Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heel veel mensen vinden het belangrijk dat ze in hun woning gebruik kunnen maken van een natuurlijk isolatiemateriaal. Bovendien kiezen steeds meer handige doe-het-zelvers er voor om zelf de isolatie te plaatsen, maar vrezen ze dat de nodige irritatie ontstaat door bijvoorbeeld het gebruik van glaswol of steenwol. Wil je graag een natuurlijk isolatiemateriaal in huis halen dat interessant geprijsd is en bovendien ook nog eens niet irriteert tijdens het plaatsen? In dat geval kan schapenwol voor jou een uitstekende keuze zijn. Op deze pagina hebben we alvast alle nodige informatie over dit isolatiemateriaal en de gemiddelde kostprijs voor jou op een rijtje gezet!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost schapenwol isolatie?

De vele interessante voordelen die zijn verbonden aan schapenwol isolatie zorgen er voor dat dit natuurlijke isolatiemateriaal door de jaren heen bijzonder populair is geworden. In eerste instantie kunnen we gerust stellen dat schapenwol isolatie bijzonder divers is in gebruik. Je kan ze dan ook niet alleen toepassen in het dak, maar ook onder planken vloeren, in plafonds en uiteraard kunnen ze ook worden gebruikt om de muren mee te isoleren. Een bijkomend voordeel is dat je in principe schapenwol isolatie zonder probleem zelf kan plaatsen. Veel mensen ondervinden hinder door irritatie bij het plaatsen van glas- of steenwol, maar daar heb je in het geval van schapenwol helemaal geen last van!

Door een investering in schapenwol isolatie kan je er bovendien ook nog eens zeker van zijn dat je beschikt over een echt duurzame investering. Van schapenwol is namelijk bekend dat ze over een levensduur beschikt die kan variëren van minimaal 50 tot wel 100 jaar of meer! Dit zorgt er voor dat je voor een nieuwe woning eigenlijk slechts één keer in isolatie dient te investeren. De gemiddelde kostprijs van schapenwol isolatie wordt bovendien duidelijk gemaakt door middel van de onderstaande prijstabel.

Type isolatie Gemiddelde kostprijs
Schapenwol isolatie Gemiddeld tussen 20 en 25 euro

De kostprijs voor schapenwol isolatie zoals aangegeven in bovenstaande tabel is steeds per vierkante meter. Bovendien betreft het uitsluitend de aankoop van het isolatiemateriaal. Indien je het plaatsen van de schapenwol isolatie met andere woorden wenst uit te besteden dien je nog rekening te houden met een extra arbeidskost.

De prijsopbouw van schapenwol isolatie

De prijsopbouw waarvan sprake is bij schapenwol isolatie bestaat uit drie onderdelen. De arbeidskosten vormen het grootste deel van de taart met een slordige 55 procent. 40 procent van de kosten zijn voorbehouden voor het indekken van het aankoopbedrag van het isolatiemateriaal en de overgebleven 5 procent wordt aangewend om de voorrijkosten in te dekken. Zoals verder op deze pagina zal blijken is het evenwel zeer eenvoudig mogelijk om niet één, niet twee, maar nog veel meer keren te besparen op je investering in schapenwol isolatie.

Keuzes die de kostprijs van schapenwol isolatie beïnvloeden

Er zijn verschillende keuzes die jij als eigenaar van een woning dient te maken die de kostprijs van een investering in schapenwol isolatie zowel negatief als positief kunnen beïnvloeden. Op deze manier kan je een aantrekkelijk (extra) financieel voordeel behalen. Wil je hier graag meer over weten of een goed beeld krijgen van deze verschillende keuzes? We hebben ze even voor jou op een rijtje gezet!

Keuze 1: De hoeveelheid schapenwol isolatie

Zoals we eerder op deze pagina al hebben gezegd kan je perfect gebruikmaken van schapenwol isolatie voor het isoleren van verschillende onderdelen van je woning. Het loont dan ook altijd de moeite om het isolatiemateriaal in grotere aantallen aan te schaffen. Uiteraard zorgt dit er voor dat de eindfactuur iets wordt verhoogd, maar daar tegenover staat dat de kostprijs per vierkante meter alleen maar zal worden verlaagd.

Keuze 2: Zelf plaatsen van schapenwol isolatie

We kunnen het best begrijpen dat je er niet meteen om staat te springen om bijvoorbeeld glaswol of steenwol isolatie zelf te plaatsen omwille van de irriterende eigenschappen waar deze materialen over beschikken, maar deze zijn niet van toepassing bij schapenwol isolatie. Bovendien mag het plaatsen van dit materiaal iets minder nauwkeurig gebeuren in vergelijking met andere isolatiematerialen waardoor het eigenlijk de meest optimale keuze is voor de handige doe-het-zelver!

Keuze 3: Dampscherm gebruiken of niet?

Zeer interessant om te weten is dat in vergelijking met tal van isolatiematerialen die niet over natuurlijke eigenschappen beschikken, het niet altijd noodzakelijk is om een dampscherm te gebruiken bij het toepassen van schapenwol isolatie in het dak. Van schapenwol isolatie is immers bekend dat ze over een ademende werking beschikt. Bovendien kenmerkt ze zich eveneens door vocht regulerende eigenschappen. Er is echter één uitzondering. Is de zolder waar je het isolatiemateriaal gaat aanbrengen echt zeer vochtig? In dat geval is het alsnog aan te raden om gebruik te maken van een dampscherm. Valt er niet veel vocht te bespeuren? Dan kan je deze extra kost alvast uitsparen.

Interessante bespaartips

Alle voordelen van schapenwol isolatie samen zorgen er uiteraard voor dat er steeds vaker voor wordt gekozen om van dit isolatiemateriaal gebruik te maken. Echter gaat het aanschaffen en laten plaatsen van dit isolatiemateriaal uiteraard ook altijd gepaard met een bepaald kostenplaatje. Wil je dit kostenplaatje kunnen inperken? In dat geval is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Samen kopen voor interessante kwantumkorting. Een mooie besparing van 10 procent kan worden gerealiseerd door samen schapenwol isolatie aan te schaffen. Let wel op dat de kwantumkorting die wordt toegekend afhankelijk kan zijn van het isolatiebedrijf in kwestie.
  • Het zelf plaatsen van je schapenwol isolatie. Zoals je reeds eerder hebt kunnen lezen is het zelf plaatsen van schapenwol isolatie perfect mogelijk. Niet alleen hoef je geen rekening te houden met de vervelende irritatie die wel opduikt bij glaswol en steenwol, bovendien kan ze ook iets ‘ruwer’ worden geplaatst. Dit maakt het misschien wel tot het ideale isolatiemateriaal voor de doe-het-zelver. Door zelf je schapenwol isolatie te plaatsen kan je zomaar 55 procent van het totale kostenplaatje uitsparen.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit jouw eigen buurt! Iets waar veel mensen geen rekening mee houden zijn de zogenaamde voorrijkosten. Deze kosten bedragen dan wel amper 0,50 tot 1 euro per kilometer, wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf dat ver bij je vandaan is gevestigd kunnen ze zeer hoog oplopen. Op deze manier kan het uiteindelijke kostenplaatje van je schapenwol isolatie dan ook behoorlijk negatief worden beïnvloed.

Bespaar tot wel 30% op jouw schapenwol isolatie!

Wil jij ook graag kunnen genieten van de vele interessante voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van schapenwol isolatie? Ben je echter op zoek naar een mogelijk om nog wat meer te kunnen besparen op de aankoopprijs van dit uitstekende isolatiemateriaal? In dat geval hebben we nog een uitermate interessante, extra bespaartip voor jou. Heel veel mensen kiezen er immers nog steeds voor om zomaar in huis te halen met het eerste, het beste isolatiebedrijf dat schapenwol isolatie verkoopt en plaatst. Uiteraard kan dit een prima bedrijf zijn, maar hoe weet je zeker of je wel kan genieten van de best mogelijke prijs? Helemaal niet… Om hier zeker van te kunnen zijn is het dan ook een must om een objectieve vergelijking uit te voeren op basis van offertes die worden aangevraagd bij meerdere isolatiebedrijven. Dit kan zeer eenvoudig gebeuren via deze website!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Geluidshinder in huis aanzienlijk verminderen

Veel mensen weten dat het huis isoleren leidt tot meer warmte in

De 5 grootste fouten bij spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de goedkoopste, vlugste en eenvoudigste manieren om je

Wat betekent BENG als je het hebt over energieprestatie?

Voor alle nieuwbouw geldt dat vanaf 2021 alle vergunningaanvragen moeten voldoen aan