Kosten douche isolatie

Wanneer je een douche neemt is het niet meer dan normaal dat je dit graag zal willen doen in een warme omgeving. Veel mensen gaan daarom op zoek naar een mogelijkheid om hun douche te isoleren, maar in 99 procent van de gevallen is de douche aan de bovenkant open. Dit zorgt er voor dat het isoleren van je douche op zich weinig zin heeft. Interessanter en eigenlijk zelfs absoluut noodzakelijk is het dan ook om er voor te zorgen dat de ruimte waarin de douche zich bevindt goed is geïsoleerd. Wil je graag weten hoe je er voor kan zorgen dat je kan genieten van een lekker warme douche en dat in alle comfort? In dat geval vertellen we je op deze pagina graag alles over de kosten en mogelijkheden op vlak van douche isolatie.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost douche isolatie?

In het merendeel van de gevallen maakt de douche uiteraard onderdeel uit van de badkamer die in je woning is terug te vinden. Dat is zeer interessant, want op deze manier wordt voorkomen dat er twee keer moet worden geïnvesteerd in isolatie. Het isoleren van een badkamer gebeurt eigenlijk op drie verschillende vlakken. Zo wordt er isolatie voorzien in de muren of wanden, wordt het plafond geïsoleerd en wat ook te denken van de vloer? Op deze manier kan warmteverlies niet alleen tegen worden gehouden, daarnaast wordt ook het comfort in je douche en badkamer structureel verbeterd. De kosten voor douche isolatie zijn dan ook de volgende:

Type isolatiemateriaal Gemiddelde kostprijs
Vloerisolatie Tussen 22 & 32 euro per vierkante meter
Muurisolatie Tussen 100 & 145 euro per vierkante meter
Plafondisolatie Tussen 25 & 40 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van douche isolatie

Ben je ook geïnteresseerd in het isoleren van de ruimte waar je douche in is terug te vinden? In dat geval zal je graag ook een duidelijk zicht willen hebben op de prijsopbouw. De belangrijkste kostprijs is deze voor het plaatsen van het isolatiemateriaal. Deze is gelegen om en bij de 55 procent. 35 procent van de kosten gaat dan naar het kopen van het materiaal. 5 procent van de kostprijs is voorbehouden voor het eventueel afvoeren van afval en de resterende 5 procent wordt aangewend om de voorrijkosten te betalen.

Keuzes die de kostprijs van douche isolatie beïnvloeden

Indien je er aan denkt om je douche te isoleren is het altijd een must om er rekening mee te houden dat er verschillende keuzes het kostenplaatje kunnen beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat je geen enkele van deze keuzes over het hoofd ziet zijn ze hieronder op overzichtelijke wijze terug te vinden:

Keuze 1: De plaats van de douche

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat mensen er voor kiezen om een extra douche in een kleine ruimte in hun huis te integreren. Dit betekent dat de douche los staat van de badkamer waardoor er een aangepaste isolatie moet worden voorzien. Is de douche wel gewoon terug te vinden in een grotere badkamer? In dat geval is deze reeds doorgaans goed geïsoleerd waardoor een extra isolatie niet noodzakelijk is.

Keuze 2: Doorgedreven of eerder basic isolatie?

Het isoleren van een douche of in ieder geval de ruimte waar de douche in terug te vinden is kan je eigenlijk zo uitgebreid maken als je zelf wil. Het isoleren van de muren of wanden is bijvoorbeeld net als het plafond altijd interessant. Wat doe je echter met de vloer? Het is immers toch veel aangenamer om uit de douche te stappen op een warme vloer? Hier vooraf even uitgebreid over nadenken is altijd aan te raden en kan je heel wat frustraties en / of kosten achteraf besparen!

Keuze 3: Ventilatieroosters plaatsen of niet?

Een goede isolatie voorzien voor je douche en / of badkamer is natuurlijk interessant, maar verlies ook de ventilatie niet uit het oog. Een goede ventilatie wordt gerealiseerd door middel van een klein of groot ventilatierooster, afhankelijk van de omvang van de ruimte. Voor een klein ventilatierooster betaal je gemiddeld zo’n 20 euro. Voor een groot ventilatierooster ben je al snel tussen de 60 en 65 euro per stuk kwijt.

Interessante bespaartips

Er bestaan verschillende mogelijkheden om een interessante besparing te kunnen realiseren op het isoleren van je douche. We hebben de belangrijkste van deze tips even voor jou op een rijtje gezet:

  • Vergeet niet om een subsidie aan te vragen! Eén van de interessantste bespaartips heeft uiteraard betrekking tot het feit dat je een subsidie kan aanvragen voor een investering in isolatie. Je moet er wel rekening mee houden dat er enkele voorwaarden bestaan waar je aan dient te voldoen. Hoe dan ook, voldoe je aan deze voorwaarden, dan betekent het aanvragen van een subsidie altijd een aantrekkelijke, financiële meerwaarde.
  • Mogelijkheid tot verkrijgen van kwantumkorting Een kwantumkorting kan worden verkregen op het ogenblik dat er meerdere partijen voor kiezen om samen een opdracht aan hetzelfde bedrijf toe te kennen. Ben je dus niet de enige die wil isoleren, maar zijn er nog andere mensen in je buurt die met hetzelfde idee spelen? Dan kan je op deze manier een korting ontvangen tot wel 10 procent!
  • Zelf je douche isoleren. Wil je nog een extra indrukwekkende besparing kunnen realiseren? In dat geval is het altijd een goed idee om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het zelf isoleren van je douche of de ruimte waar de douche in is terug te vinden levert je een financieel voordeel op van een aantrekkelijke 50 procent of meer!

Een extra besparing tot 30% op jouw douche isolatie? Het kan!

De eerder reeds aangegeven bespaartips kunnen er voor zorgen dat het kostenplaatje voor jouw douche isolatie reeds behoorlijk wordt ingeperkt. Het kan echter nog beter. Wij kunnen je namelijk nog een tip geven waarmee je tot zomaar even een extra 30 procent kan uitsparen! Vooraleer met een bepaald isolatiebedrijf voor het isoleren van je douche in zee te gaan is het immers altijd interessant om even meerdere offertes aan te vragen bij diverse partijen. Op deze manier kan je op een objectieve manier bepalen welk isolatiebedrijf jou de best mogelijke deal kan aanbieden.

 

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.