Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten kozijnen isolatieDenk je er aan om nieuwe kozijnen te plaatsen in je woning? In dat geval is het de moeite waard om even stil te blijven staan bij de isolerende werking waar ze over beschikken. Vandaag de dag zijn kozijnen verkrijgbaar in tal van verschillende materialen die stuk voor stuk over hun eigen, bijzondere eigenschappen beschikken. Het ene materiaal waaruit een kozijn is opgebouwd isoleert dan ook opvallend beter in vergelijking met het andere. Wil je er absoluut zeker van zijn dat jouw kozijnen geen warmteverlies in de hand werken? In dat geval is het beslist de moeite waard om de informatie evenals de gemiddelde kosten op deze pagina te ontdekken!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost kozijnen isolatie?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds gezegd kan je tegenwoordig een keuze maken uit tal van verschillende soorten kozijnen. Veel mensen die er voor kiezen om over te gaan tot het aanschaffen van een nieuw kozijn kijken in eerste instantie naar de uitstraling er van. Er is echter meer. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de isolatiewaarde waarover het materiaal beschikt? Veel mensen stellen vandaag de dag alles in het werk om het warmteverlies in hun woning zoveel als mogelijk is te beperken. Dat lukt, alleen zien ze over het hoofd dat er nog steeds heel wat warme lucht ontsnapt via de kozijnen en ramen. Wil je deze in de kiem kunnen smoren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de kozijnen isolatie. We hebben de verschillende mogelijkheden inclusief hun kostprijs op een rijtje gezet in onderstaande prijstabel.

Type kozijn Gemiddelde kostprijs Isolatiewaarde
Aluminium kozijnen Tussen 850 & 1000 euro Slecht
Kunststof kozijnen Tussen 750 & 850 euro Goed
Houten kozijnen Tussen 775 & 925 euro Uitstekend

De kosten zoals weergegeven zijn inclusief de BTW, de montage evenals HR++ glas. De prijs is uiteraard per vierkante meter

De prijsopbouw van kozijnen isolatie

Wanneer je gaat investeren in goede kozijnen met een degelijke isolatie zal daar uiteraard altijd ook een bepaald prijskaartje aan verbonden zijn. Om de kostprijs goed te begrijpen is het altijd van belang om even te kijken naar de exacte prijsopbouw. Voor een investering in kozijnen isolatie geldt een arbeidskost van 40 procent. De materiaalkost neemt 50 procent in beslag en de resterende 10 procent bestaat uit 5 procent afvoerkosten en 5 procent voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van kozijnen isolatie beïnvloeden

Er zijn verschillende keuzes die het prijskaartje van kozijnen isolatie aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Omdat het voor veel mensen van belang is om zoveel mogelijk geld te besparen tijdens hun verbouwings- of renovatiewerken is het van belang om altijd rekening te houden met de onderstaande factoren:

Keuze 1: Het soort materiaal

Zoals je eerder op deze pagina reeds hebt kunnen lezen verschilt de kostprijs van een kozijn ook altijd afhankelijk van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wil je kunnen rekenen op de best mogelijke isolatiewaarde tegen een relatief voordelige kostprijs? Dan kunnen houten kozijnen perfect tegemoetkomen aan al jouw verwachtingen.

Keuze 2: Het type glas

Het is zonde om te investeren in nieuwe, goed isolerende kozijnen wanneer je nog steeds te maken hebt met gewoon enkel glas in je woning. Wil je er met andere woorden daadwerkelijk zeker van zijn dat je zo optimaal mogelijk kan besparen op het warmteverlies in je huis? In dat geval kunnen we alleen maar aanraden om er voor te kiezen om te investeren in één van onderstaande glassoorten.

Type glas Isolatiewaarde Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Redelijk Tussen 70 & 85 euro
HR glas Voldoende Tussen 80 & 95 euro
HR++ glas Goed Tussen 90 & 105 euro
HR+++ glas Fantastisch Tussen 105 & 135 euro

De prijs die staat aangegeven in bovenstaande prijstabel is telkens per vierkante meter.

Keuze 3: Eventuele extra opties

Eventueel zijn er ook nog verschillende, extra opties waar je rekening mee dient te houden wanneer je er voor kiest om te investeren in kozijnen isolatie. Deze opties zijn uiteraard geen verplichting, maar kunnen wel een niet onbelangrijke meerwaarde betekenen voor jouw woning. Het betreft hier de volgende opties:

Type optie Gemiddelde kostprijs
Voorzien van ventilatieroosters Gemiddeld tussen 20 & 65 euro
Toepassen van gelaagd glas Gemiddeld tussen 110 & 160 euro

Lees ook: schuifpuien.

Interessante bespaartips

Een investering in kozijnen isolatie kost uiteraard een beetje geld. Wanneer je reeds verschillende verbeteringswerken hebt uitgevoerd aan je woning is de kans evenwel zeer groot dat je niet zoveel budget meer over hebt. In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om er voor te kiezen om gebruik te maken van onderstaande bespaartips:

  • Koop alle kozijnen in één keer. Het heeft niet zoveel zin om het kopen van nieuwe kozijnen te spreiden over een langere periode. Op deze manier betaal je namelijk altijd meer per stuk dan wanneer je ze allemaal in één keer in huis haalt. Dit maakt op het einde van de rit toch een niet onbelangrijk verschil.
  • Zorg voor een goed onderhoud van je kozijnen. Wil je na het investeren in kozijnen isolatie niet binnen afzienbare tijd te maken krijgen met nieuwe kosten? In dat geval is het altijd van belang om te zorgen voor een degelijk onderhoud. Alleen op deze manier zal je namelijk zo lang mogelijk kunnen genieten van jouw investering en wordt het rendement uiteraard optimaal.
  • Zelf de kozijnen plaatsen. Wil je het kostenplaatje echt flink kunnen drukken? Ben je bovendien een handige doe-het-zelver? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om zelf de kozijnen te plaatsen. Op die manier kan je immers de niet onaanzienlijke arbeidskosten drukken.

Ook tot 30% besparen op jouw kozijnen isolatie?

Ben jij eveneens van plan om te investeren in goede kozijnen isolatie, maar wordt je nog steeds, ook na bovenstaande bespaartips geconfronteerd met een te hoog prijskaartje? In dat geval bestaat er een mogelijkheid om nog eens tot zomaar even 30 procent (extra) te kunnen besparen. Dit kan bovendien zeer eenvoudig en zonder kwaliteitsverlies. Hoe dan? Zeer eenvoudig. Ga nooit zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee, maar vergelijk de offertes bij diverse professionals. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat je bijna één derde van het totale kostenplaatje kunt uitsparen en dat is uiteraard zeer mooi meegenomen!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De 5 grootste fouten bij spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de goedkoopste, vlugste en eenvoudigste manieren om je

Kan ik gemakkelijk zelf isoleren?

Bepaalde isolatiesoorten zijn prima zelf aan te brengen, terwijl je voor andere

Alles wat je moet weten over vlas isolatie

Je huis duurzamer maken door middel van isolatie kun je op meerdere