Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

VloerisolatieHet voordeel van vloerisolatie is dat er niemand in de kruipruimte van je woning aan het werk doet. De isolatielaag wordt letterlijk op je vloer bevestigd of gespoten. Het meest voorkomende is vloerisolatie met behulp van PUR. Dit wordt op je vloer gespoten, met als voordeel dat in één keer alle naden en kieren in je vloer zijn afgesloten. Het is dus een heel grondige manier van isolatie. Het is een manier van isolatie waarmee je alle vloeren in je huis kan behandelen. Dus niet alleen de beneden verdieping, maar ook etages en de zolder van je huis. PUR is gebruiksvriendelijk, snel, doeltreffend, en het heeft een hoge isolatiewaarde.

*Tip:

→ Wat kost het isoleren van jouw huis? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Isoleren met PUR, de kracht van eenvoud

Hoewel isoleren met PUR een karwei is dat je zelf zou kunnen doen (immers; het is niet heel ingewikkeld en er worden geen eisen gesteld aan de vloerdikte) loont het absoluut om dit uit te besteden. Op die manier ben je ervan verzekerd dat de klus binnen een dag is geklaard. Het volledig uitharden van PUR duurt ongeveer een dag, maar de vloer is zowat gelijk weer begaanbaar.  Je kan dus terwijl de aannemer bezig is verder gaan met verbouwingswerkzaamheden. Je bespaart door de snelle plaatsing van PUR de betaling van arbeidsuren uit. De kostbare tijd die je zelf overhoudt kan je weer spenderen aan een ander aspect van je verbouwings- of bouwproject. De prijs van PUR isolatie wordt berekend aan de hand van de dikte van de opgespoten laag en het aantal vierkante meters. De dikte van PUR isolatie zal doorgaans zo’n 8 tot 10 cm zijn. De PUR vloer zal niet gaan verzakken. Het opspuiten van PUR met deze dikte kost zo’n 16 euro per m2. Het opspuiten van een PUR laag van 15 cm kost zo’n 20 euro per m2. Bijkomend voordeel van PUR is dat er geen naden en kieren in je isolatielaag zitten waardoor alsnog warmteverlies zou kunnen plaatsvinden.

Heb ik vloerisolatie?

 

Isoleren met EPS platen, wanneer gemak telt

Behalve isolatie met PUR kan je je vloer ook isoleren met EPS platen. Dit is een karwei dat je prima zelf zou kunnen doen. De platen zijn zo’n 15 cm dik, en de prijs ligt rond de 12 euro per m2. Bij het isoleren met EPS platen moet je er echter wel weer rekening mee houden dat er naden in je isolatielaag zitten, waardoor je toch met vulmiddel aan de slag zal moeten gaan. Je spaart met EPS platen wel de komst van een isolatie bedrijf uit. Dat arbeidsloon houd je dus weer in eigen zak en kan je besteden aan een ander deel van je bouwproject.

Vloerisolatie kosten Oppervlakte Kosten Besparing gas Besparing kosten Terugverdien tijd
Appartement 70 m3 1610 euro 350 m3 per jaar 217 euro per jaar 7,4
Rijtjeswoning 55 m3 1256 euro 275 m3 per jaar 171 euro per jaar 7,4
Hoekwoning 60 m3 1380 euro 300 m3 per jaar 186 euro per jaar 7,4
2 onder1 kap 70 m3 1610 euro 350 m3 per jaar 217 euro per jaar 7,4
Vrijstaand klein 75 m3 1725 euro 375 m3 per jaar 233 euro per jaar 7,4
Vrijstaand groot 200 m3 4600 euro 1000 m3 per jaar 620 euro per jaar 7,4
Bungalow 100 m3 2300 euro 500 m3 per jaar 310 euro per jaar 7,4

Bron: vloer isoleren kosten

Vergelijk vloerisolatie offertes

Een vergelijking maken van de opties is altijd verstandig. Zo krijg je goed inzicht in de kosten. Vergelijk vrijblijvend tot 4 offertes van lokale specialisten in jouw regio en bespaar tot 30% op de kosten.

Gerelateerd:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste isolatiemethode 2021 vinden: een keuzehulp

Als u uw vloeren, muren, dak of raamkozijnen beter wilt isoleren, dan

Alles wat je moet weten over vlas isolatie

Je huis duurzamer maken door middel van isolatie kun je op meerdere

Isoleren met stro: thermische en akoestische voordelen

Stro kan uitstekend dienstdoen als isolatiemateriaal en ook al wordt dit in