Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

biologische isolatieTegenwoordig onderscheiden we op de markt de biologische van de niet biologische isolatiematerialen. In principe kunnen beiden over uitstekende isolerende eigenschappen beschikken, maar steeds meer mensen geven de voorkeur aan biologische isolatie. Hier zijn verschillende redenen voor aan te halen. In eerste instantie kan er bijvoorbeeld geen irritatie ontstaan tijdens het plaatsen van het isolatiemateriaal, maar daarnaast zou het ook beter zijn voor de gezondheid. Ben jij ook van plan om in jouw huis gebruik te maken van biologische isolatie, maar zou je allereerst een helder zicht willen hebben op de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht? Lees dan snel verder en je komt er alles over te weten op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Lees ook:

Hoeveel kost biologische isolatie?

De eerste vraag die mogelijke investeerders in biologische isolatie zich uiteraard stellen heeft betrekking tot de kostprijs die in rekening zal worden gebracht. Het prijskaartje van biologische isolatie is evenwel afhankelijk van het soort materiaal er gebruik wordt gemaakt. Biologische isolatie bestaat vandaag de dag namelijk in tal van verschillende vormen. Wij hebben de diverse mogelijkheden even voor jou op een rijtje gezet en ze voorzien van de gemiddelde kostprijs waarvoor ze te koop worden aangeboden.

Typische biologisch isolatiemateriaal Gemiddelde kostprijs
Cellulose Gemiddeld zo’n 14 euro per vierkante meter
EPS Gemiddeld tussen de 11 & 16 euro per vierkante meter
BioFoam Gemiddeld tussen de 16 & 26 euro per vierkante meter
Kooltherm Gemiddeld tussen de 26 & 41 euro per vierkante meter
Schelpen Gemiddeld tussen de 22 & 26 euro per vierkante meter
Schapenwol Gemiddeld tussen de 20 & 25 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van biologische isolatie

De prijsopbouw van een investering in biologische isolatie verschilt eigenlijk niet ten opzichte van deze van niet natuurlijke isolatiematerialen. De arbeidskost is dan ook in dit geval met een slordige 55 procent niet onaanzienlijk te noemen. Bovendien is er sprake van een materiaalkost van 40 procent en gaat de resterende 5 procent naar de voorrijkosten die aangerekend worden. Deze laatste kan je eenvoudig kwijtspelen of in ieder geval flink beperken door te kiezen voor een bedrijf die binnen jouw eigen regio is terug te vinden.

Keuzes die de kostprijs van biologische isolatie beïnvloeden

Er zijn verschillende keuzes met betrekking tot biologische isolatie die jij als eigenaar van de woning dient te maken. Al deze verschillende keuzes kunnen de uiteindelijke kostprijs van jouw investering in biologische isolatie beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat je er geen enkele over het hoofd ziet hebben we de diverse keuzes even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type biologisch materiaal dat wordt gebruikt

In de basis is uiteraard het soort biologisch materiaal bepalend voor het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Kiezen voor EPS of Cellulose zorgt er bijvoorbeeld voor dat je steevast kan rekenen op een zeer beperkt prijskaartje. Heb je iets meer uit te geven voor het aanschaffen van jouw biologisch isolatiemateriaal? Dan kan je er nog altijd voor kiezen om bijvoorbeeld gebruik te maken van schapenwol. Voor dit isolatiemateriaal moet je evenwel rekening houden met een kostenplaatje van om en bij de 20 à 25 euro per vierkante meter.

Keuze 2: De hoeveelheid biologisch isolatiemateriaal

Verschillende biologische isolatiematerialen kunnen worden gebruikt voor het isoleren van meerdere onderdelen van je woning. Wanneer je een nieuwe woning aan het bouwen bent of een oudere aan het renoveren kan het daarom altijd interessant zijn om meteen alle benodigde isolatiematerialen in één keer aan te schaffen. Op deze manier zal je dan wel geconfronteerd worden met een hogere eindfactuur, daar staat tegenover dat de kostprijs per vierkante meter lager zal komen te liggen waardoor je op het einde van de rit altijd geld zal kunnen besparen.

Keuze 3: Zelf plaatsen van je biologisch isolatiemateriaal of niet?

De prijsopbouw met betrekking tot biologisch isolatiemateriaal heeft duidelijk gemaakt dat er heel veel geld naar de arbeidskosten gaat. Je kan deze arbeidskosten inperken of helemaal uitsparen door zelf het plaatsen van het biologisch isolatiemateriaal voor je rekening te nemen. Op deze manier kan zomaar een besparing worden gerealiseerd van een indrukwekkende 55 procent! Het loont dus beslist de moeite om de plaatsing van het biologisch isolatiemateriaal zelf te doen.

Interessante bespaartips

Ga je een investering doen in biologische isolatie en heb je daarvoor al een offerte opgevraagd? Ben je enorm geschrokken van de kostprijs die in deze offerte was terug te vinden en ben je op zoek naar mogelijkheden om te besparen? Dat kan! De onderstaande bespaartips kunnen je daar ongetwijfeld een aardig handje bij helpen!

  • Subsidie aanvragen. Natuurlijke of biologische isolatiematerialen worden uiteraard gewoon erkend door de verschillende overheden in Nederland. Dit zorgt er voor dat je ook voor een investering in één van deze isolatiematerialen kan rekenen op een mooie, financiële tegemoetkoming. Het aanvragen van subsidies zorgt er niet alleen voor dat je kan rekenen op een lager investeringsbedrag, bovendien wordt ook de terugverdientijd op deze manier aanzienlijk ingeperkt.
  • Interessante kwantumkorting mogelijk. Wist je dat je recht kan hebben op een kwantumkorting wanneer je samen met iemand anders investeert in het kopen en laten plaatsen van biologische isolatie? De zogenaamde kwantumkorting waar je in deze situatie recht op hebt kan leiden tot een interessante besparing die kan oplopen tot wel 10 procent!
  • Verlaagde BTW op de arbeidskosten. De arbeidskosten voor het laten plaatsen van biologische isolatie zijn alles behalve onaanzienlijk. Er bestaat evenwel een mogelijkheid om hier meteen 15 procent van af te halen. Momenteel geldt er namelijk nog (onder voorwaarden) een BTW-verlaging van 15 procent op de werkzaamheden met betrekking tot het plaatsen van biologische isolatie. Ook dit vormt uiteraard een zeer mooie besparing.

Bespaar tot 30% op jouw biologische isolatie

Wil jij eveneens kunnen profiteren van de uitstekende voordelen die het gebruik van biologische isolatie met zich meebrengt, maar staat je budget dit ondanks bovenstaande bespaartips nog steeds niet toe? In dat geval hebben we nog een extra, gouden tip voor jou! Door het uitvoeren van een vergelijking tussen de offertes van verschillende isolatiebedrijven kan je zomaar tot wel 30 procent uitsparen op je totale factuurbedrag. Het opvragen en vergelijken van meerdere biologische isolatie offertes kan bovendien zeer eenvoudig gebeuren via deze website!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste isolatiemethode 2021 vinden: een keuzehulp

Als u uw vloeren, muren, dak of raamkozijnen beter wilt isoleren, dan

De 5 grootste fouten bij spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de goedkoopste, vlugste en eenvoudigste manieren om je

dak isoleren

Welk bouwjaar woning bepaalt isolatiesoort

Woningisolatie is één van de belangrijkste manieren om je huis te verduurzamen.