Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

isolatie prijzenWoon je in een huis waarin sprake is van heel wat warmteverlies? In dat geval spreekt het voor zich dat je daar een einde aan zal willen maken. Je kan op dit vlak tegenwoordig een keuze maken uit tal van verschillende isolatiematerialen, maar in het bijzonder PIR isolatie is door de jaren heen uitgegroeid tot een absolute topper. Het betreft hier dan ook een bijzonder kwalitatief isolatiemateriaal die over een uitstekende duurzaamheid beschikt en bovendien kan worden aangekocht tegen een betaalbaar prijskaartje. Wil je graag meer te weten komen over PIR isolatie en de kostprijs die er aan verbonden is? Wij hebben al deze informatie op deze pagina voor jou op een rijtje gezet!

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost PIR isolatie?

Niet zelden worden de isolatiematerialen PUR en PIR in één adem met elkaar genoemd. Dit komt omdat beide isolatiematerialen zeer veel gelijkenissen met elkaar vertonen. In principe kunnen we PIR misschien zelfs nog wel het best omschrijven als de verbeterde versie van PUR. In tegenstelling tot bij PUR moet evenwel worden vastgesteld dat PIR in het merendeel van de gevallen wordt toegepast onder de vorm van isolatieplaten. PUR wordt evenwel het vaakst gebruikt als isolatieschuim. PIR isolatieplaten kunnen worden gebruikt voor het isoleren van de muren, het dak evenals de vloer. Door middel van onderstaande prijstabel wordt in ieder geval duidelijk met welke prijs je voor PIR isolatie per vierkante meter rekening dient te houden.

Type PIR isolatiemateriaal Gemiddelde kostprijs
PIR isolatieplaten Gemiddeld tussen 23 & 30 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van PIR isolatie

PIR is geen echt duur isolatiemateriaal, maar ze is ook niet goedkoop. Ze is bijvoorbeeld een behoorlijk stuk duurder in vergelijking met glaswol. Indien we de prijsopbouw van PIR isolatiemateriaal van naderbij gaan bekijken zien we dat deze voor het overgrote merendeel bestaat uit de arbeidskosten. Het betreft hier aldus de kosten die in rekening worden gebracht voor het plaatsen van de PIR isolatie. Deze neemt zo’n 55 procent van de totale prijs in beslag. 40 procent van de prijs is voorbehouden voor het daadwerkelijk aanschaffen van het PIR isolatiemateriaal en de resterende 5 procent gaat op aan de voorrijkosten. Deze laatste kunnen evenwel worden uitgespaard door zelf het isolatiemateriaal op te halen of door te kiezen voor een isolatiebedrijf uit de buurt.

Keuzes die de kostprijs van PIR isolatie beïnvloeden

Ben jij er je van bewust dat er verschillende keuzes door jou als eigenaar van de woning gemaakt dienen te worden die een niet onaanzienlijke invloed kunnen hebben op het kostenplaatje dat voor PIR isolatiemateriaal in rekening wordt gebracht? Neen? In dat geval is het extra interessant om rekening te houden met de onderstaande keuzes.

Keuze 1: De afmetingen van PIR isolatieplaten

De eerste keuze is een zeer voor de hand liggende. Het spreekt immers voor zich dat PIR isolatieplaten steeds verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen. Kiezen voor geringe afmetingen zorgt er voor dat je meer platen nodig hebt, maar drukt de kostprijs per exemplaar. Hou bij het kopen van PIR isolatieplaten hoe dan ook altijd rekening met de afmetingen die zijn vereist voor het isoleren van het totale oppervlak.

Keuze 2: De plaats waar ze moeten worden toegepast

Op vlak van arbeidskosten moet er altijd stil worden gestaan bij de plaats waar de isolatie wordt toegepast. Deze plaatsen in een lastig bereikbare ruimte is bijvoorbeeld altijd duurder dan wanneer de ruimte gewoon toegankelijk is. Bovendien kan er onder meer ook een meerprijs aangerekend worden voor het toepassen van PIR isolatie in de vloer. Hoe dan ook, ga je PIR isolatie laten plaatsen door een vakman? Wees dan altijd aandacht voor de plaats waar het isolatiemateriaal precies moet worden aangebracht.

Keuze 3: Zelf PIR isolatie plaatsen of uitbesteden?

Verschillende isolatiematerialen zijn in principe bijna niet zelf te plaatsen. In andere situaties kan het zelf plaatsen niet worden aangeraden omdat er bijvoorbeeld een dure machine moet worden aangekocht. Omwille van het feit dat PIR isolatiemateriaal het vaakst voorkomt onder de vorm van isolatieplaten is het plaatsen er van eigenlijk zeer eenvoudig. Dit zorgt er voor dat je in de praktijk zomaar tot wel 55 procent kan besparen op jouw investering in PIR isolatie.

Interessante bespaartips

PIR isolatie mag dan niet ontzettend duur zijn, toch gaat een investering er in altijd gepaard met een niet onbehoorlijk kostenplaatje. Om er absoluut zeker van te zijn dat een investering in PIR isolatiemateriaal voor jou op financieel vlak goed haalbaar blijft hebben we daarom enkele zeer interessante bespaartips op een rijtje gezet:

  • Kwantumkorting tot wel 10 procent. Tegenwoordig kiezen zeer veel mensen er voor om hun huis te isoleren. Niet zelden wordt er op dit vlak gekozen voor PIR isolatiemateriaal. Ken je iemand bij jou uit de buurt die eveneens met dit idee speelt? Sla dan de handen in elkaar en besteed de opdracht uit aan hetzelfde isolatiebedrijf. Op deze manier kan je namelijk genieten van een korting die kan oplopen tot wel 10 procent!
  • Vergeet niet om subsidies aan te vragen! Voor het kopen en laten plaatsen van PIR isolatiemateriaal gelden verschillende zeer interessante subsidies. Zie deze zeker en vast niet over het hoofd. Het aanvragen van de subsidies zorgt er immers niet alleen voor dat de investering in PIR isolatie wordt beperkt, daarnaast wordt ook de terugverdientijd aanzienlijk korter. Het spreekt voor zich dat dit altijd mooi meegenomen is.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit de buurt! De zogenaamde voorrijkosten mogen dan in eerste instantie niet zo imposant lijken, dat neemt niet weg dat ze vrij hoog kunnen oplopen. Er voor kiezen om een beroep te doen op een isolatiebedrijf uit de buurt is op dit vlak altijd interessant te noemen. De gemiddelde voorrijkosten zijn immers gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.

Wil jij ook tot 30% besparen op jouw PIR isolatie?

Het is mogelijk om een besparing op PIR isolatie te realiseren die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent. Hoe je dat precies doet? Zeer eenvoudig. Niet zelden komt het voor dat mensen meteen in zee gaan met het eerste, het beste isolatiebedrijf die ze voorziet van een scherp geprijsde offerte. Het kan evenwel ook anders. Door het opvragen en vergelijken van verschillende PIR isolatie offertes via deze website bijvoorbeeld! Op deze manier kan je zomaar tot 30 procent besparen op je factuurbedrag en dat is uiteraard zeer mooi meegenomen!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Wat kost de isolatie van een loggia?

Een loggia is een galerij of open ruimte, die vroeger door zuilen

Kosten versus besparingen van isolatie

Steeds meer Nederlanders zien het voordeel in van het isoleren van hun

Waarom is er anno 2021 een prijsstijging in isolatiematerialen?

Steeds meer mensen houden zich bezig met het energiezuiniger maken van hun