Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

vloerisolatie-prijsIn de periode tussen 1965 en 1981 werd er vaak voor gekozen om in specifieke woningen gebruik te maken van zogenaamde mantavloeren. Van dergelijke vloeren was bekend dat er Calciumchloride werd toegepast in het beton waardoor roestvorming kon ontstaan op de metalen wapening. Dit bracht een risico met zich mee omdat er stukken van het beton konden afbreken waardoor de vloer niet meer veilig was om te gebruiken. Bovendien staan mantavloeren er om bekend net als gewoon beton over een zeer slecht isolerende werking te beschikken waardoor er warmteverlies door kan optreden. Heb jij eveneens te maken met mantavloeren in je huis en wil je deze veiliger en beter isolerend maken? In dat geval vertellen we je op deze pagina graag over welke mogelijkheden je beschikt en welke kosten deze met zich meebrengen.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost mantavloeren isolatie?

Heb je een oudere woning en wil je graag al het warmteverlies in de kiem smoren? Is er sprake van mantavloeren in je huis en wil je deze laten isoleren? In dat geval zal je een keuze moeten maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Wanneer de mantavloeren reeds zijn geplaatst is het doorgaans geen optie meer om de vloer zelf nog te isoleren. In plaats daarvan zal je er dan ook voor willen kiezen om gebruik te maken van kruipruimte isolatie. Hoeveel kosten er precies verbonden zijn aan het plaatsen van mantavloeren isolatie ontdek je in de onderstaande prijstabel.

Type materiaal Gemiddelde kostprijs
Isolatiekussens Vanaf 6 euro per vierkante meter
Isolatieplaten Vanaf 21 euro per vierkante meter
PUR schuim Vanaf 26 euro per vierkante meter

De prijsopbouw

Voor het isoleren van mantavloeren geldt een prijsopbouw die bestaat uit drie onderdelen. De grootste kost is net zoals vaak bij isolerende werkzaamheden voorbehouden voor de arbeidskosten. Deze nemen dan ook zo’n 60 procent in beslag. 45 procent van de kosten wordt gemaakt met betrekking tot het aanschaffen van het materiaal. De resterende 5 procent gaat naar de machinekosten die mogelijks gemaakt dienen te worden.

Keuzes die de prijs van mantavloeren isolatie beïnvloeden

Meerdere keuzes die worden gemaakt door jou als eigenaar van de woning beïnvloeden het uiteindelijke prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor mantavloeren. Om er zeker van te zijn dat je geen van deze keuzes over het hoofd ziet hebben we ze alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Isoleren van de vloer of de kruipruimte?

Bij het isoleren van mantavloeren beschik je over twee verschillende mogelijkheden. Zo kan je er voor kiezen om de vloer te isoleren, maar is ook het isoleren van de kruipruimte een optie. In het bijzonder wanneer het gaat om mantavloeren die er reeds enige tijd liggen is het geen optie meer om de vloer op normale wijze te isoleren. Heeft deze een kruipruimte? Dan kan dat een uitstekende oplossing vormen. Op deze manier wordt de vloer niet alleen goed geïsoleerd, bovendien wordt er ook nog eens een passende bescherming geboden tegen opstijgend vocht.

Keuze 2: Het soort isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt

Zoals je reeds eerder op deze pagina hebt kunnen lezen wordt er altijd een onderscheid gemaakt met betrekking tot het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Voor het isoleren van mantavloeren onderscheiden we tal van verschillende mogelijkheden. Zo kan je er voor kiezen om isolatiekussens te gebruiken wat je in het merendeel van de gevallen meteen het minste geld kost. Andere mogelijkheden zijn isolatieplaten (gemiddeld 21 euro per vierkante meter) evenals PURschuim (gemiddeld 26 euro per vierkante meter).

Keuze 3: Combineren van isolatie werkzaamheden

Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om verschillende isolatie werkzaamheden met elkaar te combineren. De kans is immers zeer groot dat je vloer in huis lang niet het enige is wat moet worden geïsoleerd. Wat bijvoorbeeld te denken van de muren of misschien zelfs wel het dak van je woning? Alleen door al deze verschillende onderdelen te isoleren kan je rekenen op het best mogelijke leefklimaat en bovendien een zo laag mogelijke energiefactuur.

Interessante bespaartips

Het zal je goed doen om te horen dat het op verschillende manieren mogelijk is om jouw mantavloeren te isoleren. Wat nu precies de interessantste bespaartips zijn hebben we even voor jou op een rijtje gezet.

  • Recht op een kwantumkorting of niet? Wanneer jouw oudere woning is terug te vinden in een buurt waar er meerdere van staan is de kans misschien wel groot dat je niet de enige bent die er aan denkt om zijn of haar mantavloeren te laten isoleren. Is dat het geval? Kies er dan bij voorkeur voor om de opdracht samen aan hetzelfde isolatiebedrijf toe te kennen. In het beste geval genieten jullie dan beiden van een besparing tot wel 10 procent!
  • Steek de handen uit de mouwen! De arbeidskosten die in rekening worden gebracht voor het isoleren van mantavloeren zijn hoog. Het is bovendien een alles behalve eenvoudig karwei, maar het zelf isoleren van een mantavloer kan je wel behoorlijk wat geld uitsparen. De arbeidskosten vormen 60 procent van het totale kostenplaatje. Maak aldus voor jezelf uit hoe interessant het zelf isoleren van je mantavloeren wel niet kan zijn!
  • Maak de ruimte die moet worden geïsoleerd leeg. Bij het isoleren van mantavloeren is het altijd belangrijk dat de ruimte die moet worden geïsoleerd volledig is leeggemaakt. Op deze manier wordt voorkomen dat de vakman veel tijd verliest wat je uiteraard ook nog eens geld kost.

Ook tot 30% besparen op jouw mantavloeren isolatie?

Ga je ook jouw mantavloeren isoleren? Moet je het evenwel slechts stellen met een vrij beperkt budget? In dat geval hebben we nog extra goed nieuws voor jou! Buiten bovenstaande bespaartips is het namelijk eveneens mogelijk om nog eens 30 procent (extra) te besparen. Je doet dit door het opvragen van meerdere offertes bij verschillende bedrijven. Het uitvoeren van een dergelijke vergelijking kan er zomaar voor zorgen dat er nog eens een indrukwekkende besparing wordt gerealiseerd die aldus zomaar kan oplopen tot 30 procent! Twijfel dan ook niet te lang en kies er vandaag nog voor om meerdere offertes voor het isoleren van jouw mantavloeren op te vragen via deze website!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat kost de isolatie van een loggia?

Een loggia is een galerij of open ruimte, die vroeger door zuilen

Alles wat je moet weten over vlas isolatie

Je huis duurzamer maken door middel van isolatie kun je op meerdere

De valkuilen van spouwmuurisolatie

  Tegenwoordig beginnen Nederlanders steeds meer het nut in te zien van