Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

bodemisolatie-kostenBodemisolatie is een soort isolatie die de bodem van de kruipruimte isoleert doordat er een isolerend materiaal over de bodem wordt verspreid. Het type isolatie materiaal dat benodigd is voor bodemisolatie is afhankelijk van de eisen die er aan de isolatie worden gesteld. Is de belangrijkste reden dat er vocht wordt bestreden, dan is een isolatie materiaal nodig dat vocht opneemt zonder het terug te geven in de lucht. Het meest gebruikte isolatie middel wat vocht zal tegengaan in de kruipruimte is zand. Ook wordt er gebruik gemaakt van schelpen. Deze middelen zullen het vocht in de kruipruimte absorberen. De vloer van de kruipruimte wordt daardoor verhoogd, en er wordt druk uitgeoefend op de bodem van de kruipruimte door het gewicht van het zand of de schelpen.

Optrekkende koude voorkomen

De bodem van uw kruipruimte kan ook worden geïsoleerd met polystyreen chips of isolatie parels. Dit zijn twee soorten die vooral voorkomen dat er koude optrekt vanuit de grond naar en door uw woning via de fundering en de muren. Dit materiaal wordt aangebracht in een laag over de bodem van uw kruipruimte. Dit is een karwei dat u eventueel ook zelf zou kunnen doen, mits u kunt werken in een heel krappe lage ruimte.

Zelf doen of uitbesteden

U kunt dus kiezen voor zelf de isolatie aanbrengen of een bedrijf inhuren om deze klus voor u te klaren. Bij zand en schelpen heeft u geen keuze; dit zijn twee soorten isolatie die echt door een bedrijf zullen moeten worden uitgevoerd. Wanneer er een laag water op de bodem van uw kruipruimte staat zal die eerst moeten worden afgevoerd. Hiervoor zal het isolatie bedrijf een pomp moeten inzetten om het aanwezige water af te voeren voordat er aan het werk gegaan kan worden. Het is in geval van deze materialen het prettigste wanneer de vrachtwagen die het zand of schelpen bevat ook in de buurt van uw kruipluik kan parkeren. Dit zijn allemaal factoren die de kosten van bodemisolatie bepalen. Om u een globale indruk te geven van de kosten van bodemisolatie kunt u kijken in onderstaande tabel.

Omschrijving Kosten uitbesteding

(indicatief)

Kosten zelf doen

(indicatief)

1 isoleren kruipruimte met schelpen 1.450 euro (bij gebruik 18m3) Niet mogelijk
2 isoleren kruipruimte met zand 1.050 euro (bij gebruik 18m3) Niet mogelijk
3 isoleren kruipruimte met polystyreen chips 1.300 euro 900 euro
4 isoleren kruipruimte met

folie

950 euro 420 euro

Bovenstaande grafiek is berekend aan de hand van een aantal punten;

  1. uitgegaan is van een kruipruimte van 60 m2; een oppervlak van 6 bij 10 meter
  2. opbouwafstand van vrachtwagen tot kruipluik 10 meter
  3. kruipruimte is goed bereikbaar via een luik
  4. laag schelpen 30 cm
  5. laag zand 30 cm
  6. laag polystyreen chips 35 cm
  7. folie ligt over gehele oppervlakte en deels ook tegen de muur om warmteverlies via de muur te voorkomen.

Besparingstips bij bodemisolatie

U kunt besparen op de kosten van het uitbesteden van deze bodemisolatie door een aantal factoren. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf een eventuele laag water in uw kruipruimte wegpompen. U kunt ook zorgen voor een goede bereikbaarheid van uw woning met een vrachtwagen, waardoor geen extra lange leidingen dienen te worden aangelegd. U kunt ook kijken naar de gewenste snelheid van oplevering. Moet er bijvoorbeeld ook in het weekend worden doorgewerkt; dit kost extra arbeidsloon. Wanneer alles doordeweeks kan plaatsvinden bent u minder kwijt. En last but not least; laat een aantal offertes opstellen waardoor u het voor u meest betaalbare isolatie bedrijf kunt selecteren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat betekent BENG als je het hebt over energieprestatie?

Voor alle nieuwbouw geldt dat vanaf 2021 alle vergunningaanvragen moeten voldoen aan

De valkuilen van spouwmuurisolatie

  Tegenwoordig beginnen Nederlanders steeds meer het nut in te zien van

Isoleren met stro: thermische en akoestische voordelen

Stro kan uitstekend dienstdoen als isolatiemateriaal en ook al wordt dit in