Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
huis isoleren

Vandaag de dag kiezen zeer veel mensen er voor om een zogenaamde tussenwoning aan te schaffen. Ze doen dit onder meer omdat een tussenwoning heel wat voordeliger is in vergelijking met een volledige, vrijstaand huis. Heb jij er ook voor gekozen om een tussenwoning te kopen, maar wil je deze graag voorzien van een zo optimaal mogelijke isolatie? Ben je daarvoor nog op zoek naar gedetailleerde informatie met betrekking tot de mogelijkheden en het kostenplaatje dat er aan verbonden is? In dat geval zal de informatie met betrekking tot het isoleren van een tussenwoning op deze pagina voor jou ongetwijfeld interessant zijn!

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Wat zijn de kosten voor isolatie tussenwoning?

Het eerste wat je natuurlijk graag zal willen weten is welke kosten er precies zijn verbonden aan het isoleren van een tussenwoning. Op dit vlak kan je uiteraard zo ver gaan als je zelf wil. Je kan er namelijk voor kiezen om alle het dak te isoleren waardoor het merendeel van het warmteverlies tegen wordt gegaan, maar daarnaast kan je ook graag een meer doorgedreven isolatie willen toepassen. In ieder geval, welke onderdelen van je tussenwoning je ook graag wenst te isoleren, we hebben de verschillende kosten even voor jou op een rijtje gezet.

Te isoleren onderdeel in tussenwoning Gemiddelde kostprijs
Dakisolatie (45 vierkante meter oppervlakte) Gemiddeld zo’n 700 euro
Vloerisolatie (55 vierkante meter oppervlakte) Gemiddeld zo’n 1.275 euro
Spouwmuurisolatie (50 vierkante meter oppervlakte) Gemiddeld zo’n 775 euro

De prijsopbouw van isolatie tussenwoning

Voor het isoleren van een tussenwoning zijn er verschillende kosten waar je graag rekening mee zal willen houden. De belangrijkste kost op dit vlak is de arbeidskost. Deze kost is goed voor in totaal zomaar even 55 procent van de kosten. Dat is meer dan de helft! 40 procent van het kostenplaatje is dan weer vereist om het materiaal te kunnen betalen en de laatste 5 procent van de kosten gaat naar de eventuele voorrijkost die door het isolatiebedrijf wordt aangerekend. De arbeidskosten kan je gelukkig voorkomen door zelf de handen uit de mouwen te steken terwijl het inperken van de voorrijkosten mogelijk is door te kiezen voor een bedrijf uit de buurt.

Keuzes die de kostprijs van isolatie tussenwoning beïnvloeden

Het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor het isoleren van een tussenwoning wordt altijd voor een niet onbelangrijk deel beïnvloed door de keuzes die jij als eigenaar van de woning maakt. In het bijzonder de volgende keuzes zijn belangrijk:

Keuze 1: De onderdelen die worden geïsoleerd

Het eerste onderdeel dat wordt geïsoleerd is uiteraard het dak. Dat heeft alles te maken met het feit dat er zeer veel warme lucht via het dak ontsnapt. Eenmaal het dak is geïsoleerd kan je er ook nog voor kiezen om bijvoorbeeld de spouwmuur van isolatie te voorzien. Dit kan interessant zijn omdat warme lucht een stijgende werking kent. Op deze manier gaat er dan ook reeds heel wat warme lucht verloren nog vooraleer het ook mag het dak kan bereiken.

Keuze 2: Het soort isolatiemateriaal

Isoleren kan tegenwoordig met zeer veel verschillende isolatiematerialen. Glaswol is sinds jaar en dag een vaste waarde. Dit komt in eerste instantie omdat het zeer voordelig is, maar daarnaast heeft dit ook te maken met het feit dat het relatief eenvoudig en zonder speciale machines kan worden geplaatst. Voor de handige doe-het-zelver is dit materiaal dan ook absoluut een aanrader.

Keuze 3: Wat met de ramen in de woning?

Het warmteverlies in een tussenwoning echt tot een minimum beperken betekent eveneens investeren in isolatieglas. Is er in de woning nog enkel glas terug te vinden? Vervang deze dan bij voorkeur door dubbel glas of hoogrendementsglas. Op deze manier kan worden voorkomen dat er alsnog heel wat warme lucht via het glas in de ramen de weg naar buiten vindt.

Interessante bespaartips

Ga je jouw tussenwoning isoleren, maar ben je op zoek naar mogelijkheden om te besparen op de kostprijs die in rekening wordt gebracht? In dat geval is het absoluut de moeite waard om gebruik te maken van de onderstaande bespaartips:

  • Kies er voor om zelf je tussenwoning te isoleren. De arbeidskosten die in rekening worden gebracht voor het isoleren van een tussenwoning zijn ronduit indrukwekkend te noemen. Isoleren is dan ook een zeer tijdrovend karwei en moet bovendien ook nog eens precies worden gedaan. Er voor kiezen om zelf je tussenwoning te isoleren levert je dan ook altijd een zeer indrukwekkend financieel voordeel op.
  • Vraag een subsidie aan. Voor het isoleren van je tussenwoning kan je altijd één of misschien zelfs meerdere subsidies aanvragen. Door het aanvragen van deze subsidies kan het investeringsbedrag worden verlaagd en uiteraard wordt op die manier ook de terugverdientijd beperkt. Het mag dan ook duidelijk zijn, ga je investeren in het isoleren van je tussenwoning? Dan is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om na te gaan op welke subsidies je precies recht hebt.
  • Doe een beroep op een bedrijf uit de buurt. Het is perfect mogelijk dat een bepaald isolatiebedrijf die ver bij jou vandaan is gelegen de voordeligste offerte verstrekt, maar heb je ook al nagedacht over de voorrijkosten die hij in rekening kan brengen? Deze extra kostprijs kan er zomaar voor zorgen dat het totale kostenplaatje alsnog hoger uitvalt dan je in eerste instantie had verwacht. De voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per vierkante meter.

Bespaar tot 30% op jouw kosten isolatie tussenwoning

Het isoleren van een tussenwoning mag dan voordeliger zijn in vergelijking met het isoleren van een vrijstaand huis, dat neemt niet weg dat er nog steeds vrij aanzienlijke kosten aan verbonden zijn. De bovenstaande bespaartips zullen je alvast helpen om een eerste besparing te kunnen realiseren, maar er is meer. Wat zou je er bijvoorbeeld van zeggen mochten we je vertellen dat er nog tot zomaar 30 procent extra kan worden bespaard op het isoleren van je tussenwoning? Onmogelijk? Zeker en vast niet! Kies er namelijk nooit zomaar voor om in zee te gaan met het eerste, het beste bedrijf, maar vraag offertes op bij verschillende partijen. Door deze met elkaar te vergelijken zal je kunnen vaststellen dat er perfect een besparing tot 30 procent kan worden gerealiseerd.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De 5 grootste fouten bij spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de goedkoopste, vlugste en eenvoudigste manieren om je

Wat betekent BENG als je het hebt over energieprestatie?

Voor alle nieuwbouw geldt dat vanaf 2021 alle vergunningaanvragen moeten voldoen aan

De beste isolatiemethode 2021 vinden: een keuzehulp

Als u uw vloeren, muren, dak of raamkozijnen beter wilt isoleren, dan