Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
isolatie plaatsen

Is er in je woning sprake van één of misschien zelfs meerdere dakramen? In dat geval is het altijd de moeite waard om na te gaan uit welk materiaal deze bestaan. Besteed hierbij niet alleen aandacht aan de kozijnen, maar ook aan het glas zelf. Is het dakraam bijvoorbeeld reeds voor een lange tijd in de woning geïntegreerd? Dan is de kans bestaande dat deze nog is gemaakt van enkel glas. Zonder dat je het zelf beseft gaat er op deze manier enorm veel warme lucht verloren waardoor je energiefactuur jaarlijks behoorlijk hoog kan uitvallen. Wij vertellen je op deze pagina hoe je dit kan voorkomen en met welke kostprijs je rekening dient te houden voor wat dakraam isolatie betreft.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost dakraam isolatie?

Indien je er aan denkt om je dakraam te laten isoleren is het vanzelfsprekend dat je eerst graag een bepaald beeld zal willen hebben van het kostenplaatje dat dit met zich meebrengt. Er bestaan vandaag de dag tal van verschillende mogelijkheden om de isolerende factor van je dakraam te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van dubbel glas, maar er bestaat ook zoiets als hoogrendementsglas. Dit laatste biedt een nog betere isolatie terwijl het onderlinge prijsverschil eigenlijk nog vrij beperkt is. Wil je graag een goed beeld hebben van het prijskaartje van de verschillende soorten beglazing voor jouw dakraam? We hebben ze op een rijtje gezet in onderstaande prijstabel.

Type glas Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Vanaf 120 euro per vierkante meter
HR glas Vanaf 125 euro per vierkante meter
HR+ glas Vanaf 130 euro per vierkante meter
HR++ glas Vanaf 135 euro per vierkante meter
HR+++ glas Vanaf 175 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van dakraam isolatie

Op vlak van dakraam isolatie moet er uiteraard rekening worden gehouden met verschillende invloeden op de kostprijs. In eerste instantie is er de arbeidskost. Deze is goed voor een slordige 50 procent van het totale prijskaartje. 40 procent van de kostprijs gaat naar het materiaal zoals het isolatieglas evenals de eventuele kozijnen die aangekocht dienen te worden. Om af te ronden wordt de resterende 10 procent nog opgedeeld in 2 andere kosten. Het betreft hier de kosten voor het gebruik van een eventuele machine evenals de voorrijkosten.

Factoren die de kostprijs van dakraam isolatie beïnvloeden

De exacte kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het isoleren van je dakraam wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet en daardoor te maken krijgt met vervelende, financiële gevolgen hebben we ook deze uiteraard even in een handig overzicht gegoten.

Factor 1: Het type isolatieglas

De eerste factor is zeer voor de hand liggend. De prijs die je moet betalen voor het toepassen van dakraam isolatie wordt immers voor het grootste deel bepaald door het soort glas waar gebruik van wordt gemaakt. Kiezen voor dubbel glas is het voordeligst, maar het prijsverschil met bijvoorbeeld HR glas is eerder beperkt. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je investering zijn geld zal opbrengen? Dan is het altijd het interessantst om te kiezen voor het meest optimaal isolerende glas voor je dakraam en dat is nog altijd HR+++ glas.

Factor 2: Kozijnen vervangen of niet?

Eveneens bepalend voor de isolatiewaarde van je dakraam is het kozijn waar gebruik van wordt gemaakt. Zijn de kozijnen verouderd of door de jaren heen beschadigd geraakt? In dat geval is het misschien wel interessant om deze te laten vervangen. De kostprijs op vlak van kozijnen wordt bepaald door het materiaal waar deze uit bestaan. Een kunststof kozijn isoleert niet super goed, maar kan wel worden aangekocht voor een prijskaartje van tussen de 850 en 1.300 euro. Voor een houten uitvoering lig je al snel aan zo’n 2.500 euro of meer.

Factor 3: Eventuele extra opties

Eventueel kan je er nog voor kiezen om verschillende opties toe te laten passen. Deze opties zijn niet verplicht, maar zouden mogelijks wel een meerwaarde kunnen betekenen voor jouw woning. Het betreft hier de volgende opties:

Optie Gemiddelde kostprijs
Plaatsen van een ventilatierooster Tussen 20 & 65 euro (afhankelijk van de grootte van het ventilatierooster)
Eventuele kleur op maat Tussen 0 & 60 euro (afhankelijk van de kleur)

Interessante bespaartips

Het plaatsen van dakraam isolatie is bijzonder interessant, maar helaas is er ook een niet onaanzienlijk prijskaartje aan verbonden. De onderstaande bespaartips kunnen gelukkig helpen om de hoogte van deze kostprijs enigszins te drukken.

  • Kies voor een frequent onderhoud van de kozijnen. De kozijnen van een dakraam vereisen net zoveel onderhoud (of zelfs nog meer) dan gewone kozijnen. Deze regelmatig onderhouden zorgt er dan ook voor dat je niet snel terug nieuwe zal moeten kopen waardoor je een aantrekkelijk bedrag kan uitsparen.
  • Investeer in HR+++ glas. Heb je er voor gekozen om je dakraam te isoleren? Kies dan meteen voor het best mogelijke isolatieglas op de markt! Door deze keuze te maken zal je uiteraard te maken krijgen met een iets hoger aankoopbedrag, maar op middellange tot lange termijn zal je merken dat de besparing op je energiefactuur dit hogere aankoopbedrag absoluut meer dan rechtvaardigt!
  • Subsidies aanvragen. Wist je dat je voor het aanschaffen van isolatieglas eveneens recht hebt op een subsidie? Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat je aan bepaalde voorwaarden dient te voldoen. Controleer goed de voorwaarden die voor jouw regio van toepassing zijn en achterhaal op die manier of je al dan niet recht hebt op het ontvangen van één of misschien zelfs meerdere subsidies.

Tot 30% extra besparen op jouw dakraam isolatie!

Ben je ondertussen wel overtuigd van het nut van dakraam isolatie, maar ligt het investeringsbedrag dat je moet voorzien nog net wat te hoog? In dat geval bieden we je een interessante mogelijkheid aan om een besparing te realiseren die kan oplopen tot zomaar even 30 procent en dat zonder dat er aan kwaliteit moet worden ingeboet! Onmogelijk? Zeker niet! Deze aantrekkelijke besparing kan gerealiseerd worden door het opvragen van offertes bij verschillende isolatiebedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Je zal merken dat je zo binnen slechts enkele minuten tijd een aantrekkelijk geldbedrag kan besparen zonder dat er kwaliteitsverlies tegenover staat!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Meer financiële steun voor isolatiemaatregelen

Huiseigenaren willen meer financiële steun voor bij het isoleren van woningen. Dat

Juni 2021 laat weer een stijging van de isolatieprijzen zien

Het isoleren van je huis past prima bij de verduurzaming van je

Kosten versus besparingen van isolatie

Steeds meer Nederlanders zien het voordeel in van het isoleren van hun