Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De beschikking hebben over een uitbouw is interessant omdat ze er voor zorgt dat de bewoonbare oppervlakte van je woning aanzienlijk kan worden uitgebreid. Bovendien wordt er vaak in een uitbouw voor gekozen om grote ramen toe te passen waardoor er een extra lichtinval wordt gecreëerd. Bij het realiseren van een uitbouw wordt er evenwel niet altijd de nodige aandacht besteed aan de isolatie en dat kan je in de toekomst zuur opbreken. Wil je er zeker van zijn dat dit bij jou niet het geval wordt? Lees dan snel verder en kom alles te weten over het isoleren van je uitbouw en de kosten die dit met zich meebrengt.

*Tip:

→ De exacte kosten weten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost isolatie uitbouw?

Heb je reeds heel wat moeite gedaan om je woning te voorzien van een grondige isolatie en wil je dat eveneens doen voor je uitbouw? In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het isoleren op verschillende vlakken zal moeten gebeuren. Er moet dus voor een uitbouw rekening worden gehouden met:

  • Dakisolatie (ze valt immers niet onder het dak van de woning)
  • Vloerisolatie (zo kan je ook in de uitbouw altijd genieten van aangename temperaturen aan de vloer)
  • Muur- of wandisolatie. Opstijgende warme lucht ontsnapt zo niet langs de muren.

Het realiseren van muur- dakisolatie is in principe noodzakelijk wanneer je het warmteverlies aanzienlijk wil terug kunnen dringen. Vloerisolatie kan de kers op de taart vormen, maar heeft in het bijzonder een comfortabele functie. In ieder geval, de kostprijs waar je voor deze verschillende vormen van isoleren rekening mee dient te houden is de volgende:

 

Type isolatie voor aanbouw Gemiddelde kostprijs
Dakisolatie Tussen 14 & 70 euro per vierkante meter
Vloerisolatie Tussen 25 & 35 euro per vierkante meter
Muurisolatie Tussen 100 & 140 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van isolatie uitbouw

Ga je de uitbouw van jouw woning isoleren? Wil je daarvoor een echt goed beeld hebben op het prijskaartje dat daarvoor wordt aangerekend door een gespecialiseerd isolatiebedrijf? In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de prijsopbouw uit vier verschillende delen bestaat. De arbeidskost is het belangrijkste onderdeel welke goed is voor zo’n 50 procent van het totale kostenplaatje. 40 procent van de kosten gaat op in de materiaalkost en de resterende 10 procent bestaat uit twee gelijke delen van telkens 5 procent. Het betreft hier de huurprijs voor een eventuele machine evenals de voorrijkosten die in rekening kunnen worden gebracht.

Keuzes die de kostprijs van isolatie uitbouw beïnvloeden

De kostprijs voor het isoleren van een uitbouw van een woning wordt op verschillende manieren beïnvloed. De diverse keuzes die jij als eigenaar van de woning maakt kunnen dan ook een niet onbelangrijke impact hebben op het totale kostenplaatje dat moet worden betaald. Wij hebben ze even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort glas

Het glas vormt een zeer belangrijk, om maar niet te zeggen cruciaal onderdeel voor de isolerende werking van jouw uitbouw. Om er zeker van te zijn dat deze warmteverlies zo optimaal mogelijk inperkt is het dan ook altijd een must om gebruik te maken van degelijk isolerend glas. Hierbij kan er worden gedacht aan gewoon, dubbel glas, maar wat verder ook te denken van hoogrendementsglas? De verschillende glassoorten en hun kostprijs hebben we alvast even voor jou op een rijtje gezet door middel van onderstaande prijstabel.

 

Type glas Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Vanaf 120 euro per vierkante meter
HR glas Vanaf 125 euro per vierkante meter
HR+ glas Vanaf 130 euro per vierkante meter
HR++ glas Vanaf 135 euro per vierkante meter
HR+++ glas Vanaf 175 euro per vierkante meter

Keuze 2: De kozijnen

Kiezen voor goed isolerend glas is één ding, maar wat met de kozijnen? Net omdat een uitbouw voor een niet onbelangrijk deel uit glas bestaat is het ook altijd van belang om stil te blijven staan bij de kozijnen die er in worden geplaatst. Kiezen voor houten kozijnen zorgt voor een warme uitstraling en standaard een degelijke isolatie, maar kunststof kozijnen zijn dan weer een stuk voordeliger. Indien je er zeker van wil zijn dat er in jouw uitbouw sprake is van zo weinig mogelijk warmteverlies is kiezen voor houten kozijnen sowieso een aanrader.

Keuze 3: De oriëntatie van de uitbouw

Een uitbouw hebben die op het zuiden is gericht kan op het eerste zicht zeer interessant lijken. Op zich is het natuurlijk fantastisch om tijdens de zomer in je uitbouw te kunnen genieten van de prikkelende zonnestralen, maar vergeet niet dat deze de temperatuur ook behoorlijk kunnen doen oplopen. Het voorzien van klimatisatie of het toepassen van een zonnewering kan dan een vereiste zijn. Het spreekt voor zich dat dit twee (extra) investeringen zijn die het kostenplaatje van je uitbouw in totaliteit aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Interessante bespaartips

Het realiseren van een uitbouw kan reeds aardig wat geld kosten en daar komt dan vervolgens ook nog eens bij dat er een extra budget moet worden voorzien voor het isoleren er van. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om een besparing te realiseren. We hebben de interessantste bespaartips dan ook even voor jou op een rijtje gezet:

  • Vergeet niet om subsidies aan te vragen. Veel mensen denken dat het tegenwoordig de moeite niet meer is om een subsidie aan te vragen, maar dat is absoluut niet zo. Het aanvragen van een regionale en / of landelijke subsidie kan er immers voor zorgen dat je meteen een deel van het aankoopbedrag terugkrijgt. Op deze manier wordt uiteraard ook de terugverdientijd van jouw investering in uitbouw isolatie beperkt en dat is altijd mooi meegenomen.
  • Kies voor optimaal isolerend glas. Wil je er echt zeker van zijn dat je uitbouw over een zo optimaal mogelijke isolerende werking beschikt? In dat geval is het niet alleen belangrijk om te investeren in echt kwalitatief isolatiemateriaal, maar ook in goed isolerend glas. Bespaar hier niet op, want je zal merken dat het een zeer waardevolle investering is voor de toekomst.
  • Bied je hulp aan of isoleer zelf. Het plaatsen van isolatie kost heel veel tijd en dus ook geld. Wanneer je het plaatsen van de isolatie zelf kan doen zal je merken dat dit je heel wat geld kan besparen. Kan je de isolatie niet zelf plaatsen of heb je hulp nodig? Probeer dan alsnog de handen uit de mouwen te steken. Zo zal je merken dat de arbeidskost aanzienlijk kan worden verlaagd.

Zie ook: veranda prijzen.

Bespaar tot 30% op jouw isolatie uitbouw kosten

Er bestaat buiten bovenstaande nog een extra mogelijkheid om te besparen op de kosten van de isolatie voor je uitbouw. Heb je er namelijk al eens aan gedacht om niet zomaar in zee te gaan met het eerste, het beste isolatiebedrijf, maar eens een vergelijking uit te voeren? Het opvragen van meerdere offertes bij verschillende isolatiebedrijven is via deze website werkelijk kinderspel en zorgt er voor dat je in geen tijd de weg kan vinden naar de juiste partner voor het isoleren van jouw uitbouw. Wil je ook wel 30 procent op het isoleren van je uitbouw? Twijfel dan niet langer en kies er meteen voor om verschillende offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken via deze website!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De valkuilen van spouwmuurisolatie

  Tegenwoordig beginnen Nederlanders steeds meer het nut in te zien van

huis isoleren

Besparen op de isolatie kosten

De crisis is begonnen. We zitten lange dagen thuis, waardoor we veel

Kosten versus besparingen van isolatie

Steeds meer Nederlanders zien het voordeel in van het isoleren van hun