Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

vloerisolatie-prijsWanneer je wenst te kunnen genieten van de interessante voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van steenwol is de kans zeer groot dat je er voor zal kiezen om Rockwool isolatie in huis te halen. Het betreft hier isolatie van het type steenwol van ’s werelds grootste en aldus ook belangrijkste producent. Ben jij ook geïnteresseerd in het kopen en laten plaatsen van Rockwool isolatie, maar wil je eerst een duidelijk zicht hebben op het kostenplaatje waar je op dit vlak rekening mee dient te houden? Wij hebben deze informatie uitgebreid voor jou op een rijtje gezet op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost Rockwool isolatie?

In eerste instantie zal je natuurlijk graag willen weten hoeveel Rockwool isolatie nu precies kost. De kostprijs van dit type isolatiemateriaal wordt een beetje bepaald door de vorm waarin ze wordt aangekocht. Bovendien spelen ook de afmetingen een niet onbelangrijke rol. Om je alvast een bepaald beeld te geven van de kostprijs waar je op vlak van Rockwool isolatie rekening mee dient te houden hebben we enkele prijzen opgenomen in de onderstaande prijstabel.

Type Rockwool Gemiddelde kostprijs
Rockwool isolatieplaten Gemiddeld tussen 4 & 11,15 euro
Rockwool rol (80mm) Gemiddeld zo’n 26 euro

De kosten zoals weergegeven in de bovenstaande tabel zijn telkens per vierkante meter en zijn exclusief de plaatsingskosten. In principe kan je er vrij eenvoudig voor kiezen om zelf dit isolatiemateriaal aan te brengen, maar wanneer je hier niet veel tijd of gewoon geen kennis van hebt is het altijd interessant om een beroep te doen op de ervaring en kunde van een erkend isolatiebedrijf. Zo ben je altijd verzekerd van het beste eindresultaat. Verder op deze pagina wordt bovendien duidelijk op welke manieren je precies kan besparen op het aanschaffen en laten plaatsen van jouw Rockwool isolatiemateriaal.

De prijsopbouw van Rockwool isolatie

De prijsopbouw die we kunnen vaststellen bij het kopen en laten plaatsen van Rockwool is vergelijkbaar met andere isolatiematerialen waar gebruik van kan worden gemaakt. Dit betekent dat de arbeidskost het grootst is. Voor het laten plaatsen van Rockwool isolatie mag er dan ook rekening worden gehouden met een gemiddelde van zo’n 55 procent. 40 procent van de kosten zijn vereist voor het indekken van het isolatiemateriaal op zich en de resterende 5 procent gaat naar de voorrijkosten die moeten worden ingedekt.

Keuzes die de kostprijs van Rockwool isolatie beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat er altijd verschillende keuzes moeten worden gemaakt wanneer je van plan bent om gebruik te maken van Rockwool isolatie. Enkele van deze keuzes zijn voor de hand liggend, maar anderen worden vaak over het hoofd gezien. Wij hebben de belangrijkste alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De vorm waarin Rockwool isolatie wordt aangekocht

Rockwool is een merk van steenwol. Ze is verkrijgbaar in verschillende vormen. We onderscheiden op dit vlak de steenwol isolatieplaten van de rollen met losse isolatie. Voor welke van beide mogelijkheden je uiteindelijk zal kiezen is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan je persoonlijke voorkeur er van aan de basis liggen, maar wat ook te denken van het type onderdeel van je woning die moet worden geïsoleerd? Bekijk dit eerst goed vooraleer uiteindelijk te kiezen voor een bepaald, specifiek type isolatiemateriaal.

Keuze 2: De omvang van de isolatieplaten

Het spreekt voor zich dat ook de omvang van de isolatieplaten bij Rockwool een impact heeft op de kostprijs waar rekening mee moet worden gehouden. Omwille van deze reden hebben we alvast enkele mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet:

Afmetingen Rockwool isolatieplaten Gemiddelde kostprijs
Rockwool 40mm Gemiddeld 4 euro per vierkante meter
Rockwool 80mm Gemiddeld 7,80 euro per vierkante meter
Rockwool 100mm Gemiddeld 9,75 euro per vierkante meter
Rockwool 120mm Gemiddeld 11,15 euro per vierkante meter

Keuze 3: Twee in één isolatie

Er voor kiezen om gebruik te maken van Rockwool isolatiemateriaal zorgt er voor dat je als het ware kan rekenen op een twee in één effect. In eerste instantie zorgt Rockwool er dan ook voor dat er een prima thermische isolatie wordt gerealiseerd, maar ook op akoestisch vlak zal dit materiaal alle vooropgestelde verwachtingen weten in te lossen.

Interessante bespaartips

Ga je investeren in Rockwool isolatie, maar ben je nog op zoek naar een aantal interessante mogelijkheden op te besparen op de kostprijs die hiervoor in rekening wordt gebracht? Dat is geen probleem. Je kan immers een aardig bedrag uitsparen enkel en alleen door rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips!

  • Een subsidie aanvragen. Eender in welk type isolatiemateriaal je ook gaat investeren, in elk geval is het interessant om er voor te kiezen om een subsidie aan te vragen. Het aanvragen van een subsidie zorgt er niet alleen maar voor dat de investering wordt beperkt, daarnaast zal ook de terugverdientijd aanzienlijk worden verkort. Subsidies kunnen vaak zowel op landelijk als op regionaal niveau worden aangevraagd.
  • Zelf Rockwool isolatie plaatsen. Maar liefst 55 procent van het totale kostenplaatje met betrekking tot Rockwool isolatie heeft betrekking tot de arbeidskosten. Deze kosten kan je evenwel uiteraard inperken door dit zelf te doen. Zelf Rockwool isolatie plaatsen is op zich perfect mogelijk en kan bovendien gebeuren zonder dat er bepaalde, specifieke machines zijn vereist.
  • Recht op kwantumkorting? Ben je niet de enige persoon uit de omgeving die wil investeren in Rockwool isolatie? Laat je deze ook meteen plaatsen door een professioneel isolatiebedrijf? Kies er dan voor om de opdracht samen te verstrekken en je zal aanspraak kunnen maken op een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting kan oplopen tot wel 10 procent!

Bespaar tot 30% op jouw Rockwool isolatie!

De hierboven aangegeven bespaartips zullen er reeds voor zorgen dat je investering in Rockwool isolatie een stuk betaalbaarder wordt. Het kan echter nog beter. Wist je bijvoorbeeld al dat het altijd een aanrader is om offertes op te vragen bij verschillende isolatiebedrijven? Het opvragen en vervolgens vergelijken van deze verschillende offertes zorgt er namelijk voor dat je zomaar een besparing kan realiseren die kan oplopen tot een zeer aantrekkelijke 30 procent! Het aanvragen van meerdere offertes voor Rockwool isolatie via deze website is dan ook beslist een aanrader te noemen!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Geluidshinder in huis aanzienlijk verminderen

Veel mensen weten dat het huis isoleren leidt tot meer warmte in

Circulaire isolatiematerialen: isoleren is de toekomst

In Nederland wordt het door de overheid gestimuleerd om duurzame en energiebesparende

Isoleren met stro: thermische en akoestische voordelen

Stro kan uitstekend dienstdoen als isolatiemateriaal en ook al wordt dit in