Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
huis isoleren

bodemisolatie kostenHet isoleren van bepaalde onderdelen van een woning door middel van papiervlokken is door de jaren heen bijzonder populair geworden. Door het toepassen van deze zogenaamde cellulose isolatie kan je dan ook op een vrij voordelige manier ook moeilijk bereikbare delen van je huis isoleren. Door gebruik te maken van papiervlokken isolatie kan je bovendien niet uitsluitend een goede thermische, maar ook een degelijke geluidsisolatie realiseren. Ben jij eveneens geïnteresseerd in het plaatsen van papiervlokken isolatie? In dat geval geven we je op deze pagina graag aan met elke kosten je rekening dient te houden.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost isoleren met papiervlokken?

In tegenstelling tot bij verschillende andere soorten isolatiemateriaal geldt voor papiervlokken dat er verrassend weinig elementen een grote impact hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Het is dan ook niet zo dat papiervlokken in verschillende vormen bestaan. Papiervlokken zijn dus gewoon papiervlokken. Onderstaande tabel zal je een glashelder beeld geven van de gemiddelde kostprijs waarbij je stil moet blijven staan voor wat het kopen van papiervlokken betreft.

Type isolatiemateriaal Gemiddelde kostprijs
Papiervlokken Tussen 15 & 35 euro per vierkante meter

Bovenstaande maakt al duidelijk dat het isoleren van je woning door gebruik te maken van papiervlokken niet duur is, in tegendeel. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat de bovenvermelde prijs exclusief de arbeidskosten is. In principe zijn verschillende isolatiematerialen perfect zelf te plaatsen door de eigenaar van de woning. Dat geldt echter helemaal niet voor papiervlokken. Deze worden immers met een speciale machine ingeblazen. Het aanschaffen van een dergelijke machine is uiteraard veel te duur en wanneer je deze moet huren kan je de werken evengoed laten uitvoeren door een echte expert. Op vlak van arbeidskosten kan er dan ook helaas nauwelijks iets worden uitgespaard, tenzij door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen meerdere partijen uiteraard!

De prijsopbouw van papiervlokken

Voor het isoleren van bepaalde delen van je woning met behulp van papiervlokken geldt een vrij transparante prijsopbouw. We onderscheiden op dit vlak dan ook drie onderdelen binnen de prijsopbouw. In eerste instantie is er uiteraard de materiaalkost. Deze neemt zo’n 40 procent van het totale kostenplaatje in beslag. 50 procent van de kosten is voorbehouden voor het ontdekken van de arbeidsuren. De resterende 10 procent wordt opgedeeld in twee keer 5 procent, namelijk voor de voorrijkosten en voor het gebruik van de machines.

Keuzes die de kostprijs van papiervlokken beïnvloeden

Wanneer je gaat isoleren zijn er altijd verschillende keuzes die jij als eigenaar van de woning zal moeten maken. Al deze keuzes kunnen stuk voor stuk een niet onbelangrijke impact hebben op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. We hebben deze keuzes voor jou verzameld en zetten ze graag even op een rijtje.

Keuze 1: De hoeveelheid papiervlokken

Het is altijd interessant om voor jezelf uit te maken welke onderdelen van je woning nog een goede laag isolatie zouden kunnen gebruiken. Wanneer je hier een overzicht van hebt gemaakt kan je uitstekend bepalen hoeveel isolatiemateriaal je hiervoor precies nodig hebt. Alle papiervlokken in één keer bestellen levert je altijd een aantrekkelijk financieel voordeel op. Bovendien moet je op deze manier ook slechts één keer transportkosten betalen.

Keuze 2: Het te isoleren oppervlak

Waar je wel rekening mee dient te houden is het feit dat het type oppervlak dat moet worden geïsoleerd eveneens een bepaalde impact kan hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Het isoleren van een dak kost wat dat betreft bijvoorbeeld doorgaans meer dan het isoleren van een muur of een vloer.

Keuze 3: Papiervlokken? Niet voor doe-het-zelvers!

Op zich is het natuurlijk zeer eenvoudig om te isoleren met behulp van papiervlokken. Het enige wat je hoeft te doen is de papiervlokken in de ruimte te spuiten die moet worden geïsoleerd en je bent helemaal klaar om heel wat warmteverlies te besparen. Toch neemt dit niet weg dat het isoleren met behulp van papiervlokken niets is voor de doe-het-zelver, eenvoudigweg omdat deze doorgaans niet over de vereiste machine beschikt. Het laten isoleren van delen van je woning door middel van papiervlokken zal dan ook in nagenoeg alle gevallen gebeuren door een echte specialist.

Interessante bespaartips

Het isoleren van delen van je woning door middel van papiervlokken hoeft dus helemaal niet veel geld te kosten, in tegendeel. Dat neemt evenwel niet weg dat elke euro die je kan besparen mooi meegenomen is. Wij hebben in ieder geval 3 interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

  • Diverse onderdelen in één keer isoleren. Isoleren met papiervlokken is een voordelige vorm van isoleren. Wanneer er meerdere onderdelen van je woning geïsoleerd dienen te worden is het dan ook altijd interessant om de lijn door te trekken en overal gebruik te maken van papiervlokken. Dit kan niet alleen in het dak, maar bijvoorbeeld ook de muur en uiteraard ook in de vloer.
  • Isoleren met papiervlokken, twee in één! Door het isoleren van je woning met behulp van papiervlokken sla je twee vliegen in één klap. Papiervlokken staan er als isolatiemateriaal immers om bekend niet alleen een interessante thermische, maar tevens ook akoestische isolatie te voorzien.
  • Het aanvragen van een subsidieVoor het isoleren van verschillende onderdelen van je woning kan je vandaag de dag (nog steeds) rekenen op één of zelfs meerdere interessante financiële tegemoetkomingen. Wees aandacht voor de diverse subsidies waar je recht op hebt, niet alleen voor de terugbetalingen, maar ook voor bijvoorbeeld de verlaagde BTW op arbeidskosten. Ook op deze manier kan je aardig wat geld uitsparen!

Tot 30% besparen op papiervlokken

Wil je eveneens investeren in isolatie met papiervlokken? In dat geval zal je uiteraard rekening moeten houden met een zekere kostprijs. Zoals je reeds hebt kunnen lezen bestaan er gelukkig wel verschillende mogelijkheden om het kostenplaatje van deze investering enigszins te beperken. Wat zou je er om af te ronden van denken mochten we je vertellen dat je zomaar nog een extra 30 procent kan besparen op het normale kostenplaatje? Onmogelijk? Absoluut niet. Door een offerte op te vragen bij verschillende bedrijven is het namelijk zo dat je altijd een aanzienlijke besparing kan realiseren. In het beste geval loopt deze dan uiteindelijk op tot een aantrekkelijke 30 procent. Zo wordt jouw investering in een verbeterde isolatie uiteraard een behoorlijk stuk voordeliger.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De valkuilen van spouwmuurisolatie

  Tegenwoordig beginnen Nederlanders steeds meer het nut in te zien van

huis isoleren

Besparen op de isolatie kosten

De crisis is begonnen. We zitten lange dagen thuis, waardoor we veel

Isolatiekosten laag houden tijdens corona

Nu de coronacrisis is uitgebroken willen we het liefst met zijn allen