Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Sinds jaar en dag is glaswol één van de populairste isolatiematerialen die er op de markt zijn terug te vinden. Dit heeft alles te maken met het feit dat het materiaal over een prima isolatiewaarde beschikt terwijl ze toch kan worden aangekocht voor een uitermate scherpe prijs. Glaswol is dan ook prima geschikt als isolatiemateriaal voor mensen die hun huis op een degelijke, maar ook financieel interessante manier willen isoleren. Ben jij eveneens van plan om gebruik te maken van glaswol, maar zou je graag eerst een goed zicht willen hebben op de kosten die daarvoor worden aangerekend? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je altijd al hebt willen weten over glaswol en de kosten die er aan verbonden zijn.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost glaswol isolatie?

De eerste vraag die je, je beslist zal stellen gaat schuil in de kostprijs van de glaswol die je wenst te kopen. Glaswol is één van de vaakst gebruikte isolatiematerialen net omwille van het feit dat de aankoopprijs zo beperkt is. Ze wordt in het merendeel van de gevallen toegepast als dakisolatie waar ze tussen de spanten in wordt geplaatst. Vervolgens wordt ze afgewerkt met behulp van een dampscherm. Glaswol kan niet uitsluitend worden gebruikt voor het isoleren van een dak, maar ook in de zoldervloer. Wanneer jij er eveneens aan denkt om gebruik te maken van glaswol dien je rekening te houden met de onderstaande kosten.

Type Gemiddelde kostprijs
Kopen glaswol met R-waarde 4 Gemiddeld tussen de 10 & 12,50 euro per vierkante meter
Laten plaatsen van glaswol Gemiddeld tussen de 25 en 27,50 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van glaswol isolatie

De prijsopbouw van glaswol isolatie bestaat uit verschillende onderdelen. De beperkte kostprijs van glaswol isolatie zorgt er voor dat het aandeel van het materiaal vrij klein is, namelijk amper 35 procent. 60 procent van de kosten gaan dan ook naar het laten plaatsen van de isolatie en de resterende 5 procent is vereist om de voorrijkosten in te dekken. Verschillende kosten kunnen evenwel danig worden beperkt door bijvoorbeeld de plaatsing voor je eigen rekening te nemen en / of door te kiezen voor een isolatiebedrijf uit de omgeving.

Keuzes die de kostprijs van glaswol isolatie beïnvloeden

Glaswol is op zich zoals je reeds hebt kunnen lezen een zeer voordelig isolatiemateriaal. Dat neemt evenwel niet weg dat er verschillende keuzes door jou als eigenaar van de woning moeten worden gemaakt die het kostenplaatje behoorlijk kunnen beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat er echt geen enkele van deze keuzes over het hoofd wordt gezien hebben we ze even allemaal voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De R-waarde van glaswol isolatie

De zogenaamde R-waarde waar glaswol als isolatiemateriaal over beschikt is uiteraard voor een meer dan belangrijk deel bepalend voor de daadwerkelijke kostprijs waar je rekening mee dient te houden. Veel mensen staan hier niet of in ieder geval niet voldoende bij stil, maar de R-waarde kan hier een behoorlijke druk op uitoefenen. Voor het aanschaffen van glaswol met een R-waarde van 4 dien je gemiddeld rekening te houden met een kostprijs van tussen de 10 en 12,50 euro. Wil je een betere R-waarde? Dan gaat die prijs dus alleen maar verder omhoog.

Keuze 2: Dampscherm voorzien

Je dient er bij het gebruik van glaswol altijd rekening mee te houden dat er een dampscherm moet worden voorzien. Het laten plaatsen van een dampscherm brengt een beperkte meerprijs met zich mee, maar toch is het er één om rekening mee te houden. De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor een dampscherm wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type dampscherm Gemiddelde kostprijs
Dampscherm rol 2×50 centimeter Gemiddeld 1,20 euro per vierkante meter
Dampscherm rol 2×12,5 centimeter Gemiddeld 1,25 euro per vierkante meter
Dampscherm rol 1,5×40 centimeter Gemiddeld 3,50 euro per vierkante meter

Keuze 3: Plaatsing van eventuele ventilatieroosters

Op het ogenblik dat je er voor kiest om je dak goed te isoleren door middel van bijvoorbeeld glaswol isolatie is het ook altijd van belang om rekening te houden met de ventilatie in je woning. Om er zeker van te zijn dat deze zo optimaal mogelijk verloopt dienen er immers altijd ventilatieroosters geplaatst te worden. Op dit vlak wordt er een onderscheid gemaakt tussen kleine ventilatieroosters (gemiddeld kostprijs zo’n 20 euro) en grote ventilatieroosters (gemiddelde kostprijs zo’n 65 euro). Voor welke van deze verschillende mogelijkheden je uiteindelijk zal kiezen is uiteraard geheel aan jou.

Interessante bespaartips

Ga je er ook voor kiezen om glaswol te gebruiken als isolatiemateriaal voor je woning, maar ben je van mening dat het beperkte kostenplaatje nog wel een beetje extra kan worden verlaagd? In dat geval is het absoluut de moeite waard om gebruik te maken van de onderstaande, interessante bespaartips:

  • Aanvragen van een subsidieEén van de interessantste zaken om het kostenplaatje van glaswol isolatie in te perken gaat uiteraard schuil in het aanvragen van een subsidie. De subsidie die wordt toegekend zorgt er niet alleen voor dat het investeringsbedrag wordt ingeperkt, bovendien wordt ook de terugverdientijd van jouw glaswol isolatie op deze manier behoorlijk verkort. Het aanvragen van een subsidie is dan ook een echte must.
  • Zelf plaatsen van je glaswol isolatie. De kosten die aangerekend worden voor het plaatsen van glaswol isolatie zijn alles behalve onaanzienlijk. Ze vormen dan ook het overgrote merendeel van het totale kostenplaatje dat gepaard gaat met een investering in glaswol isolatie. Gelukkig kunnen deze kosten aanzienlijk gedrukt of zelfs volledig voorkomen worden door de glaswol isolatie zelf te plaatsen.

Bespaar tot 30% op jouw investering in glaswol isolatie!

Ben je op zoek naar een extra mogelijkheid om te besparen op jouw investering in glaswol isolatie? In dat geval is het altijd de moeite waard om offertes op te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Dit kan zeer eenvoudig via deze website en zal er voor zorgen dat je op het einde van de rit een aantrekkelijke 30 procent kan uitsparen. Op deze manier wordt jouw investering in glaswol isolatie uiteraard zomaar even financieel nog heel wat interessanter.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Kosten versus besparingen van isolatie

Steeds meer Nederlanders zien het voordeel in van het isoleren van hun

Kan ik gemakkelijk zelf isoleren?

Bepaalde isolatiesoorten zijn prima zelf aan te brengen, terwijl je voor andere

dak isoleren

Welk bouwjaar woning bepaalt isolatiesoort

Woningisolatie is één van de belangrijkste manieren om je huis te verduurzamen.