Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het isoleren van je woning gaat verder dan enkel en alleen het plaatsen van isolatiemateriaal in bijvoorbeeld de vloer, het dak en de muren. Veel mensen staan er namelijk niet bij stil, maar ook via het glas gaat er bijzonder veel warme lucht verloren. Je kan dit warmteverlies gelukkig wel enigszins voorkomen door gebruik te maken van hr glas of hoogrendementsglas. Ben jij eveneens geïnteresseerd in het plaatsen van dergelijk glas, maar wil je eerst een concreet beeld krijgen van het gemiddelde kostenplaatje waar je rekening mee moet houden? Wij hebben alle informatie met betrekking tot de kosten van hr glas op deze pagina alvast even voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost hr glas?

Het spreekt voor zich dat je graag een concreet beeld zal willen hebben van de exacte kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het kopen van hr glas. Het prijskaartje dat precies in rekening wordt gebracht is uiteraard afhankelijk van het soort hoogrendementsglas. We hebben de diverse mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet door middel van onderstaande tabel.

Soort hoogrendementsglas Gemiddelde kostprijs
HR glas Gemiddeld 125 euro per vierkante meter
HR+ glas Gemiddeld 130 euro per vierkante meter
HR++ glas Gemiddeld 135 euro per vierkante meter
HR+++ glas Gemiddeld 175 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van hr glas

De prijsopbouw van hr glas is zeer duidelijk. We maken binnen deze prijsopbouw een onderscheid tussen drie verschillende onderdelen. Het betreft hier de arbeidskost die goed is voor 40 procent van de kosten gevolgd door de materiaalkost welke 55 procent van de kosten in beslag neemt. De resterende 5 procent van de kosten gaat naar de voorrijkosten die betaald dienen te worden. Deze laatste kosten kan je in principe zeer eenvoudig beperken door te kiezen voor een bedrijf welke in de omgeving is gevestigd.

Keuzes die de kostprijs van hr glas beïnvloeden

De kostprijs die voor hr glas wordt aangerekend wordt steevast beïnvloed door verschillende factoren. Omdat deze een niet onaanzienlijke impact kunnen hebben op het kostenplaatje hebben we ze uiteraard even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort hr glas

Zoals we eerder op deze pagina al hebben vermeld is het in eerste instantie van belang om een keuze te maken uit de verschillende soorten hr glas die op de markt zijn terug te vinden. Kies je voor standaard hr glas, dan ligt de aankoopprijs uiteraard lager in vergelijking met hr++ glas, maar daar staat tegenover dat ook de warmtebesparing een stuk beperkter is. Wanneer je wenst te kiezen voor de meest gunstige investering op middellange tot lange termijn is het altijd het interessantst om te kiezen voor hoogrendementsglas met zoveel mogelijk plustekens achter de naam. Met andere woorden, hr++ isoleert beter in vergelijking met hr+, maar hr+++ is de best isolerende uitvoering van allemaal.

Keuze 2: Speciale uitvoering van hr glas

Bij het uitkiezen van hr glas is het ook altijd van belang om er rekening mee te houden dat dit type glas bestaat in verschillende varianten. We onderscheiden op dit vlak dus niet alleen de gewone hr++ variant, maar wat ook te denken van degene die extra zonwerend is of het speciale veiligheidsglas? Ook je keuze op dit vlak zal uiteindelijk een niet onaanzienlijke invloed hebben op het totale kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. We hebben dit alvast even voorgesteld aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type hr glas Gemiddelde kostprijs
Standaard hr++ glas Tussen 85 & 95 euro per vierkante meter
hr++ glas met extra zonwerende eigenschappen Tussen 115 & 135 euro per vierkante meter
hr++ veiligheidsglas Tussen 105 & 125 euro per vierkante meter

Keuze 3: Zijn de kozijnen aan vervanging toe?

Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat lang niet alle kozijnen geschikt zijn voor het plaatsen van hr++ glas. Het kan dan ook perfect gebeuren dat de kozijnen moeten worden vervangen. Let op, in bepaalde omstandigheden is het kozijn sowieso aan vervanging toe omdat ze is aangetast door de tand des tijds. Een glaszetter kan voor jou ook nieuwe kozijnen realiseren. De kostprijs die daarvoor in rekening wordt gebracht is gelegen ergens tussen de 725 en 825 euro per vierkante meter. De montage en BTW zijn in deze prijs inbegrepen.

Interessante bespaartips

Ga je eveneens het standaard glas in je woning vervangen door hr glas, maar wil je graag het kostenplaatje zoveel als mogelijk is drukken? In dat geval kunnen de onderstaande drie interessante bespaartips je daar ongetwijfeld bij helpen.

  • Zorg voor een goed onderhoud van je kozijnen. Soms kan je er dan wel niet onderuit, het goed onderhouden van je kozijnen zorgt er voor dat je deze niet snel zal moeten vervangen. Een tijdig en grondig onderhoud maakt dan ook niet alleen dat ze hun authentieke uitstraling blijven behouden, het spreekt voor zich dat dit ook de levensduur alleen maar ten goede komt.
  • Subsidie aanvragen. Het aanvragen van een subsidie kan er voor zorgen dat het investeringsbedrag aanzienlijk kan worden ingeperkt. De subsidies kunnen zowel op landelijk als op regionaal niveau worden toegekend. Ook de verlaagde BTW van 21 naar 6 procent is nog steeds van toepassing waardoor een extra besparing kan worden gerealiseerd.
  • Kies voor een vakman uit jouw nabije omgeving. Wil je er zeker van zijn dat de voorrijkosten zo beperkt mogelijk kunnen worden gehouden? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een expert die is gevestigd bij jou in de buurt. Op deze manier worden de voorrijkosten werkelijk verwaarloosbaar en kan er een mooie extra besparing worden gerealiseerd op het totale kostenplaatje.

Tot 30% besparen op jouw isolatieglas?

Een investering in isolatieglas kan vrij hoog oplopen. Is de besparing die je door middel van bovenstaande bespaartips kan realiseren nog niet voldoende? In dat geval is het altijd de moeite waard om offertes op te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Door het opvragen en vergelijken van deze offertes is het zomaar mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot een ronduit indrukwekkende 30 procent. Investeren in isolatieglas wordt op deze manier financieel werkelijk bijzonder interessant.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

huis isoleren

Besparen op de isolatie kosten

De crisis is begonnen. We zitten lange dagen thuis, waardoor we veel

Isolatiekosten laag houden tijdens corona

Nu de coronacrisis is uitgebroken willen we het liefst met zijn allen

dak isoleren

Welk bouwjaar woning bepaalt isolatiesoort

Woningisolatie is één van de belangrijkste manieren om je huis te verduurzamen.