maar dat geldt niet voor de wat oudere exemplaren. Heb je een huis waar dergelijke kozijnen in zijn gevestigd? Dan is ze vervangen of in ieder geval beter isoleren zeker en vast een interessante keuze.

Keuze 2: Het type (isolatie)glas waar gebruik van wordt gemaakt

Tegenwoordig zijn er grote verschillen merkbaar tussen de diverse mogelijkheden op vlak van isolatieglas die op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je een echt goede bescherming tegen warmteverlies wil realiseren is het altijd het interessantst om te kiezen voor hoogrendementsglas. Ondanks het onderlinge prijsverschil is ook de besparing die op deze manier kan worden gerealiseerd werkelijk uitstekend te noemen. De kosten voor de verschillende soorten glas zijn terug te vinden in onderstaande prijstabel.

Type glas Isolatiewaarde Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Redelijk Tussen 70 & 85 euro
HR glas Voldoende Tussen 80 & 95 euro
HR++ glas Goed Tussen 90 & 105 euro
HR+++ glas Fantastisch Tussen 105 & 135 euro

Interessante bespaartips

Wil je graag ook kunnen profiteren van de voordelen die gepaard gaan met het gebruik van stalen kozijnen isolatie in jouw woning? Zou je echter graag de kosten tot een minimum willen beperken? Dan is het absoluut de moeite waard om rekening te houden met deze bespaartips:

  • Steek zelf de handen uit de mouwen. Zie je het niet echt zitten om zelf je stalen kozijnen isolatie te plaatsen omdat je op die manier mogelijks alsnog geconfronteerd kan worden met een zeker warmteverlies? Dat hoeft ook niet, maar zorg er dan wel voor dat de vakman op je hulp kan rekenen. Op deze manier kan je heel wat besparen op de arbeidskosten die in rekening worden gebracht.
  • Extra besparen met kwantumkorting. Wat zou je er van zeggen mochten we je vertellen dat je zomaar kan rekenen op een kwantumkorting ter waarde van 10 procent? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de handen in elkaar slaan met iemand uit je buurt. Door samen de opdracht aan hetzelfde bedrijf toe te kennen verkrijg je een interessante korting die voor beide partijen een interessante meerwaarde kan betekenen.
  • Kies voor echt goed isolerend glas. Het heeft niet veel zin om te investeren in goede, kwalitatieve stalen kozijnen wanneer je er gewoon enkel of slecht isolerend glas in plaatst. Wil je er met andere woorden echt zeker van zijn dat je op optimale wijze kan besparen op je energiefactuur? Kies er dan altijd voor om HR++ of HR+++ glas in je stalen kozijnen te plaatsen.

Ook tot 30% besparen op jouw stalen kozijnen isolatie?

Ben je wel te vinden voor de unieke uitstraling en de bijzondere eigenschappen die zijn verbonden aan stalen kozijnen isolatie? Heb je evenwel geen groot budget voor handen? In dat geval hebben we nog een extra interessante bespaartip voor jou. Het is immers mogelijk om tot 30 procent extra te besparen, namelijk gewoon door het opvragen en vergelijken van verschillende offertes bij meerdere isolatiebedrijven. Dit kan bovendien moeiteloos in slechts enkele minuten via deze website. Twijfel dan ook niet langer en bespaar ook tot wel 30 procent (extra) op jouw investering in stalen kozijnen isolatie!

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

aanbrengen isolatie

Juni 2021 laat weer een stijging van de isolatieprijzen zien

Het isoleren van je huis past prima …

isolatie plaatsen

Geluidshinder in huis aanzienlijk verminderen

Veel mensen weten dat het huis …

dak isoleren

Alles wat je moet weten over vlas isolatie

Je huis duurzamer maken door middel …

aanbrengen isolatie

Kosten versus besparingen van isolatie

Steeds meer Nederlanders zien het …