Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

In bepaalde omstandigheden beschik je niet over de mogelijkheid om spouwmuurisolatie toe te passen. Bovendien kan het ook niet aangeraden zijn om buitengevelisolatie te plaatsen, bijvoorbeeld omdat er dan niet zelden een nieuwe, bredere fundering dient te worden voorzien. Een potentieel interessant alternatief is het plaatsen van een voorzetwand met isolatie. Je dient er in dit geval wel rekening mee te houden dat er wat ruimte binnenin de woning verloren zal gaan. Hier staat echter wel tegenover dat je op een vrij eenvoudige manier een zeer interessante besparing op je energiefactuur kan realiseren. Ben je ook van plan om een voorzetwand te plaatsen, maar wil je eerst graag een zicht hebben op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht? Je ontdekt het op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost een voorzetwand?

Het plaatsen van een voorzetwand met isolatie is niet zo duur, in tegendeel. Wel moet je er rekening mee houden dat er sprake kan zijn van een niet onbelangrijk prijsverschil afhankelijk van de partij die de voorzetwand gaat plaatsen. Gemiddeld gezien kan je evenwel rekening houden met de kostprijs zoals aangegeven in onderstaande tabel.

Karwei Gemiddelde kostprijs
Plaatsen van gyproc voorzetwand met isolatie Tussen 30 & 40 euro per vierkante meter

De prijs die voor de plaatsing van een voorzetwand wordt aangerekend wordt niet uitsluitend beïnvloed door de partij in kwestie, maar ook de moeilijkheidsgraad van het project. Hoe complexer de plaats waar de voorzetwand moet worden geïntegreerd, des te meer je aldus zal moeten betalen. Dit is gelukkig wel iets wat je op voorhand kan laten berekenen waardoor je niet voor vervelende, financiële omstandigheden zal komen te staan.

De prijsopbouw van een voorzetwand

De prijsopbouw met betrekking tot het plaatsen van een voorzetwand bestaat uit drie delen. Het eerste deel heeft betrekking tot de arbeidskost. Deze neemt gemiddeld zo’n 40 procent van de totale kostprijs in beslag. 55 procent van de kosten zijn voorbehouden voor het kopen van de verschillende materialen. Let op, het betreft hier niet alleen de voorzetwand op zich, maar ook het isolatiemateriaal. De resterende 5 procent is vereist voor het indekken van de voorrijkosten.

Keuzes die de prijs van een voorzetwand beïnvloeden

Meerdere keuzes hebben een bepaalde invloed op de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor een voorzetwand. Om er absoluut zeker van te zijn dat je geen enkele van deze keuzes over het hoofd ziet hebben we ze even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Gewenste isolatie

Een voorzetwand plaatsen kan gebeuren met verschillende vormen van isolatie. Het isolatiemateriaal oefent uiteraard een bepaalde invloed uit op het kostenplaatje. Hoe beter de isolatiewaarde, des te hoger de prijs kan uitvallen. Let ook op de dikte van het materiaal. Ook de dikte kan de prijs immers zomaar flink hoger laten uitvallen dan je in eerste instantie had verwacht.

Keuze 2: De moeilijkheidsgraad van het project

De moeilijkheidsgraad van het project is eveneens voor een niet onbelangrijk deel bepalend voor het uiteindelijke kostenplaatje dat wordt aangerekend. Is er met andere woorden sprake van een schuin afhellend plafond, is de muur waar de voorzetwand voor moet worden geplaatst vlot bereikbaar en ga zo maar door. Al deze verschillende invloeden zouden er zomaar voor kunnen zorgen dat het kostenplaatje aanzienlijk wordt verhoogd. Op voorhand een afspraak maken met de vakman is dan ook een absolute vereiste om niet voor financiële verrassingen te komen te staan.

Keuze 3: Plaatsing zelf doen of uitbesteden

Het spreekt voor zich dat het laten plaatsen van een voorzetwand altijd duurder is dan wanneer je dit zelf doet. Daar staat evenwel tegenover dat je dan met honderd procent zekerheid weet dat de plaatsing op correcte wijze is gebeurd. Wanneer je de voorzetwand zelf plaatst is het dan ook altijd van belang om precies te weten hoe je dit moet doen. Een niet correcte plaatsing zorgt er immers voor dat er alsnog sprake kan zijn van een bepaalde hoeveelheid warmteverlies en dat zal je natuurlijk willen voorkomen.

Interessante bespaartips

Ben jij op zoek naar interessante bespaartips met betrekking tot de plaatsing van een voorzetwand in jouw huis. Wil je er evenwel zeker van zijn dat deze besparingen er niet voor zorgen dat er aan kwaliteit wordt ingeboet? In dat geval zijn de onderstaande bespaartips het overwegen meer dan waard!

  • Zelf de voorzetwand plaatsen. Een niet onbelangrijk deel van de kostprijs die in rekening wordt gebracht met betrekking tot het realiseren van een voorzetwand in huis komt verder uit de arbeidskosten. Deze kosten kunnen in principe nagenoeg volledig voorkomen worden wanneer je er voor kiest om zelf de plaatsing voor je rekening te nemen. Let wel, voor het plaatsen van een dergelijke voorzetwand is de nodige ervaring of handigheid vereist. Een voorzetwand die slecht wordt geplaatst schiet haar doel dan ook nagenoeg volledig voorbij.
  • Recht op kwantumkorting? Heb je iemand uit je buurt al eens horen zeggen dat hij of zij ook graag een voorzetwand wil laten plaatsen met isolatie? Waarom zou je er dan niet voor kiezen om de opdracht gezamenlijk uit te besteden aan dezelfde partij? Op deze manier kan je zomaar een kwantumkorting ontvangen die kan oplopen tot 10 procent.
  • Kies voor een bedrijf uit de buurt. De voorrijkosten die in rekening worden gebracht kan je tot slot beperken door te kiezen voor een bedrijf uit de buurt. Als voorrijkosten wordt er veelal een bedrag in rekening gebracht van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Door te kiezen voor een bedrijf uit de buurt kunnen deze kosten aanzienlijk worden gedrukt of kunnen ze zelfs volledig worden weggewerkt.

Bespaar tot 30% op jouw voorzetwand!

Wil jij graag een voorzetwand laten realiseren waarbij je echt honderd procent bent verzekerd van de scherpst mogelijke prijs? In dat geval doe je er altijd goed aan om een objectieve vergelijking uit te voeren. Het uitvoeren van een dergelijke vergelijking zorgt er namelijk voor dat je kan rekenen op tal van interessante voordelen. Zo ben je altijd verzekerd van de scherpst mogelijke prijs en bovendien krijg je een concreet beeld van de mogelijkheden die er worden aangeboden met betrekking tot het realiseren van een voorzetwand. Zie jij een aantrekkelijke besparing die kan oplopen tot wel 30 procent op jouw voorzetwand ook wel zitten? Aarzel dan niet langer en vraag vandaag nog offertes aan!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Circulaire isolatiematerialen: isoleren is de toekomst

In Nederland wordt het door de overheid gestimuleerd om duurzame en energiebesparende

Wat betekent BENG als je het hebt over energieprestatie?

Voor alle nieuwbouw geldt dat vanaf 2021 alle vergunningaanvragen moeten voldoen aan

huis isoleren

Besparen op de isolatie kosten

De crisis is begonnen. We zitten lange dagen thuis, waardoor we veel