Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

isolatie prijzenHet ene isolatiemateriaal is uiteraard het andere niet. Veel mensen vinden het dan ook bijzonder belangrijk dat ze er voor kunnen kiezen om isolatiemateriaal te kopen welke is opgewassen tegen vochtige omstandigheden. Dit kan in het bijzonder interessant zijn voor het realiseren van dakisolatie evenals isolatie in de kelder of kruipruimte. Er voor kiezen om gebruik te maken van XPS isolatieplaten kan in al deze situaties zeer interessant blijken. Deze platen beschikken dan ook over drukvaste eigenschappen en zijn mede daardoor uitstekend geschikt om de vloeren mee te isoleren. Wil je graag meer weten over XPS isolatieplaten en de kosten die er aan verbonden zijn? In dat geval is de informatie op deze pagina raadplegen ongetwijfeld een aanrader.

*Tip:

→ Benieuwd naar de exacte prijs? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale isolatiebedrijven.

Hoeveel kost XPS isolatie?

Er zijn heel veel interessante voordelen verbonden aan het gebruik van XPS isolatie. De XPS isolatieplaten hebben bijvoorbeeld een goede isolatiewaarde en bovendien zijn ze ook nog eens waterafstotend. Tel daarbij op dat ze eenvoudig te verwerken zijn (je moet tijdens het snijden en plaatsen geen rekening houden met irritatie van de huid) en vlamdovende eigenschappen combineren met een drukvast karakter en je hebt meteen voldoende goede redenen om er voor te kiezen om over te gaan tot het aanschaffen van XPS isolatie. De kosten die voor dit type isolatiemateriaal in rekening worden gebracht worden vervolgens duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type XPS isolatie Gemiddelde kostprijs
XPS isolatieplaten van 3 centimeter Gemiddeld tussen 12 & 15 euro per vierkante meter
XPS isolatieplaten van 5 centimeter Gemiddeld tussen 17 & 20 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van XPS isolatie

De prijsopbouw waar je in het geval van XPS isolatie rekening mee moet houden bestaat uiteraard uit meerdere onderdelen. We onderscheiden op dit vlak de arbeidskosten voor het plaatsen van de isolatie van de materiaalkosten en de voorrijkosten. De arbeidskost neemt veruit het grootste deel van de taart in beslag. Deze zijn immers goed voor een slordige 55 procent van de totale kostprijs. 40 procent van de kost is voorbehouden voor het kopen van de verschillende vereiste materialen en de overgebleven 5 procent gaat naar de voorrijkosten. Verder op deze pagina zal blijken dat er op eenvoudige wijze kan worden bespaard op verschillende onderdelen die deel uitmaken van de prijsopbouw.

Keuzes die de kostprijs van XPS isolatie beïnvloeden

Wanneer je, je gaat verdiepen in het plaatsen van XPS isolatie in je woning zal je merken dat er meerdere keuzes moeten worden gemaakt. Al deze verschillende keuzes hebben een zekere impact op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Om er zeker van te zijn dat je geen van deze keuzes over het hoofd ziet hebben we ze voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De dikte van de isolatieplaten

Zoals in de prijstabel op deze pagina reeds aangegeven is het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor XPS isolatieplaten altijd afhankelijk van de dikte. Hoe dikker de platen, des te meer materiaal er uiteraard is vereist. Het gemiddelde prijsverschil tussen isolatieplaten van 3 en 5 centimeter is gelegen op zo’n 5 euro per vierkante meter. Het spreekt bovendien voor zich dat de exacte kostprijs wordt bepaald door de partij die ze verkoopt.

Keuze 2: Combinatie met andere isolatiematerialen?

Je hoeft er niet voor te kiezen om je volledige woning te isoleren door middel van XPS isolatie. In vergelijking met EPS is ze bijvoorbeeld heel wat duurder. Let wel op, de gemiddelde kostprijs van XPS isolatie ligt lager in vergelijking met PIR of PUR. Je dient op dit vlak dan ook voor jezelf af te wegen wat het interessantst is voor jouw huis.

Keuze 3: Zelf plaatsen van XPS isolatie of uitbesteden?

De derde keuze heeft te maken met het plaatsen van XPS isolatie. Je kan er in principe perfect voor kiezen om XPS isolatieplaten zelf te plaatsen. Je zal in tegenstelling tot bij glaswol geen hinder ondervinden van irritatie van de huid. Door het zelf plaatsen van XPS isolatieplaten is het mogelijk om een niet onbelangrijk deel van het totale kostenplaatje te besparen. Op deze manier zal je merken dat het plaatsen van XPS isolatie zomaar extra betaalbaar wordt.

Interessante bespaartips

Het is in principe helemaal niet zo moeilijk om te besparen op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor XPS isolatie. Dit kan uitstekend gebeuren door gebruik te maken van de onderstaande, interessante bespaartips:

  • Kwantumkorting door toekennen meerdere opdrachten. Heeft je buurman je recent aangegeven ook geïnteresseerd te zijn in het plaatsen van XPS isolatie? In dat geval is het altijd de moeite waard om de handen in elkaar te slaan. Zo kunnen beide partijen genieten van een korting die kan oplopen tot wel 10 procent.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit je buurt. Zonder het goed en wel te beseffen betalen heel veel mensen erg veel voorrijkosten aan het isolatiebedrijf dat ze onder de arm nemen. Dat is vervelend, want op deze manier valt het kostenplaatje niet zelden behoorlijk veel hoger uit dan je in eerste instantie had verwacht. Kiezen voor een isolatiebedrijf die bij jou in de buurt is gevestigd kan dit oplossen.
  • Aanvragen van een subsidieWist je dat je voor het kopen en laten plaatsen van XPS isolatie aanspraak kan maken op een subsidie? Het ontvangen van deze subsidie zorgt er voor dat het investeringsbedrag kan worden ingeperkt waardoor ook de terugverdientijd beperkter zal uitvallen.

Bespaar ook tot 30% op jouw XPS isolatie!

Wat zou je er van vinden om buiten bovenstaande bespaartips nog eens tot 30 procent (extra) te kunnen besparen op de kostprijs van jouw XPS isolatie? Niet mogelijk? Zeker wel! Het is op dit vlak aan te raden om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende isolatiebedrijven. Door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking kan je een besparing realiseren die zomaar kan oplopen tot 30 procent en dat zonder dat er ook maar enigszins moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit. Ook nog eens tot 30 procent extra besparen op je XPS isolatie? Wacht dan niet langer en vraag vandaag nog meerdere offertes op via deze website!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Circulaire isolatiematerialen: isoleren is de toekomst

In Nederland wordt het door de overheid gestimuleerd om duurzame en energiebesparende

Wat betekent BENG als je het hebt over energieprestatie?

Voor alle nieuwbouw geldt dat vanaf 2021 alle vergunningaanvragen moeten voldoen aan

huis isoleren

Besparen op de isolatie kosten

De crisis is begonnen. We zitten lange dagen thuis, waardoor we veel