Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Nu de coronacrisis is uitgebroken willen we het liefst met zijn allen besparen. We weten immers niet hoe lang het nog gaat duren en hoe ons dit in de portemonnee gaat raken. Het isoleren van de woning is echter ook op de langere termijn een besparing. Je kunt hiermee jouw energierekening namelijk laag houden. De isolatieprijzen zijn echter niet mals, doordat er met veel zaken rekening gehouden moet worden. Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte en kun je gaan beginnen aan de werkzaamheden of een lokale ondernemer steunen in deze tijd.

De isolatieprijzen afhankelijk van de plaats

Jouw woning voorzien van veel comfort kan op verschillende manieren, waarbij je direct de lokale ondernemers kunt steunen door deze in te schakelen voor de werkzaamheden. Isoleren hoeft namelijk niet alleen bij de muren, maar kan veel meer omvatten. Denk bij de plaatsen waar je het isolatiemateriaal aan kunt brengen aan:

  • Gevels
  • Vloeren
  • Daken
  • Kruipruimtes
  • Beglazing

Gevels en vloeren isoleren voor comfort

Alle plaatsen brengen andere isolatieprijzen met zich mee, waar je rekening mee moet houden in het budget. Bij gevelisolatie krijg je te maken met kosten tussen de 15 en 130 euro per vierkante meter. Spouwmuurisolatie is hierbij het goedkoopste en neemt ook het minste werk met zich mee. Het isoleren van de binnen- en buitengevel is meer werk en zal daarom ook de hogere kosten geven. Zo ook bij vloerisolatie. Dit wordt namelijk bekeken aan de hand van het aantal vierkante meter dat voorzien moet worden van het materiaal. Per vierkante meter betaal je 30 euro. Bij een tussenwoning kunnen de kosten daarom al gauw oplopen tot 1500 euro. Bij een houten vloer moeten er ook nog andere zaken geregeld worden. Zo dien je de balken ook te isoleren, wat weer extra oppervlak met zich meebrengt.

Daken zijn een hogere kostenpost

Nu er veel thuis gewerkt wordt, is er ook tijd om te kijken naar de zaken die normaal gesproken veel tijd in beslag nemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het isoleren van het dak. Voor een dakoppervlak van 70 vierkante meter en een zoldervloer van 50 vierkante meter heb je echter kosten tussen de 1000 en 4500 euro. De methoden zorgen ervoor dat de prijzen sterk uiteen kunnen lopen. Wanneer je via de binnenzijde van de dakconstructie gaat isoleren blijven de kosten rond de 2000 euro liggen. Bij de buitenzijde loopt het op tot 4000 euro. Een plat dak werkt weer net op een andere manier. Hierdoor wordt het totaalplaatje rond de 3500 euro. Wanneer de warmte voornamelijk via de vloer verdwijnt, kun je ook de kruipruimte gaan isoleren. Hier komt ook veel vocht in, waardoor je ook moet bekijken welke materialen je nodig hebt om dit probleem te verhelpen.

Houd rekening met jouw portemonnee

Voor het isoleren van de woning is het echter belangrijk om jouw portemonnee goed in de gaten te houden. Je hebt maar een beperkt budget beschikbaar, terwijl je toch zoveel mogelijk uit wilt gaan voeren om te besparen. Onderstaande tabel geeft aan welke kosten je per vierkante meter kunt verwachten wanneer je het zelf doet of laat uitvoeren door een lokale ondernemer.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m2
Gevelisolatie 15 tot 130 euro
Vloerisolatie 30 euro
Dakisolatie 40 tot 60 euro
Kruipruimte isolatie 20 tot 25 euro
Isolatieglas 65 tot 120 euro

De beglazing houdt de warmte binnen

Isolatieglas brengt samen met gevelisolatie de hoogste kosten met zich mee. Hierbij is het afhankelijk van het type glas dat je aanschaft wat de uiteindelijke bedragen zijn. Waar eerst gewoon HR-glas de standaard was, is dit nu HR++. Het aantal plusjes geeft de mate van isoleren weer. Dubbele beglazing met meer plusjes houdt hierdoor meer warmte vast, de kou buiten en gaat condens tegen. Echter is er ook nog triple glas te vinden. Met deze glassoort ben je echt van alle gemakken voorzien en zorg je ervoor dat je te allen tijde kunt gaan besparen op jouw energierekening. Je kunt hierdoor altijd genieten van een besparing.

Jouw energiekosten naar een minimum brengen

De besparing kan ervoor zorgen dat je de isolatieprijzen terugverdiend worden. Het is afhankelijk van de isolatie en de prijzen hoelang je erover doet om de investering terugverdiend te hebben. Daarbij brengt ook niet iedere isolatie dezelfde besparingen met zich mee. Veel mensen kiezen er daarom voor om meerdere methoden met elkaar te combineren, zodat een zo hoog mogelijk resultaat wordt behaald. De volledige energiekosten kun je niet naar 0 terugbrengen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je enkele honderden euro’s kunt gaan besparen. In enkele jaren kun je er alleen maar winsten aan behalen en is het genieten van de warmte en comfort in jouw woning.

Ga voor de beste oplossing

Wil je voor jezelf de isolatieprijzen bekijken of zien wat bedrijven voor de werkzaamheden vragen? Ga dan direct aan de slag met het aanvragen van de offertes en ontdek hoe je jouw woning energiezuinig kunt gaan maken door jouw lokale ondernemers te steunen. De prijsopgaven worden geheel op maat gemaakt, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Door een goede vergelijking te maken zie je tevens in een oogopslag waar je het goedkoopste uit bent. Zo voorkom je dat je meer uit gaat geven dan nodig is en kun je gelijk een afspraak gaan maken met het bedrijf naar keuze. Hierdoor worden de werkzaamheden snel uitgevoerd en kun je alleen nog maar genieten. Wacht daarom niet te lang en ga aan de slag met de offertes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Isolatiekosten laag houden tijdens corona

Nu de coronacrisis is uitgebroken willen we het liefst met zijn allen

Isoleren met stro: thermische en akoestische voordelen

Stro kan uitstekend dienstdoen als isolatiemateriaal en ook al wordt dit in

Meer financiële steun voor isolatiemaatregelen

Huiseigenaren willen meer financiële steun voor bij het isoleren van woningen. Dat