Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

gevelisolatieEr wordt vandaag de dag in het bijzonder veel aandacht besteed aan het isoleren van de verschillende onderdelen van een woning. Dat is natuurlijk zeer interessant. Daar waar er vroeger hoofdzakelijk werd gekeken naar het dak om te isoleren wordt vandaag de dag ook steevast de gevel geïsoleerd waardoor opstijgende warme lucht een halt kan worden toegeroepen. Ben jij ook van plan om de gevel van jouw huis te isoleren, maar wil je graag een duidelijk beeld hebben van de kosten die dit met zich meebrengt? Wij hebben de mogelijkheden en de kosten op dit vlak alvast even voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:

→ Wat kost het isoleren van jouw huis? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost gevelisolatie?

De prijs die in rekening wordt gebracht voor het laten plaatsen van gevelisolatie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt er in eerste instantie uiteraard gekeken naar het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar wat bovendien ook te denken van de manier waarop de isolatie wordt geplaatst? Wordt deze immers aan de binnenkant van het huis geplaatst of langs de buitenste zijde, namelijk aan de buitengevel? Laat ons in eerste instantie even kijken naar de mogelijkheden om je gevel langs buitenaf te isoleren.

Materiaal Gemiddelde kostprijs (per vierkante meter)
Crepi of gevelbepleistering Gemiddeld vanaf 115 euro incl. isolatie
Gevelisolatie met steenstrips Gemiddeld vanaf 155 euro incl. isolatie
Houten gevelbekleding Gemiddeld vanaf 105 euro incl. isolatie
Nieuwe buitenmuur in bakstenen Gemiddeld vanaf 155 euro incl. isolatie
Sidings, aluminium gevelpanelen Gemiddeld vanaf 115 euro incl. isolatie

Je kan er buiten bovenstaande mogelijkheden eveneens voor kiezen om gebruik te maken van zogenaamde multipor-isolatieplaten. Het betreft hier platen die aan de binnenkant van de muur worden geplaatst waardoor ze voorkomen dat warme lucht zich zomaar een weg naar buiten kan banen. Dit kan interessant zijn omdat er minder hoge kosten aan verbonden zijn, maar er moet wel rekening mee worden gehouden dat er op deze manier heel wat ruimte verloren kan gaan. Wanneer je gevelisolatie aan de binnenkant wil plaatsen kan je rekenen op een gemiddelde kostprijs van tussen de 45 en 55 euro per vierkante meter.

De prijsopbouw van gevelisolatie

De prijsopbouw van gevelisolatie bestaat uit drie onderdelen. Het grootste onderdeel is voorbehouden voor de arbeidskost. Deze neemt dan ook zo’n slordige 60 procent in beslag. 35 procent van de kosten is voorbehouden voor de materialen waar gebruik van wordt gemaakt terwijl de resterende 5 procent de machinekosten moet indekken.

Keuzes die de prijs van gevelisolatie beïnvloeden

Indien je er voor wil kiezen om gevelisolatie te laten plaatsen is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er meerdere keuzes de uiteindelijke kostprijs die in rekening wordt gebracht kunnen beïnvloeden. We hebben ook deze keuzes nog even voor jou verzameld.

Keuze 1: Isoleren langs binnen of langs buiten?

De eerste keuze die je zal moeten maken is of je, je gevel gaat isoleren langs binnen of langs buiten. Er voor kiezen om de gevelisolatie aan de binnenkant van de woning te plaatsen levert je een niet onaanzienlijk financieel voordeel op, maar daar staat tegenover dat er moet worden ingeboet op vlak van plaats die je binnenshuis beschikbaar hebt. Let wel op, bij bepaalde vormen van gevelisolatie die buitenshuis worden geplaatst is er een vergunning vereist. Ook dit is iets waar je dan ook zeker en vast rekening mee zal willen houden.

Keuze 2: Het soort materiaal dat wordt gebruikt

Er wordt een structureel onderscheid gemaakt op vlak van kostprijs tussen de verschillende materialen die kunnen worden gebruikt. Crepi is bijvoorbeeld een zeer voordelig materiaal terwijl het plaatsen van een nieuwe buitenmuur in baksteen heel wat meer geld kost. Dit laatste is het geval omdat er ook een nieuwe fundering moet worden voorzien. Hoe dan ook, vergelijk eerst goed de verschillende materialen die je kan gebruiken om uiteindelijk vast te kunnen stellen wat nu voor jou de financieel interessantste oplossing is.

Keuze 3: Zelf plaatsen of uitbesteden?

Het zelf plaatsen van gevelisolatie is niet eenvoudig. Dit neemt evenwel niet weg dat een handige Harry dit misschien wel weet te realiseren. Het zelf plaatsen van gevelisolatie kan er voor zorgen dat er zomaar een mooie besparing van meer dan de helft op de normale kostprijs kan worden gerealiseerd. Op deze manier wordt het financieel nog interessanter om je gevel te isoleren. Let wel op, wanneer je niet zeker bent of je dit karwei zelf kan uitvoeren is het altijd interessanter om dit toch aan een vakman uit te besteden. Lees ook: prijs stukadoor.

Interessante bespaartips

Wanneer je er aan denkt om gevelisolatie te laten plaatsen zal je altijd rekening moeten met een bepaalde kostprijs. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om de prijs die voor gevelisolatie in rekening wordt gebracht enigszins te drukken. We hebben de interessantste bespaartips op dit vlak alvast even voor jou op een rijtje gezet.

  • Kies voor een voordelige vorm van gevelisolatie. Zoals reeds aangegeven is er sprake van een niet onaanzienlijk prijsverschil tussen de diverse mogelijkheden op vlak van gevelisolatie. Er voor kiezen om bijvoorbeeld de gevel van buitenaf te isoleren en af te werken met crepi kan er voor zorgen dat je kan rekenen op een veel lagere kostprijs in vergelijking met het plaatsen van steenstrips.
  • Steek ook zelf de handen uit de mouwen. Niemand verwacht van jou dat je de mogelijkheid hebt om zelf de gevel te isoleren. Dat hoeft echter ook niet. Ook door de handen uit de mouwen te steken kan je namelijk reeds rekenen op een zeer interessante besparing. Vraag de vakman daarom altijd op welke manier je hem kan helpen en zorg er in ieder geval voor dat de gevel vlot bereikbaar is.
  • Kies voor een vakman uit jouw buurt. Er worden door een vakman, ook wanneer deze jouw gevel moet komen isoleren altijd bepaalde voorrijkosten in rekening gebracht. Deze voorrijkosten kunnen worden beperkt door een beroep te doen op de diensten van een vakman bij jou uit de buurt. Ook op deze manier kan er een aantrekkelijke (extra) besparing worden gerealiseerd.

Lees ook: gevel laten reinigen

Tot 30% op jouw gevelisolatie!

Het laten isoleren van je gevel zorgt er dus steevast voor dat je kan rekenen op een interessant, financieel voordeel. Ook het laten plaatsen van de gevelisolatie zelf kan bovendien gebeuren tegen een sterk verlaagd prijskaartje. Enkel en alleen al door offertes op te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken is het immers mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent. Wordt het plaatsen van gevelisolatie een stuk betaalbaarder en wordt de terugverdientijd zo beperkt mogelijk gehouden.

Gerelateerd:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Circulaire isolatiematerialen: isoleren is de toekomst

In Nederland wordt het door de overheid gestimuleerd om duurzame en energiebesparende

Isolatiekosten laag houden tijdens corona

Nu de coronacrisis is uitgebroken willen we het liefst met zijn allen

huis isoleren

Besparen op de isolatie kosten

De crisis is begonnen. We zitten lange dagen thuis, waardoor we veel