Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Beschikt jouw woning over een kruipruimte waar misschien zelfs wel een laagje water in is terug te vinden? Wil je deze graag op gepaste wijze isoleren waardoor het warmteverlies wordt ingeperkt, maar ook vocht niet door kan dringen tot in de woning? In dat geval is het ongetwijfeld een interessante keuze om te kiezen voor schelpen isolatie. Ben je dit ook van plan, maar wil je er eerst graag nog meer informatie over ontvangen en ben je nog op zoek naar duidelijke prijsinformatie? In beide gevallen kan je op deze pagina alles terugvinden waar je naar op zoek bent!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost schelpenisolatie?

Er zijn heel veel interessante voordelen verbonden aan het gebruik van schelpen isolatie in een kruipruimte. Zo is het algemeen bekend dat ze perfect kunnen worden gegoten in een kruipruimte waar reeds een laagje water in is terug te vinden. Je moet er alleen voor zorgen dat de schelpen niet volledig onder water komen te staan, want dan schieten ze hun doel een beetje voorbij. Bij een dun laagje water is dit geen probleem. De schelpen blijven er dan immers mooi op drijven en zullen op die manier een natuurlijke isolatielaag realiseren.

Bovenstaande voordelen zijn uiteraard allemaal leuk en aardig, maar welke kostprijs is er nu precies verbonden aan een investering in schelpen isolatie? Veel hangt uiteraard af van het feit of je de isolatie zelf gaat plaatsen of je dit gaat uitbesteden. Ook de dikte van de laag schelpen zal een zekere invloed hebben op de uiteindelijke factuur. Om je alvast een bepaald beeld te geven van de kosten die gepaard gaan met een investering in schelpen isolatie hebben we de volgende prijstabel voor jou samengesteld:

Schelpen isolatie Gemiddelde kostprijs
Schelpen isolatie van 30 centimeter Gemiddeld tussen 25 & 30 euro

 

De prijs zoals weergegeven in bovenstaande prijstabel is per vierkante meter en zonder de plaatsingskosten. Hou er rekening mee dat de arbeidskosten een stuk aanzienlijker zijn in vergelijking met de kosten voor het isolatiemateriaal op zich.

De prijsopbouw van schelpen isolatie

De prijsopbouw bij de verschillende vormen van isoleren is eigenlijk nagenoeg altijd min of meer hetzelfde. Schelpen isolatie vormt op dit vlak geen uitzondering. Het plaatsen van dergelijke isolatie gebeurt doorgaans in moeilijk bereikbare kruipruimtes wat er voor zorgt dat dit karwei veelal wordt uitbesteed aan een echte expert. De arbeidskosten liggen met 55 procent dan ook vrij hoog. 40 procent van de kosten gaan naar het kopen van de schelpen isolatie op zich en de overgebleven 5 procent wordt gebruikt om de kostprijs van de voorrijkosten in te dekken.

Keuzes die de kostprijs van schelpen isolatie beïnvloeden

Wanneer je bijvoorbeeld je kruipruimte gaat isoleren met behulp van schelpen spreekt het voor zich dat je eerst verschillende keuzes zal moeten maken. Al deze keuzes zullen uiteindelijk mede bepalend zijn voor het precieze prijskaartje dat voor schelpen isolatie in rekening wordt gebracht. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: De dikte van de laag schelpen

Het wordt aangeraden om in een kruipruimte altijd gebruik te maken van een minimale dikte van tussen de 25 en 30 mm. Deze dikte is vereist om tot een optimaal isolerende werking te komen. Hoe dikker de laag met schelpen moet worden, des te meer schelpen er uiteraard daadwerkelijk geplaatst zullen moeten worden. Het spreekt voor zich dat dit ook altijd een impact heeft op het bedrag dat je zal moeten betalen voor het kopen van de schelpen isolatie.

Keuze 2: Zelf plaatsen van je schelpen isolatie of niet?

Zoals uit de prijsopbouw reeds valt af te leiden kan het altijd de moeite waard zijn om zelf je schelpen isolatie te plaatsen. Je dient er echter rekening mee te houden dat het financiële voordeel dan wel zeer aantrekkelijk mag zijn, dat neemt niet weg dat er ook enkele nadelen verbonden zijn aan het zelf plaatsen van je schelpen isolatie, namelijk:

  • Schelpen isolatie wordt veelal geplaatst met behulp van een pomp. Heb je deze pomp niet in huis (en die kans is best wel groot), dan moet je ze huren waardoor je ook wordt geconfronteerd met een bepaalde meerprijs.
  • De garantie op het plaatsen van de schelpen isolatie vervalt op het ogenblik dat je er voor kiest om de plaatsing zelf te doen. Dit is niet meer dan normaal, maar kan vervelende gevolgen hebben wanneer er iets niet correct blijkt te zijn.
  • Niet iedereen is zomaar in staat om te bepalen of zijn of haar kruipruimte geschikt is om te isoleren met schelpen isolatie. Wil je hier zekerheid over? In dat geval is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op een echte expert.

Interessante bespaartips

Wil je ook gebruikmaken van schelpen isolatie, maar zou je graag een besparing op je investering willen realiseren? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips:

  • Het aanvragen van een subsidieOok voor het isoleren van je kruipruimte door middel van schelpen isolatie kan een subsidie verkregen worden. Het is altijd de moeite waard om een dergelijke subsidie aan te vragen, want zo wordt niet alleen het investeringsbedrag beperkt, bovendien zal je eveneens kunnen vaststellen dat de terugverdientijd aanzienlijk wordt ingekort. Zo sla je twee vliegen in één klap.
  • Mogelijkheid tot verkrijgen van kwantumkorting. In bepaalde omstandigheden kan je aanspraak maken op het verkrijgen van een zogenaamde kwantumkorting. Dat is het geval wanneer je er samen met iemand anders voor kiest om te investeren in schelpen isolatie. Op deze manier zal je merken dat het totale kostenplaatje kan worden verlaagd met een niet onaantrekkelijke 10 procent.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit jouw buurt. Wil je graag een leuke besparing realiseren zonder dat je daarvoor moet inboeten op vlak van kwaliteit? Dat kan ook door te kiezen voor een isolatiebedrijf uit jouw eigen buurt. Op deze manier kunnen de zogenaamde voorrijkosten immers aanzienlijk worden ingeperkt of kunnen ze mogelijks zelfs helemaal verdwijnen! Op deze manier bespaar je toch tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer!

Bespaar tot 30% op jouw schelpen isolatie!

Wil je ook investeren in schelpen isolatie, maar zorgen de bovenstaande bespaartips er niet voor dat het investeringsbedrag binnen je budget valt? In dat geval hebben we nog extra goed nieuws voor jou! Het is namelijk mogelijk om zomaar nog tot 30 procent extra te besparen op jouw investering in schelpen isolatie. Dit doe je door het vergelijken van offertes bij verschillende isolatiebedrijven. Het opvragen en vergelijken van meerdere offertes is zeer eenvoudig mogelijk via deze website! Twijfel dan ook niet langer en bespaar nu tot zomaar even 30 procent extra op jouw schelpen isolatie!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Waarom is er anno 2021 een prijsstijging in isolatiematerialen?

Steeds meer mensen houden zich bezig met het energiezuiniger maken van hun

Wat betekent BENG als je het hebt over energieprestatie?

Voor alle nieuwbouw geldt dat vanaf 2021 alle vergunningaanvragen moeten voldoen aan

Kan ik gemakkelijk zelf isoleren?

Bepaalde isolatiesoorten zijn prima zelf aan te brengen, terwijl je voor andere