Kosten toilet isolatie

De kleinste kamer van de woning wordt heel wat keren per dag gebruikt. Het spreekt voor zich dat het ook in deze ruimte aangenaam vertoeven moet zijn. Niemand zit er op te wachten om het telkens te ontzien om een toiletbezoek af te leggen omdat het er bijzonder koud is. Dat hoeft gelukkig ook helemaal niet. Het isoleren van je toilet gaat doorgaans gepaard met een zeer beperkte investering, maar het kan wel een interessante meerwaarde betekenen voor het leefcomfort in huis. Ben jij ook geïnteresseerd om je toilet te (laten) isoleren? In dat geval is het beslist de moeite waard om de informatie over toilet isolatie op deze pagina te ontdekken.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost toilet isolatie?

Allereerst zal je natuurlijk graag willen weten hoeveel het kost om je toilet te isoleren. Toilet isolatie is vrij voordelig omwille van verschillende redenen, namelijk:

  • De omvang van een toilet is vrij beperkt.
  • Er dienen slechts een aantal zaken te worden geïsoleerd.
  • In principe kan je er eenvoudig voor kiezen om zelf je toilet te isoleren.

Rekening houdende met bovenstaande punten is het eigenlijk meteen duidelijk dat je er altijd goed aan doet om jouw toilet te laten isoleren of nog beter, zelf te isoleren. De kosten voor het isoleren van je toilet staan weergegeven in de onderstaande prijstabel.

Type isolatiemateriaal Gemiddelde kostprijs
Vloerisolatie Tussen 22 & 32 euro per vierkante meter
Muurisolatie Tussen 100 & 145 euro per vierkante meter
Plafondisolatie Tussen 25 & 40 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van een toilet isoleren

Wat de prijsopbouw betreft voor een toilet isoleren kunnen we eigenlijk alleen maar vaststellen dat deze bijzonder transparant is. De grootste kostprijs is voorbehouden voor het plaatsen van de isolatie, maar in principe kan je dit ook zeer eenvoudig zelf doen. Op deze manier kan je 55 procent van het totale kostenplaatje besparen. 40 procent van de kosten gaat naar het aanschaffen van het isolatiemateriaal evenals de andere zaken die moeten gebruikt worden om een toilet te isoleren. Last but not least zijn er nog de voorrijkosten. Kies je er voor om een beroep te doen op een professioneel isolatiebedrijf en / of laat je het isolatiemateriaal bij je thuis afleveren? Dan kan het zomaar gebeuren dat er bepaalde (niet onaanzienlijke) voorrijkosten in rekening worden gebracht.

Keuzes die de kostprijs van toilet isolatie beïnvloeden

De kosten voor het laten isoleren van een toilet liggen dus niet echt hoog, maar veel hangt af van je eigen voorkeur en het comfort dat je precies verwacht. Om er zeker van te zijn dat je niet meer gaat betalen dan echt strikt noodzakelijk is hebben we deze keuzes even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het comfort dat moet worden gerealiseerd

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om te isoleren in functie van het comfort en het financiële voordeel dat ze wensen te behalen. Voor een toilet geldt vooral dat het praktische voorop staat. Er voor kiezen om de vloer van je toilet te isoleren zorgt er dan ook voor dat je tijdens een bezoekje aan het kleinste kamertje altijd lekker warme voeten hebt, ook al loop je gewoon zonder schoenen rond in huis.

Keuze 2: Vrijstaand toilet of onderdeel van badkamer

Een zeer belangrijke keuze die eigenlijk al tijdens het ontwerpen van het huis gebeurt is of het toilet geïntegreerd wordt in een badkamer of ze los in de woning wordt geïntegreerd. Dit maakt ook op vlak van isolatie een niet onbelangrijk verschil. Bevindt het toilet zich immers in de badkamer? Dan worden beide ruimtes in één keer geïsoleerd waardoor er een aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd. Het isoleren van een toilet en badkamer in één is wat dat betreft uiteraard altijd voordeliger dan wanneer er buiten de badkamer nog eens een apart toilet moet worden geïsoleerd.

Keuze 3: Plaatsen van een ventilatierooster of niet?

Het isoleren van een toilet is natuurlijk één ding, maar het spreekt voor zich dat deze ook op correcte wijze moet geventileerd worden. Om dit te kunnen realiseren kan er voor worden gekozen om een ventilatierooster te kopen en te laten plaatsen. Kiezen voor een klein ventilatierooster kost je gemiddeld zo’n 20 euro. Voor een groot ventilatierooster is een kostprijs vereist van zo’n 60 euro (gemiddeld).

Interessante bespaartips

Ben je ook van plan om je toilet in huis te isoleren, maar zou je graag een aantrekkelijke besparing willen realiseren op deze werkzaamheden? In dat geval is het altijd interessant om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen! Het isoleren van een toilet is geen groot werk en bovendien kan het vrij eenvoudig gebeuren. Het loont echter absoluut de moeite waard om het isoleren er van zelf te doen. Op deze manier kan je zomaar meer dan de helft van de kostprijs die in rekening wordt gebracht voorkomen. Hou er uiteraard wel rekening mee dat de plaatsing van de isolatie op correcte wijze dient te verlopen.
  • Geniet van een mooie kwantumkorting. Je bent vast en zeker niet de enige in je omgeving die er aan denkt om zijn toilet of misschien wel een ander onderdeel van de woning te isoleren. In dat geval is het altijd de moeite waard om de opdracht samen toe te kennen aan hetzelfde isolatiebedrijf. Zo kan je namelijk allebei rekenen op een interessante kwantumkorting die kan oplopen tot wel 10 procent!
  • Kies voor een bedrijf uit jouw omgeving. De voorrijkosten die isolatiebedrijven in rekening brengen zijn op het eerste zicht niet zo aanzienlijk, maar toch moet er rekening mee gehouden worden. De voorrijkosten zijn immers gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Kiezen voor een isolatiebedrijf die in jouw onmiddellijke omgeving is terug te vinden kan dit kostenplaatje gevoelig naar omlaag halen.

Bespaar tot 30% op jouw toilet isolatie kosten

Zou je graag nog een extra besparing op jouw toilet isolatie willen realiseren? Wij geven je nog een interessante tip waarmee je tot zomaar even 30 procent kan besparen zonder dat er sprake is van kwaliteitsverlies. Kies er namelijk bij voorkeur niet voor om zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan, maar voer een vergelijking uit van verschillende offertes. Op deze manier haal je er altijd de voordeligste partij tussenuit waardoor je tot zomaar even 30 procent kan besparen. Ook interessant voor jou? Vraag dan nu meerdere offertes op via deze website en vergelijk ze voor een zeer interessante besparing!

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.