Kosten aluminium kozijnen isolatie

Van aluminium kozijnen is bekend dat ze niet over de best mogelijke isolatiewaarde beschikken. Toch is er door de jaren heen heel wat veranderd. Vandaag de dag wordt er bij aluminium kozijnen gebruik gemaakt van een zogenaamde koudbrugonderbreking. Een dergelijke onderbreking wordt gerealiseerd door het toevoegen van een kunststof die tussen de binnen- en buitenzijde van het kozijn in wordt gezet. Dit zorgt er voor dat de beide zijden elkaar niet raken waardoor de koude niet zomaar kan worden doorgegeven. Het is onnodig om te zeggen dat op deze manier het warmteverlies aanzienlijk kan worden beperkt wat een positief effect kan hebben op jouw energiefactuur aan het einde van het jaar. Ben je eveneens van plan om gebruik te maken van aluminium kozijnen isolatie, maar wil je graag eerst meer informatie en een goed zicht op de kostprijs die er aan verbonden is? In dat geval ben je op deze pagina aan het juiste adres!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost aluminium kozijnen isolatie?

Het eerste wat je natuurlijk graag zal willen weten is hoeveel kosten er precies in rekening worden gebracht voor een investering in aluminium kozijnen isolatie. Dit wordt duidelijk gemaakt aan de hand van onderstaande tabel. Let op, in het kostenplaatje van de aluminium kozijnen zijn de BTW, de montage evenals het HR++ glas inbegrepen.

Type materiaal Gemiddelde kostprijs
Aanschaffen van aluminium kozijn Tussen 825 & 975 euro per vierkante meter
Gespoten PU-schuim Gemiddeld zo’n 15 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van aluminium kozijnen isolatie

Om er zeker van te zijn dat je een goed beeld hebt op het daadwerkelijke kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor het plaatsen van aluminium kozijnen isolatie is het belangrijk om eerst de prijsopbouw te begrijpen. Deze bestaat uit drie verschillende delen. Het overgrote merendeel, namelijk zo’n 60 procent gaat naar het kopen van het aluminium kozijn, al dan niet gecombineerd met PU-schuim. 35 procent van de kosten is voorbehouden voor het plaatsen van het kozijn en de isolatie en de resterende 5 procent gaat naar de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van aluminium kozijnen isolatie beïnvloeden

Er zijn uiteraard verschillende keuzes die je als eigenaar van een woning moet maken die er voor kunnen zorgen dat je investering in aluminium kozijnen isolatie hoger of juist lager kan uitvallen dan gemiddeld. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: Verouderde of nieuwe aluminium kozijnen?

In eerste instantie moet je voor jezelf uitmaken of je er voor kiest om te investeren in oudere aluminium kozijnen of je toch kiest voor wat nieuwere varianten. Nieuwe aluminium kozijnen zijn dan wel wat duurder in aankoop, daar staat tegenover dat ze geen extra isolatie nodig hebben en dat spaart je uiteraard heel wat geld uit. De eerste keuze met betrekking tot aluminium kozijnen isolatie is er dan ook meteen één die je behoorlijk wat geld kan kosten of juist opleveren.

Keuze 2: Opvullen met PU-schuim of niet?

Stel je vast dat het aluminium kozijn van je keuze toch niet voldoende isoleert? In dat geval kan er voor worden gekozen om gebruik te maken van PU-schuim. Dit schuim beschikt over uitstekende isolerende eigenschappen en kan eenvoudig in huis worden gehaald. Ze is immers te koop in spuitbussen. Het PU-schuim kan worden ingespoten in de gaten en kieren die langs het profiel van het aluminium kozijn zijn terug te vinden. Eenmaal het PU-schuim is uitgehard en gesloten cellen hebben gevormd ontstaat een kozijn dat werkelijk uitmuntend is geïsoleerd. Bovendien heeft PU-schuim als extra voordeel dat ze niet verrot op termijn waardoor ze over een sublieme duurzaamheid beschikt.

Keuze 3: Van welk glas wordt er gebruik gemaakt?

Een optimale isolatiewaarde kan enkel en alleen worden verkregen door gebruik te maken van echt goed isolerend glas. Het heeft dan ook geen enkele zin om je aluminium kozijnen te voorzien van enkel of gewoon dubbel glas. Veel interessanter is het om te kiezen voor één van de verschillende vormen van hoogrendementsglas die er op de markt zijn terug te vinden. De onderstaande soorten isolatieglas behoren tot de mogelijkheden. We hebben uiteraard ook even de gemiddelde aankoopprijs voor jou aangegeven.

Type glas Isolatiewaarde Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Redelijk Tussen 70 & 85 euro
HR glas Voldoende Tussen 80 & 95 euro
HR++ glas Goed Tussen 90 & 105 euro
HR+++ glas Fantastisch Tussen 105 & 135 euro

Interessante bespaartips

Een investering in aluminium kozijnen kan je heel wat geld kosten, vooral wanneer ze bijvoorbeeld nog voorzien moeten worden van hoogrendementsglas en ze mogelijks nog extra geïsoleerd moeten worden met behulp van PU-schuim. Door rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips ben je wel verzekerd van een zeer aantrekkelijke besparing die het totale kostenplaatje aanzienlijk zullen weten in te perken.

  • Kwantumkorting tot wel 10 procent! Een eerste besparing kan worden gerealiseerd door het kopen van meerdere aluminium kozijnen samen met bijvoorbeeld een buurman of iemand anders uit je directe omgeving. Op deze manier kan het bedrijf dat de aluminium kozijnen isolatie moet leveren heel wat tijd en geld besparen en dat wordt doorgerekend aan de klant. Zo kan je tot een mooie 10 procent op de eindfactuur besparen.
  • Help de vakman gerust een handje. Het merendeel van de mensen zien het niet meteen zitten om hun nieuwe aluminium kozijnen zelf te plaatsen. Dat hoeft ook niet. Je kan hiervoor perfect een beroep doen op een echte vakman, maar het kan nooit kwaad om de handen uit de mouwen te steken. Op deze manier kan je alsnog een mooie besparing realiseren.
  • Kies voor recente, aluminium kozijnen. Uiteraard zijn verouderde aluminium kozijnen interessanter geprijsd, maar daar staat tegenover dat de isolerende werking ver van optimaal is. Het komt dan ook niet zelden voor dat er nog gebruik moet worden gemaakt van PU-schuim. Het spreekt evenwel voor zich dat dit ook gepaard gaat met een zekere kostprijs die het totale prijskaartje alsnog de hoogte in kan stuwen.

Ook tot 30% besparen op jouw aluminium kozijnen isolatie

Ga je ook investeren in aluminium kozijnen isolatie, maar ligt het totale kostenplaatje voor jou nog net wat te hoog? In dat geval vertellen we je graag hoe je nog eens tot 30 procent (extra) kan besparen. Nog steeds wordt er zeer vaak voor gekozen om met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan en dat levert je in principe nooit een financieel voordeel op, in tegendeel. Door het opvragen van meerdere offertes via deze website en deze met elkaar te vergelijken zal je kunnen vaststellen dat er een zeer aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd. Wil jij ook tot 30 procent besparen op jouw aluminium kozijnen isolatie? Aarzel dan niet langer en kies er nu voor om meerdere offertes aan te vragen via deze website en deze met elkaar te vergelijken!

Vergelijk isolatiespecialisten

Vraag gratis meerdere offertes op bij isolatiespecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

aanbrengen isolatie

Juni 2021 laat weer een stijging van de isolatieprijzen zien

Het isoleren van je huis past prima …

isolatie plaatsen

Geluidshinder in huis aanzienlijk verminderen

Veel mensen weten dat het huis …

dak isoleren

Alles wat je moet weten over vlas isolatie

Je huis duurzamer maken door middel …

aanbrengen isolatie

Kosten versus besparingen van isolatie

Steeds meer Nederlanders zien het …