Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bijzonder veel mensen kiezen er vandaag de dag voor om een oudere woning te kopen of zijn reeds eigenaar van een huis die enigszins is verouderd. Dat is om verschillende redenen vervelend te noemen. Dit is misschien nog wel in het bijzonder het geval omdat oude woningen er om bekend staan warmteverlies in de hand te werken. Dat is onder meer het geval omdat ze zijn voorzien van enkel glas en die vormt geen enkel obstakel voor warme lucht die zich een weg naar buiten probeert te banen. Ben jij mede omwille van deze reden van plan om te investeren in hoogrendementsglas? In dat geval vertellen wij jou op deze pagina graag op welke subsidies je vandaag de dag nog aanspraak kan maken!

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Actuele subsidies voor hr glas

Door de jaren heen zijn er verschillende subsidies ingevoerd, maar helaas ook terug afgeschaft met betrekking tot een investering in hoogrendementsglas. Het zal je als woningeigenaar evenwel goed doen om te horen dat er op dit vlak tegenwoordig zeker en vast nog interessante mogelijkheden bestaan. Wij hebben de actuele subsidies voor jou alvast even op een rijtje gezet door middel van onderstaand overzicht:

  • Je kan rekenen op een extra subsidie voor woningen die beschikken over een verbeterd energielabel.
  • Er geldt nog steeds een verlaagd BTW-tarief van 6 procent. Oorspronkelijk was deze 21 procent, maar in het jaar 2013 werd een tijdelijke verlaging doorgevoerd. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden waar we verder op deze pagina nog op terugkomen.
  • De kans is bijzonder groot dat buiten de landelijke financiële ondersteuningen ook jouw stad of gemeente er voor kiest om een bepaalde subsidie toe te kennen. Hoeveel deze precies bedraagt is afhankelijk van de plaats waar je woonachtig bent.

Voorwaarden voor verlaagd BTW-tarief

Het verlaagde BTW-tarief van 6 procent dat wordt aangeboden aan mensen die er voor kiezen om te investeren in een betere isolatiewaarde voor hun woning krijg je uiteraard niet zomaar in de schoot geworpen. Er zijn dan ook verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen. Deze voorwaarden zijn:

  • De woning moet ouder zijn dan 2 jaar
  • De verduurzaming dient in lijn te liggen met de RC waarden evenals de eisen van het bouwbesluit

Er wordt nog wel eens smalend gedaan over het verlaagde BTW-tarief omdat deze uitsluitend van toepassing is op de arbeidskosten. Let dus op, de 6 procent BTW-regel geldt niet voor het kopen van het hr glas. Op het materiaal dat wordt aangekocht wordt dan ook nog steeds een BTW-percentage van 21 procent aangerekend.

20% van jouw isolatiekosten terugverdienen?

Om de vooropgestelde doelstellingen te kunnen behalen heeft de Nederlandse overheid besloten om een nieuwe subsidie in het leven te roepen. Er werd zomaar even 60 miljoen euro voorzien voor mensen die er voor kiezen om energiebesparende maatregelen door te voeren aan hun woning. Ben je eigenaar van een woning of ben je aangesloten bij een VvE? In dat geval heb je de mogelijkheid om aanspraak te maken op deze subsidie. Je dient er wel rekening mee te houden dat je dient te investeren in twee verschillende soorten isolatie. Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet kan je zomaar tot 20 procent terugverdienen op jouw isolatie gerelateerde investeringen. Dit geldt eveneens voor mensen die investeren in hr glas.

Aanspraak maken op een lokale subsidie?

Bovenstaande is in principe vrij duidelijk en zorgt er bovendien voor dat iedereen kan rekenen op dezelfde financiële tegemoetkomingen. Je moet er evenwel ook altijd bij stil blijven staan dat er ook nog zoiets bestaat als een regionale subsidie. Buiten de overheid willen ook Nederlandse steden en regio’s hun inwoners namelijk motiveren om energiebesparende maatregelen aan hun huis door te voeren. Het kan hierbij gaan om het plaatsen van een (verbeterde) isolatie, maar ook hr glas valt hier uiteraard onder.

Het is jammer genoeg wel zo dat we op vlak van regionale subsidies niet zoveel advies of duidelijkheid kunnen verstrekken. Zoals de naam reeds laat vermoeden is het namelijk de stad zelf die zal bepalen op welke subsidies haar inwoners aanspraak kan maken bij een investering in hr glas. Het kan op dit vlak dan ook perfect voorkomen dat stad A een veel hogere subsidie toekent in vergelijking met stad B. Op welke subsidie je daadwerkelijk recht hebt voor een investering in hr glas kan je veelal terugvinden op de website van het stadsbestuur.

Extra voordeel voor energie neutrale woningen

Voor veel mensen die eigenaar zijn van een woning blijft het tegenwoordig niet bij een investering in hr glas alleen. Zij willen er namelijk graag alles aan doen om het warmteverlies uit hun woning tot een absoluut minimum te beperken. Wanneer je daarom van plan bent om een energie neutrale woning te realiseren kan je rekenen op nog meer financiële tegemoetkomingen. Een bekend voorbeeld op dit vlak is de extra subsidie die nog steeds van toepassing is voor investeringen in zonne-energie. Alles bij elkaar gezien kunnen deze verschillende financiële tegemoetkomingen er voor zorgen dat jouw eigen energie neutrale woning realiseren zomaar even nog interessanter wordt.

Kortere terugverdientijd door hr glas subsidie

Er zijn twee belangrijke voordelen verbonden aan de hr glas subsidies die tegenwoordig worden aangeboden. In eerste instantie zorgen ze er namelijk voor dat hr glas betaalbaar blijft voor een zeer grote doelgroep en dan hebben we het vooral over de aankoopprijs, maar er is meer. Door de hr glas subsidie is het namelijk eveneens zo dat de terugverdientijd aanzienlijk wordt ingekort. Hierdoor kunnen we met recht en rede stellen dat een investering in hr glas niet alleen tegenwoordig, maar ook op middellange tot lange termijn een zeer rendabele investering is!

Nog meer besparen op een investering in hr glas?

De verschillende subsidies die worden aangeboden voor een investering in hr glas zijn uiteraard mooi meegenomen, maar wat zou je er van zeggen mochten we je vertellen dat je zomaar nog meer geld kan besparen? Onmogelijk? Zeker niet! Veel mensen die willen investeren in hr glas kiezen er immers voor om met de eerste, de beste firma in zee te gaan. Het kan echter ook anders. Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken zal je namelijk kunnen vaststellen dat er zomaar nog een extra besparing kan worden gerealiseerd die kan oplopen tot een zeer aantrekkelijke 30 procent. Op deze manier wordt investeren in hr glas pas echt interessant!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Juni 2021 laat weer een stijging van de isolatieprijzen zien

Het isoleren van je huis past prima bij de verduurzaming van je

Isoleren met stro: thermische en akoestische voordelen

Stro kan uitstekend dienstdoen als isolatiemateriaal en ook al wordt dit in

huis isoleren

Besparen op de isolatie kosten

De crisis is begonnen. We zitten lange dagen thuis, waardoor we veel