Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

vloerisolatie-prijsBen je op zoek naar een mogelijkheid om het warmteverlies via je vloer te beperken? Heb je er dan al eens aan gedacht om gebruik te maken van vloerisolatieplaten? Dergelijke platen kunnen er voor zorgen dat je vloer altijd aangenaam warm aanvoelt en bovendien hebben ze ook nog eens een gunstige impact op de hoogte van je energiefactuur. Op deze pagina zetten we alvast graag even de verschillende mogelijke vloerisolatieplaten inclusief hun prijs voor jou op een rijtje.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kosten vloerisolatieplaten?

prijsDe kostprijs die in rekening wordt gebracht voor vloerisolatieplaten wordt beïnvloed door een aantal factoren. Uiteraard zal je onder meer rekening moeten houden met de totale oppervlakte die moet worden geïsoleerd, maar wist je ook dat vloerisolatieplaten bestaan in verschillende materialen? Om het allemaal nog een beetje complexer te maken moet er tevens rekening worden gehouden met een potentieel verschil in dikte en isolatiewaarde. Om er zeker van te zijn dat je bij het uitkiezen van je vloerisolatieplaten niets over het hoofd ziet hebben we de verschillende mogelijkheden inclusief de prijs die er aan verbonden is op een rijtje gezet door middel van onderstaande tabel.

Type Dikte Isolatiewaarde Gemiddelde prijs
PIR 3 centimeter 1,5 m2 k/w 3,00 €
PIR 10 centimeter 3,8 m2 k/w 15,00 €
EPS 2 centimeter 0,50 m2 k/w 1,60 €
XPS 2 centimeter 0,55 m2 k/w 2,50 €
XPS 2,5 centimeter 0,7 m2 k/w 3,00 €
XPS 8 centimeter 2,25 m2 k/w 10,00 €
XPS 9 centimeter 2,55 m2 k/w 9,00 €
XPS 10 centimeter 2,85 m2 k/w 12,50 €
XPS 10,5 centimeter 3 m2 k/w 13,00 €
XPS 12 centimeter 3 m2 k/w 15,00 €
XPS 14 centimeter 4 m2 k/w 20,00 €
XPS 16 centimeter 4,55 m2 k/w 16,50 €

Het is een foute veronderstelling dat uitsluitend de kwaliteit evenals de isolatiewaarde een invloed zouden hebben op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor vloerisolatieplaten. Ook tal van andere zaken spelen een niet onbelangrijke rol. Denk hierbij met name aan de vocht(on)gevoeligheid van het materiaal evenals de vochtbestendigheid en het gewicht waar deze over beschikt. Ook met deze factoren kan je dan ook maar beter rekening houden.

De prijsopbouw van vloerisolatieplaten

De prijsopbouw van vloerisolatieplaten is vrij transparant. De materiaalkost is met 40 procent niet onaanzienlijk te noemen. De belangrijkste kostprijs is evenwel de arbeidskost. Deze is goed voor 60 procent van het totale prijskaartje. Wil je er dus zeker van zijn dat je een zeer grote besparing kan realiseren voor het laten plaatsen van jouw vloerisolatieplaten? In dat geval is het altijd de moeite waard om dit zelf te doen in plaats van een beroep te doen op een specialist.

Keuzes die de kostprijs van vloerisolatieplaten beïnvloeden

De exacte prijs die in rekening wordt gebracht voor het laten leveren en plaatsen van vloerisolatieplaten is afhankelijk van verschillende keuzes. We hebben al deze keuzes even voor jou verzameld zodat je er zeker geen enkele over het hoofd ziet.

Keuze 1: De precieze vloerisolatieplaten

Zoals je reeds eerder op deze pagina hebt kunnen vaststellen is er sprake van een niet onaanzienlijk verschil in prijs tussen de verschillende soorten van vloerisolatieplaten. Om er zeker van te zijn dat je beschikt over de beste vloerisolatieplaten tegen de scherpste prijs is het dan ook altijd de moeite waard om alle mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Alleen op deze manier kies je uiteindelijk voor de vloerisolatieplaten met de beste isolatiewaarde die ook nog eens verkrijgbaar zijn tegen de scherpst mogelijke prijs.

Keuze 2: Zelf plaatsen of uitbesteden?

Afgaande op de prijsopbouw werd reeds duidelijk dat er een niet onaanzienlijk prijsverschil merkbaar is tussen het zelf plaatsen en het laten plaatsen van je vloerisolatieplaten. Als handige doe-het-zelver kunnen we je dan ook alleen maar aanraden om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het plaatsen van de vloerisolatieplaten is op zich geen lastige opdracht, alleen moet je er wel zeker van zijn dat het helemaal correct gebeurt. Hoe dan ook, door het zelf plaatsen van je vloerisolatieplaten is het in de praktijk mogelijk om een mooie 60 procent van het totale kostenplaatje uit te sparen.

Keuze 3: De voorrijkosten

Ben je zelf niet zo handig en ben je bijgevolg toch aangewezen op de diensten van een echte specialist? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kijken naar een expert uit jouw eigen buurt. Veel mensen houden bij het vergelijken van de kostprijs geen rekening met de locatie waar de specialist in kwestie zich bevindt waardoor ze te maken krijgen met torenhoge voorrijkosten. Wil je er zeker van zijn dat deze kosten in de kiem worden gesmoord? Probeer de afstand tussen het bedrijf van de vakman en jouw woning dan zo klein mogelijk te houden. De voorrijkosten die aangerekend worden kunnen immers zomaar 0,50 tot 1 euro per kilometer bedragen.

Interessante bespaartips

Wist je dat er verschillende interessante mogelijkheden bestaan om te besparen op het kopen van vloerisolatieplaten? Wij hebben alvast drie belangrijke bespaartips voor jou op een rijtje gezet waarmee je heel wat geld kan besparen.

  • Diverse isolatie werkzaamheden combineren. Wanneer je bezig bent met het isoleren van je woning is de kans erg groot dat je niet alleen maar de vloer, maar ook nog andere onderdelen wenst te isoleren. Is dat het geval? Probeer er dan voor te kiezen om niet alleen de verschillende isolatiematerialen samen te kopen, maar laat de isolatie ook samen plaatsen. Op deze manier kan je altijd rekenen op een interessant financieel voordeel.
  • Kwantumkorting van 10 procent. Gaat je buurman ook (nieuwe) vloerisolatieplaten laten plaatsen in diens woning? In dat geval is het altijd de moeite waard om de werkzaamheden samen uit te besteden aan dezelfde partij. Op deze manier kan je immers rekenen op een aantrekkelijke kwantumkorting. Een dergelijke korting kan 10 procent bedragen op het standaard prijskaartje.
  • Zelf plaatsen van de vloerisolatieplaten. Wil je nog een zeer indrukwekkende prijs kunnen besparen op het kostenplaatje van jouw vloerisolatie? In dat geval is het altijd de moeite waard om de vloerisolatieplaten zelf te plaatsen in plaats van dit uit te besteden. Zoals je reeds hebt kunnen lezen is het op deze manier namelijk mogelijk om zomaar even 60 procent te besparen op de standaard kostprijs.

Tot 30% besparen op vloerisolatieplaten

Ben je van plan om vloerisolatieplaten te kopen, maar heb je slechts een beperkt budget beschikbaar? Of misschien wil je gewoon zeker kunnen zijn van de scherpst mogelijke prijs? In beide gevallen is het aan te raden om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende bedrijven die vloerisolatieplaten verkopen. Door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking alleen al kan gemiddeld een besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot een slordige 30 procent! Het spreekt voor zich dat dit erg mooi meegenomen is!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Circulaire isolatiematerialen: isoleren is de toekomst

In Nederland wordt het door de overheid gestimuleerd om duurzame en energiebesparende

dak isoleren

Welk bouwjaar woning bepaalt isolatiesoort

Woningisolatie is één van de belangrijkste manieren om je huis te verduurzamen.

huis isoleren

Besparen op de isolatie kosten

De crisis is begonnen. We zitten lange dagen thuis, waardoor we veel