Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

gevelisolatie-prijsBeschikt jouw woning over een spouwmuur en zou je graag het buitenspouwblad willen laten isoleren? In dat geval zal je uiteraard graag in eerste instantie een goed beeld willen hebben van de mogelijkheden evenals de kosten die er aan verbonden zijn. Het laten isoleren van het buitenspouwblad is onder meer interessant omdat warme lucht via de gevel omhoog trekt. Reeds in deze fase kan er heel wat warme lucht verloren gaan en dat zal je graag willen voorkomen. Bovendien zorgt het isoleren van het buitenspouwblad er eveneens voor dat doorslaand vocht geen kans meer krijgt. Welke mogelijkheden hier precies voor bestaan en welke kosten er aan verbonden zijn kom je te weten op deze pagina!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost het buitenspouwblad isoleren?

Het isoleren van het buitenspouwblad kan in principe op twee verschillende manieren. Je kan er namelijk voor kiezen om buitengevelisolatie te plaatsen, maar je kan ook gewoon de spouwmuur zelf isoleren. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen voor deze laatste oplossing. Dat heeft alles te maken met het feit dat je bij het isoleren van het buitenspouwblad van buitenaf geconfronteerd kan worden met allerhande extra kosten en vereisten. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld het feit dat er een vergunning moet worden aangevraagd omdat de uitstraling van de gevel veranderd.

Door het isoleren van de spouwmuur zelf wordt het buitenspouwblad mee geïsoleerd en hoef je geen rekening te houden met deze extra beperkingen. Hoeveel je precies voor het isoleren van je spouwmuur moet betalen is afhankelijk van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak onderscheiden we de volgende mogelijkheden:

  • Glaswol
  • Steenwol
  • Isolatiekorrels
  • PUR isolatieschuim

De gemiddelde kostprijs die voor het isoleren van een buitenspouwblad met spouwmuurisolatie in rekening wordt gebracht stellen we graag in onderstaande tabel aan je voor.

Type spouwmuurisolatie Gemiddelde kostprijs
Compleet isoleren van spouwmuur met glaswol Tussen 200 & 1.350 euro
Compleet isoleren van spouwmuur met steenwol Tussen 275 & 1.425 euro
Compleet isoleren van spouwmuur met isolatiekorrels Tussen 325 & 1.625 euro
Compleet isoleren van spouwmuur met PUR schuim Tussen 525 & 2.625 euro

De prijsopbouw van het buitenspouwblad isoleren

De prijsopbouw van een buitenspouwblad isoleren bestaat uit drie verschillende delen. Het meest beperkte deel is voorbehouden voor de voorrijkosten. In principe neemt dit zo’n 5 procent van het totale kostenplaatje in beslag. De grootste kost is weggelegd voor de arbeidskosten. Hiervoor mag je rekenen op zo’n 55 procent van de totaalprijs. De resterende 40 procent gaat dan ten slotte naar het aanschaffen van het isolatiemateriaal.

Keuzes die de prijs van het buitenspouwblad isoleren beïnvloeden

Er zijn verschillende keuzes die een invloed hebben op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor het isoleren van het buitenspouwblad. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: Het isolatiemateriaal

De eerste keuze die je uiteraard zal moeten maken heeft betrekking tot het isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Zoals reeds eerder op deze pagina aangegeven kan je op dit vlak dan ook een keuze maken uit een groot aantal verschillende mogelijkheden. We zetten ze graag nog even allemaal voor jou op een rijtje.

Type isolatiemateriaal Gemiddelde kostprijs
Glaswol Gemiddeld zo’n 8 euro per vierkante meter
Steenwol Gemiddeld zo’n 9 euro per vierkante meter
Isolatiekorrels Gemiddeld zo’n 10 euro per vierkante meter
PUR schuim Gemiddeld zo’n 26 euro per vierkante meter

Keuze 2: Combineren met andere isolatievormen

Het isoleren van de spouwmuur of het buitenspouwblad is één ding, maar de kans is groot dat er ook nog andere delen van de woning zijn die een beetje (extra) isolatie kunnen gebruiken. In dat geval kan het  altijd interessant zijn om de verschillende werkzaamheden in één keer uit te laten voeren. Zo kan je niet uitsluitend de voorrijkosten drukken, maar bovendien wordt ook de overlast tot slechts één keer beperkt. Tel daar ook nog eens de scherpere totaalprijs bovenop en je hebt meteen voldoende redenen om het isoleren van de verschillende onderdelen van je woning in één keer uit te besteden.

Keuze 3: Eventuele extra opties

Bij het laten isoleren van het buitenspouwblad kan je eventueel nog verschillende extra werkzaamheden laten uitvoeren. We hebben de belangrijkste eveneens voor jou op een rijtje gezet:

Type optie Gemiddelde kostprijs
Impregneren van de gevel Gemiddeld zo’n 950 euro
Ventilatieroosters Tussen 20 & 65 euro

 

Bovenstaande opties zijn uiteraard geen verplichting, maar dat neemt niet weg dat ze wel een meerwaarde kunnen betekenen voor jouw woning.

Interessante bespaartips

Wil jij graag een mooie besparing kunnen realiseren op het isoleren van het buitenspouwblad? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

  • Vraag een subsidie aan voor spouwmuurisolatie. Nagenoeg elke gemeente kent vandaag de dag een subsidie toe voor het verbeteren van de isolatiewaarde van een woning. Dit geldt eveneens voor het toepassen van spouwmuurisolatie. Wanneer je het aankoopbedrag wenst te drukken is een dergelijke subsidie als vanzelfsprekend bijzonder interessant.
  • Isoleer samen met de buren. Ben jij niet de enige persoon in je straat die er aan denkt om het buitenspouwblad te isoleren? Denk er dan eens aan om samen met je buur dit karwei toe te kennen aan een bepaald isolatiebedrijf. Op deze manier kan je zomaar een aantrekkelijke kwantumkorting van 10 procent ontvangen.
  • Steek de handen uit de mouwen! Het zelf isoleren van het buitenspouwblad is iets wat niet zo voor de hand liggend is. Omwille van deze reden kiezen het merendeel van de mensen er dan ook voor om dit karwei uit te besteden aan een echte vakman. Dit neemt evenwel niet weg dat je hem (of haar) een handje kan helpen. Op deze manier kan de arbeidskost die in rekening wordt gebracht dan ook enigszins worden ingeperkt.

Ook tot 30% besparen op de kosten van een buitenspouwblad?

Ga je het buitenspouwblad ook isoleren, maar is het voor jou van belang dat het kostenplaatje echt zo beperkt mogelijk wordt gehouden? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om er voor te kiezen om offertes bij meerdere bedrijven op te vragen. Dit zorgt er namelijk voor dat het voor jou meteen duidelijk wordt welke partij je kan voorzien van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Door het opvragen van offertes bij meerdere partijen kan er uiteindelijk zomaar een aantrekkelijke besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot wel 30 procent!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De valkuilen van spouwmuurisolatie

  Tegenwoordig beginnen Nederlanders steeds meer het nut in te zien van

De beste isolatiemethode 2021 vinden: een keuzehulp

Als u uw vloeren, muren, dak of raamkozijnen beter wilt isoleren, dan

Wat betekent BENG als je het hebt over energieprestatie?

Voor alle nieuwbouw geldt dat vanaf 2021 alle vergunningaanvragen moeten voldoen aan