Isolatie soorten, prijzen en informatie van A tot Z
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zoldervloer isolatie prijzen 25 tot zomaar even 30 procent van alle warme lucht verlaat de woning via het dak. Dit is uiteraard heel wat en kan er voor zorgen dat je op het einde van het jaar wordt geconfronteerd met een sterk verhoogde energiefactuur. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om dit warmteverlies aanzienlijk te beperken. Denk hierbij onder meer aan het isoleren van de zoldervloer. Door het isoleren van de zoldervloer wordt de warmte die via het dak wil ontsnappen een halt toegeroepen. Ben jij eveneens van plan om zoldervloer isolatie te plaatsen, maar wil je eerst meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden en vooral de kosten die er aan verbonden zijn? Je leest er alles over op deze pagina.

*Tip:

→ Benieuwd wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale isolatiespecialisten.

Hoeveel kost zoldervloer isolatie?

Van warme lucht is bekend dat het over een stijgende werking beschikt. Dit zorgt er voor dat er heel wat warme lucht via het dak de woning verlaat. Je kan er op dit vlak uiteraard voor kiezen om het dak te isoleren om het warmteverlies tegen te gaan, maar anderzijds kan het ook de moeite waard zijn om zoldervloer isolatie te plaatsen. Door het plaatsen van dergelijke isolatie blijft de warme lucht immers goed in de woning behouden waardoor er een mooie besparing kan worden gerealiseerd op de energiefactuur. Wij hebben alvast de gemiddelde prijzen die in rekening worden gebracht voor zoldervloer isolatie even op een rijtje gezet door middel van onderstaande prijstabel.

Type woning Oppervlakte zoldervloer Vereiste investering
Appartement 45 vierkante meter Gemiddeld 950 euro
Tussenwoning 50 vierkante meter Gemiddeld 1.050 euro
2 onder 1 kap 55 vierkante meter Gemiddeld 1.150 euro
Vrijstaande woning 70 vierkante meter Gemiddeld 1.450 euro

De prijzen die staan aangegeven in bovenstaande tabel zijn niet alleen inclusief de verschuldigde BTW, maar tevens ook inclusief de arbeidskosten die vereist zijn om de zoldervloer isolatie te plaatsen.

De prijsopbouw van zoldervloer isolatie

De prijsopbouw van zoldervloer isolatie is in principe glashelder. We onderscheiden drie verschillende soorten kosten. De twee grootste zijn uiteraard de arbeids- en materiaalkosten. Zo’n 55 procent van de totale kostprijs gaat naar de arbeidskosten. 40 procent van de kosten zijn dan weer vereist voor het aanschaffen van het materiaal. De resterende 5 procent gaat naar de voorrijkosten die aangerekend worden. Deze laatste kosten kunnen gelukkig wel behoorlijk worden gedrukt door er voor te kiezen om een beroep te doen op een bedrijf uit de buurt.

Factoren die de prijs van zoldervloer isolatie kunnen beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen er voor zorgen dat het kostenplaatje van zoldervloer isolatie op zowel positieve als negatieve wijze wordt beïnvloed. We hebben de belangrijkste factoren alvast even voor jou op een rijtje gezet zodat je er met zekerheid geen enkele van over het hoofd ziet.

Factor 1: De draagstructuur

Er kan sprake zijn van een verschillende draagstructuur. We onderscheiden op dit vlak een houten van een massieve draagstructuur. Wanneer je de beschikking hebt over deze laatste is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook een dampscherm moet worden geplaatst. De isolatieplaten worden dan vervolgens op de folie geplaatst. Het plaatsen van een dampscherm mag dan wel een extra kostprijs met zich meebrengen, het zorgt er wel meteen voor dat je bent beschermd tegen vochtproblemen.

Factor 2: De dikte van het isolatiemateriaal

De tweede factor die een niet onbelangrijke invloed uitoefent op het kostenplaatje van het isolatiemateriaal gaat schuil in de dikte waar het materiaal over beschikt. Hoe dikker het materiaal, des te hoger uiteraard het kostenplaatje komt te liggen. Het is evenwel zo dat, hoe dikker het isolatiemateriaal is, des te hoger ook de totale besparing zal komen te liggen. Wil je er dus met andere woorden echt zeker van zijn dat warmteverlies geen kans meer maakt? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een dikkere zoldervloer isolatie.

Factor 3: Plaatsingskosten van zoldervloer isolatie

De derde factor die erg belangrijk is gaat schuil in de plaatsingskosten van zoldervloer isolatie. Zoals je reeds uit de prijsopbouw hebt kunnen afleiden is het namelijk zo dat de arbeidskosten het grootste deel van de kostprijs in beslag nemen. Door zelf de plaatsing van zoldervloer isolatie uit te voeren zal je dan ook kunnen vaststellen dat er een zeer aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd. Let wel op, het is altijd van belang dat de zoldervloer isolatie op correcte wijze wordt geplaatst. Een kleien fout kan er namelijk al voor zorgen dat de isolatie haar doel voorbij schiet.

Interessante bespaartips

Denk je er ook aan om je zoldervloer te laten isoleren, maar heb je geen groot budget voor handen? In dat geval kan het interessant zijn om gebruik te maken van verschillende, interessante bespaartips. De onderstaande bespaartips zorgen er in ieder geval voor dat je zonder enig probleem een mooi bedrag op je zoldervloer isolatie kan besparen.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen! Ben je een beetje een handige doe-het-zelver? In dat geval is het beslist de moeite waard om de plaatsing van je zoldervloer isolatie zelf te doen. Op deze manier kan je sowieso meer dan de helft van de kostprijs van jouw nieuwe isolatie uitsparen.
  • Aanvragen van subsidies. Voor het verbeteren van de isolatiewaarde van je woning geldt dat je vandaag de dag nog steeds recht hebt op verschillende subsidies. Het aanvragen van deze subsidies kan moeten gebeuren op regionaal of landelijk vlak, afhankelijk van de subsidie in kwestie. Door het aanvragen van subsidies voor jouw zoldervloer isolatie wordt de aankoopprijs in ieder geval verlaagd en blijft de terugverdientijd bovendien zo beperkt mogelijk.
  • Verlaagde BTW van 6 procent. Buiten de subsidies waar je recht van hebt is er ook een mogelijkheid om te besparen op de arbeidskosten voor het plaatsen van zoldervloer isolatie. Het BTW-percentage van deze arbeidskosten bedraagt momenteel namelijk slechts 6 procent in plaats van 21. Let wel, er zijn verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen om recht te hebben op deze vermindering van BTW.

Bespaar tot 30% op jouw zoldervloer isolatie!

Door middel van de bovenstaande bespaartips wordt jouw zoldervloer isolatie meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter. Het kan echter nog beter. Door een offerte op te vragen bij verschillende isolatiebedrijven zal je namelijk kunnen vaststellen dat het uitvoeren van een objectieve vergelijking je zomaar nog eens tot 30 procent (extra) voordeel kan opleveren. Het is dan ook onnodig om te zeggen dat dit bijzonder interessant is wanneer je er zeker van wil zijn dat je kan rekenen op de meest optimale besparing voor jouw zoldervloer isolatie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

dak isoleren

Welk bouwjaar woning bepaalt isolatiesoort

Woningisolatie is één van de belangrijkste manieren om je huis te verduurzamen.

Isolatiekosten laag houden tijdens corona

Nu de coronacrisis is uitgebroken willen we het liefst met zijn allen

De beste isolatiemethode 2021 vinden: een keuzehulp

Als u uw vloeren, muren, dak of raamkozijnen beter wilt isoleren, dan