Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Beschik je in je woning nog over enkel glas en wil je daar graag verandering in brengen? Ben je het beu om elk jaar opnieuw een klein fortuin uit te geven aan je energiefactuur, maar wil je ook het investeringsbedrag zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is er voor kiezen om te investeren in dubbel glas altijd een aanrader. Indien jij ook wel geïnteresseerd bent in dubbel glas is het beslist de moeite waard om de informatie op deze pagina even te raadplegen.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte prijzen? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost dubbel glas?

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor dubbel glas wordt gebaseerd aan de hand van een aantal verschillende factoren. Vooral de grootte van het raam in kwestie speelt een niet onbelangrijke rol. Dubbel glas is opgebouwd uit twee verschillende glasplaten waar tussen zich een bepaalde ruimte bevindt. Deze ruimte is gevuld met lucht waardoor een extra isolerende werking wordt verkregen. In principe is de gemiddelde terugverdientijd van dubbel glas gelegen tussen de 10 en 15 jaar. Om je een goed beeld te geven van wat je precies van een investering in dubbel glas mag verwachten hebben we alvast enkele prijsvoorbeelden voor jou op een rijtje gezet.

Project met dubbel glas Gemiddelde kostprijs
Raam van 1000 x 1400 mm Tussen 190 & 250 euro
4 raampjes in deur van 600×800 mm Tussen 260 & 310 euro
Alle ramen in een rijhuis (zo’n 15 vierkante meter) Tussen 2.050 & 3.050 euro

De prijsopbouw van dubbel glas

De kostprijs van dubbel glas bestaat uit drie verschillende onderdelen. We onderscheiden in eerste instantie de belangrijkste prijs, namelijk de arbeidskost. Deze neemt zo’n 50 procent van de totale taart in beslag. 45 procent van de totale kosten zijn voorbehouden voor het kopen van materiaal en met de resterende 5 procent worden de voorrijkosten van het isolatiebedrijf ingedekt. Het spreekt voor zich dat de prijsopbouw deels wel wordt beïnvloed door de keuze(s) die je zelf maakt. Zo valt het aandeel van de arbeidskost bijna volledig weg op het ogenblik dat je er voor kiest om zelf het dubbel glas te plaatsen.

Factoren die de prijs van dubbel glas beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen de prijs die in rekening wordt gebracht voor dubbel glas op niet onaanzienlijke wijze beïnvloeden. Enkele van deze factoren zijn erg persoonlijk en kunnen bijgevolg zonder probleem voorkomen worden. Om er zeker van te zijn dat je geen enkele invloed op het kostenplaatje over het hoofd ziet hebben we ze even voor jou op een rijtje gezet.

Factor 1: De dikte van het dubbel glas

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de beide glazen platen van dubbel glas over een verschillende dikte beschikken. Het glas aan de buitenkant is ofwel even dik of juist dikker in vergelijking met het glas dat aan de binnenkant is terug te vinden. Welke dikte het meest geschikt is voor jouw woning wordt beïnvloed door de kozijnen waar gebruik van wordt gemaakt. Bij twijfel is het dan ook altijd noodzakelijk om advies te vragen aan een expert.

Dikte buitenglas Dikte binnenglas Gemiddelde kostprijs
4 mm 4 mm Gemiddeld 43 euro per vierkante meter
5 mm 4 mm Gemiddeld 46 euro per vierkante meter
6 mm 4 mm Gemiddeld 51 euro per vierkante meter
6 mm 5 mm Gemiddeld 53 euro per vierkante meter
8 mm 5 mm Gemiddeld 65 euro per vierkante meter
8 mm 6 mm Gemiddeld 67 euro per vierkante meter

Factor 2: Verschillende soorten dubbel glas

We kunnen in principe een onderscheid maken tussen drie verschillende soorten dubbel glas. Op dit vlak kan er gedacht worden aan gelaagd, gehard en draadglas. Voor gelaagd glas kan je rekening houden met een gemiddelde kostprijs die is gelegen rond de 65 tot maximaal 105 euro per vierkante meter. In het geval van gehard glas ligt de prijs iets lager met een gemiddelde van tussen de 45 en 85 euro per vierkante meter. Voor draadglas is dan weer een prijskaartje verschuldigd van tussen de 45 en 65 euro per vierkante meter. Voor welke van deze verschillende vormen van dubbel glas je op het einde van de rit precies zal kiezen is uiteraard afhankelijk van je eigen, persoonlijke keuze.

Factor 3: Ventilatieroosters plaatsen of niet?

Op het ogenblik dat je beslist om je woning beter te isoleren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van beter isolerend glas is het altijd belangrijk om rekening te houden met de ventilatie in huis. Ventilatieroosters moeten er uiteindelijk voor zorgen dat er een goede ventilatie ontstaat en dat is van cruciaal belang voor jouw gezondheid. Voor het laten plaatsen van een klein ventilatierooster wordt doorgaans een kostprijs aangerekend van zo’n 20 euro. Voor een groot ventilatierooster ben je al snel tussen de 65 en 75 euro kwijt.

Interessante bespaartips

Dat een investering in dubbel glas voor woningen die zijn uitgerust met enkel glas interessant is staat als een paal boven water. Het is helaas wel zo dat een dergelijke investering altijd gepaard gaat met een zeker kostenplaatje. Om er voor te zorgen dat je op z’n minst een paar euro’s kan besparen op het aanschaffen van je dubbel glas hebben we enkele interessante bespaartips op een rijtje gezet.

  • Zorg voor een goed onderhoud van het kozijn. Je glas vervangen is één ding, maar wanneer ook het kozijn is beschadigd zal je merken dat het totale kostenplaatje al snel zeer aanzienlijk kan stijgen. Om er zeker van te zijn dat je steeds kan rekenen op een zo beperkt mogelijke kostprijs is het regelmatig onderhouden van je kozijn(en) dan ook een absolute must.
  • Kies voor HR++ glas. Wil je echt een goede isolatiewaarde kunnen creëren voor je woning? Ga dan niet voor gewoon dubbel glas, maar kies voor hoogrendementsglas. Het zogenaamde HR++ glas biedt een nog betere bescherming tegen warmteverlies en dat tegen slechts een beperkte meerprijs. Op middellange tot lange termijn is dit dan ook ongetwijfeld een bijzonder interessante investering!
  • Kwantumkorting. Ga jij niet alleen investeren in dubbel glas, maar heeft je buurman hetzelfde idee? In dat geval is het beslist de moeite waard om de opdracht samen toe te kennen. Het samen verstrekken van de opdracht kan er namelijk voor zorgen dat je beiden kan rekenen op een zogenaamde kwantumkorting. In het meest optimale geval ontvang je zo een kwantumkorting van een aantrekkelijke 10 procent.

Bespaar tot 30 procent op jouw dubbel glas!

Wil jij graag nog meer besparen dan met bovenstaande bespaartips reeds het geval is, maar vrees je dat dit helemaal niet mogelijk is? Die vrees is nergens voor nodig. Wat zou je er namelijk van denken om meerdere offertes op te vragen bij verschillende isolatiebedrijven? Door het opvragen van verschillende prijsoffertes zal je namelijk merken dat je een zeer aantrekkelijke besparing kan realiseren. Niet zelden zal deze besparing oplopen tot misschien wel 30 procent. Zo wordt jouw investering in dubbel glas op financieel vlak uiteraard alleen maar nog interessanter!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Isolatiekosten laag houden tijdens corona

Nu de coronacrisis is uitgebroken willen we het liefst met zijn allen

Wat kost de isolatie van een loggia?

Een loggia is een galerij of open ruimte, die vroeger door zuilen

Geluidshinder in huis aanzienlijk verminderen

Veel mensen weten dat het huis isoleren leidt tot meer warmte in