Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

kruipruimte-isolatie kosten Als de kruipruimte onder de begane grond van je huis niet (goed) geïsoleerd is, kan dat leiden tot vocht en schimmel. Hoeveel het je gaat kosten om de kruipruimte te laten isoleren, hangt af van je type woning, of de kruipruimte goed bereikbaar is, welk materiaal gebruikt wordt, het vochtgehalte van de kruipruimte en de aanwezigheid van ventilatieroosters. Gemiddeld gezien zal het je twintig tot vijfentwintig euro per vierkante meter kosten om de kruipruimte te laten isoleren.

Het te isoleren oppervlakte in combinatie met het gebruikte isolatie materiaal bepaalt de totale prijs. Welk isolatie materiaal gebruikt kan worden is afhankelijk van je type woning. Ook de hoogte van de kruipruimte is bepalend voor het type isolatiemateriaal wat gebruikt kan worden.

Wanneer gebruik je welk isolatiemateriaal

Het type isolatie materiaal, en daarmee dus ook het totale kostenplaatje wordt bepaald door een aantal factoren. U mag dan denken aan uw motivatie waarom u uw kruipruimte geïsoleerd wilt hebben. Uw motivatie kan bijvoorbeeld zijn dat u een muffe geur in uw huis wil tegengaan, of dat u schimmel overlast heeft in uw woning. Ook kan een motivatie zijn dat u het energie label van uw woning wil verhogen. Afhankelijk van uw redenen wordt het isolatie materiaal gekozen. Tijdens het uitvoeren van de kruipruimte isolatie wordt op verscheidene manieren het materiaal over de bodem van uw kruipruimte verspreid. Matrassen worden neergelegd, maar dienen door te lopen op de muren van de onderkant van uw woning om warmteverlies langs de muren te voorkomen. De isolatie van uw kruipruimte neemt doorgaans niet meer dan een dag in beslag.

Het rendement van een kruipruimte isolatie op zich bestaat uit het voorkomen van warmteverlies bij uw woning. Wanneer uw motivatie is dat u het energie label van uw woning wil verhogen heeft u als bijkomend rendement dat de verkoopwaarde van uw woning onmiddellijk stijgt wanneer u uw huis in de verkoop zet.

Een algehele verbouwing of niet

Bijkomend voordeel van kruipruimte isolatie boven vloerisolatie is dat een algehele verbouwing niet nodig is. De isolatie vindt in dit geval geheel onder uw woning plaats. U kunt een kruipruimte isolatie zelf aanleggen in een aantal gevallen en bij een aantal gebruikte materialen. Denkt u er echter wel aan dat bij het gebruik van chemische materialen u zichzelf goed dient te beschermen met een mondkapje en beschermende kleding. Bij het isoleren van een kruipruimte kunt u de onderstaande zaken verwachten;

Type woning Vloeroppervlakte in m2 Investering
Rijtjeswoning 45 m2 900 euro
Hoekwoning 50 m2 1000 euro
Twee onder een kap woning 55 m2 1100 euro
Vrijstaande woning 70 m2 1400 euro

Bij bovenstaande tabel is rekening gehouden met een gemiddeld bedrag van 20 euro per m2 bij uitbesteding aan een isolatie bedrijf.

Bij een vloeroppervlakte van 60m2 kunt u een besparing verwachten van 600 m3 gas per jaar. Dit betekent dat u uw investering met ongeveer 4 jaar heeft terugverdiend. En daarna geniet u nog jaarlijks van een flinke korting op uw energierekening.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Isolatiekosten laag houden tijdens corona

Nu de coronacrisis is uitgebroken willen we het liefst met zijn allen

Circulaire isolatiematerialen: isoleren is de toekomst

In Nederland wordt het door de overheid gestimuleerd om duurzame en energiebesparende

De valkuilen van spouwmuurisolatie

  Tegenwoordig beginnen Nederlanders steeds meer het nut in te zien van