Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Er zijn vandaag de dag tal van verschillende isolatiematerialen op de markt terug te vinden die voor het isoleren van verschillende onderdelen van de woning gebruikt kunnen worden. Een bekend voorbeeld daarvan is PUR isolatie. Dit isolatiemateriaal is tegenwoordig bijzonder populair en dat in het bijzonder omdat je er niet alleen de vloer, maar ook de spouwmuur en zelfs het dak mee kan isoleren. Ben jij ook geïnteresseerd in het gebruik van PUR isolatie, maar wil je eerst graag een duidelijk zicht hebben op het kostenplaatje dat hiervoor in rekening wordt gebracht? Ontdek dan de gedetailleerde prijsinformatie op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost PUR isolatie?

Allereerst spreekt het voor zich dat je precies zal willen weten welke kostprijs er voor PUR isolatie in rekening wordt gebracht. Dit type isolatie kan voorkomen in tal van verschillende vormen. Zo onderscheiden we de PUR isolatieplaten van het gespoten schuim. Zoals in de inleiding reeds aangegeven laat de uiteenlopende vorm van dit isolatiemateriaal toe om ze in diverse onderdelen van de woning aan te brengen. Wil je graag je vloer, spouwmuur en dak isoleren met behulp van PUR isolatiemateriaal? Dan is dat allemaal geen enkel probleem. De gemiddelde kostprijs van dit isolatiemateriaal wordt duidelijk aan de hand van onderstaande tabel.

Type PUR isolatie Gemiddelde kostprijs
PUR isolatieplaten Tussen 21 & 26 euro per vierkante meter
PUR schuim Tussen 26 & 31 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van PUR isolatie

De prijsopbouw waar je rekening mee moet houden in het geval van PUR isolatie bestaat uit drie verschillende onderdelen. De arbeidskost neemt zo’n 55 procent van het totale kostenplaatje in beslag. 40 procent is vereist voor het kopen van het isolatiemateriaal zelf en de resterende 5 procent gaat op aan voorrijkosten. Het is vanzelfsprekend dat verschillende van deze kosten enigszins kunnen worden ingeperkt door bijvoorbeeld zelf de plaatsing te doen en / of te kiezen voor een isolatiebedrijf die bij jou in de buurt is gevestigd.

Keuzes die de kostprijs van PUR isolatie beïnvloeden

Wanneer je gaat isoleren door middel van PUR isolatie spreekt het voor zich dat meerdere keuzes een bepaalde impact zullen hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Deze keuzes kan je eigenlijk als eigenaar van de woning zelf eenvoudig beïnvloeden. We hebben de belangrijkste keuzes met betrekking tot PUR isolatie alvast even op een rijtje gezet.

Keuze 1: De vorm van PUR isolatiemateriaal

De eerste keuze die moet worden gemaakt heeft betrekking tot de vorm waarin het PUR isolatiemateriaal zal worden toegepast. Kies je namelijk voor isolatieplaten of voor schuim? Zoals je reeds eerder op deze pagina hebt kunnen vaststellen is er tussen beide vormen immers sprake van een verschil in kostprijs. PUR schuim is dan ook altijd een stuk duurder. Let op, in principe is dit geen vrije keuze, maar zal de vorm waarin PUR wordt toegepast afhankelijk zijn van het onderdeel van de woning die moet worden geïsoleerd.

Keuze 2: Combinatie met andere isolatiematerialen

Hoe veelzijdig PUR isolatie ook mag zijn, dit neemt niet weg dat in bepaalde gevallen het gebruik van PUR wordt afgeraden. In deze situatie hoef je absoluut niet meteen te wanhopen, in tegendeel. Ook dan kan je namelijk nog steeds het gewenste onderdeel van je woning uitstekend isoleren. Alternatieven voor PUR isolatiemateriaal zijn met name glaswol, steenwol, PIR en EPS. Wanneer je verschillende isolatiematerialen gaat combineren is het nog steeds aan te raden om deze samen, in één keer aan te schaffen. Zo zal het totale kostenplaatje altijd een stuk voordeliger uitvallen dan in eerste instantie werd verwacht.

Interessante bespaartips

De unieke kwaliteit en veelzijdigheid van PUR isolatiemateriaal zorgt er voor dat het door de jaren heen zeer populair is geworden. Echter, in vergelijking met andere isolatiematerialen zoals bijvoorbeeld glaswol is PUR isolatie nog steeds een stukje duurder. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips kan je gelukkig wel een mooie besparing realiseren.

  • Kies bij voorkeur voor isolatieplaten. Zoals je hebt kunnen vaststellen ligt het kostenplaatje voor PUR isolatieplaten een stuk lager in vergelijking met PUR schuim. Bij voorkeur is het dan ook altijd het interessantst om voor deze platen te kiezen. Let wel op, lang niet alle onderdelen van je woning kunnen met behulp van dergelijke platen worden geïsoleerd.
  • Zelf plaatsen van je PUR isolatie. De arbeidskosten die voor het isoleren van je huis in rekening worden gebracht zijn altijd zeer aanzienlijk te noemen. Wist je echter dat het niet zo lastig is om bijvoorbeeld zelf PUR isolatieplaten te plaatsen? Gespoten PUR is dan weer wel andere koek.
  • Ga zelf het isolatiemateriaal oppikken. Heb je er voor gekozen om zelf je huis te isoleren met PUR isolatie? Ga dan bij voorkeur zelf naar de plaats waar het isolatiemateriaal kan worden opgehaald en laat het niet thuis afleveren. Je betaalt immers altijd meer voor de levering dan wanneer je zelf het isolatiemateriaal gaat halen.
  • Vergeet geen subsidie aan te vragen! De regionale en landelijke overheden vinden het vandaag de dag nog steeds bijzonder belangrijk dat mensen er voor kiezen om hun woning op zo optimaal mogelijke wijze te isoleren. Omwille van deze reden heb je dan ook nog steeds recht op het verkrijgen van een subsidie of andere financiële tegemoetkoming. Het aanvragen hiervan is een absolute must. Alleen op die manier kan je er namelijk voor zorgen dat de terugverdientijd van jouw investering in PUR isolatie zo beperkt mogelijk wordt gehouden.

Bespaar tot 30% op jouw PUR isolatie!

Wil jij buiten bovenstaande bespaartips graag nog één gouden tip om een aantrekkelijke besparing te kunnen realiseren op jouw PUR isolatie? Dat kan! Wat zou je er namelijk van zeggen mochten we je vertellen dat er zomaar nog eens tot 30 procent extra kan worden bespaard op jouw investering in PUR isolatiemateriaal? Onmogelijk? Zeker en vast niet! Door een vergelijking uit te voeren tussen verschillende isolatiebedrijven zal je immers zomaar kunnen vaststellen dat er nog een extra besparing mogelijk is tot wel 30 procent. Het spreekt voor zich dat, dat altijd mooi meegenomen is! Aarzel dan ook niet langer en kies er vandaag nog voor om verschillende PUR isolatie offertes aan te vragen via deze website!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Circulaire isolatiematerialen: isoleren is de toekomst

In Nederland wordt het door de overheid gestimuleerd om duurzame en energiebesparende

De valkuilen van spouwmuurisolatie

  Tegenwoordig beginnen Nederlanders steeds meer het nut in te zien van

Waarom is er anno 2021 een prijsstijging in isolatiematerialen?

Steeds meer mensen houden zich bezig met het energiezuiniger maken van hun